De stoute schoenen aantrekken...

De stoute schoenen aantrekken...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Iedereen kent het spreekwoord uit de titel wel, 'de stoute schoenen aantrekken'. In deze blog ga ik het niet hebben over de betekenis van dit spreekwoord, maar over mijn gepimpte 'Wicked' schoenen. 'Wicked' betekent vertaald vanuit het Engels 'slecht' en dat zou je op zich ook op kunnen vatten als 'stout', vandaar de titel van deze blog! Overigens trek ik voor mezelf wel even stoute schoenen aan, want het was niet mijn bedoeling om alwéér een creatieve blog online te gooien. Ik heb echt een lijstje met dingen waar ik allemaal een blog over wil gaan schrijven, ook genoeg niet-creatieve dingen, maar toch ben ik eigenwijs geweest en heb me niet aan de volgorde van het lijstje gehouden. Vandaar dat er alwéér een creatieve blog is! Excuses alvast.

 

De schoenen die ik gepimpt hebt, zijn witte schoenen van de Primark, het merk Atmosphere. Ze kostten slechts €6,00! Okay, ik weet dat ze dan niet onder al te beste arbeidsomstandigheden gemaakt zijn, maar daar gaat het in deze blog even niet over. Ik wilde eerst witte Vans kopen, maar die vielen een klein beetje buiten mijn budget + ik moest ook nog even investeren in verf... Ook was ik bang dat het zou mislukken, vandaar dat ik voor een goedkope variant gekozen heb. Als het dan zou mislukken, dan zou ik ermee kunnen leven en niet gelijk denken: "Oh wat ben je toch een sukkel dat je je schoenen verpest hebt!"

Voordat ik begon met verven, heb ik eerst de plekken van de schoen waarvan ik niet wilde dat ze geverfd zouden worden, ingetapet met blauwe tape van het merk Pattex. Het is een soort schilderstape, maar dan hecht het goed op stof! Dit zorgt ervoor dat de textielverf niet doortrekt op de stukken die je niet geverfd wilt hebben, het scheelt heel veel corrigeren met witte verf na afloop! Dankzij de tape heb ik dat niet hoeven doen :) 

Nadat ik de tape erop had geplakt, heb ik een schets op de schoenen gemaakt. Dit heb ik met een groene Stabilo-pen gedaan, achteraf gezien had ik beter een potlood kunnen pakken of iets anders, of überhaupt een andere kleur pen. De groene Stabilo-pen was wel heel fijn en precies om mee te werken, maar toen ik de schoenen ging verven, liep de inkt heel erg uit. Bij het eindresultaat zie je de groene inkt helaas nog wel zitten, maar heel erg is het ook niet echt.

Ik heb de schoenen voorzien van een paar lagen Palett textielverf van de Pipoos, van €4,95 per flesje van 100 milliliter. Ik had al eens geïnvesteerd in de kleuren zwart, wit en rood dus ik had alleen nog een groen flesje nodig. Ik heb eerst de groene laag gedaan, omdat die verf niet dekkend was (en de witte en zwarte verf wel). Nadat ik een aantal groene laagjes gedaan had, heb ik ook een aantal laagjes zwart en wit gedaan en uiteindelijk de details (de lippenstift van Elphaba en het oog en de hand van G(a)linda). Toen ik klaar was, heb ik ze ingespoten met vuil- en waterafstotende lak.  Textielverf moet je namelijk strijken voordat het goed hecht, maar dat gaat met een paar schoenen natuurlijk iets lastiger...

Ik heb deze schoenen nu ongeveer een jaar en ze lopen zo ontzettend lekker! Okay, ik moet wel mijn zooltjes erin aan en af en toe merk ik wel dat ze van de Primark komen doordat er een soort deuk in de zool zit (het waren echter de enige in mijn maat dus kon geen anderen vinden). Ik kan er geen hele dag op lopen, dat vind ik wel jammer. Overigens heb ik ze echt alleen aan als ik zeker weet dat het buiten droog blijft, omdat ik niet wil dat ze vies worden. Maar ik ben er best wel heel erg blij mee!

 

Op zoek naar een community waar je jouw creativiteit kunt uiten en waar je inspiratie kunt opdoen voor nieuwe creaties? Word lid van Yoors!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk gedaan, al zie ik mezelf er niet meteen in rondlopen. 😉
| 17:45 |
Dankjewel!

Ik heb ze ook niet vaak aan, maar dan meer omdat ik het zonde vind om ze vies te maken, haha
| 15:55 |
Ze zijn mooi geworden
| 12:25 |
Grappig gedaan zeg
| 15:01 |
Dank :)
| 13:42 |
Gaaf zeg! Ontzettend leuk om een keer te doen
| 21:09 |
Die zijn echt wel leuk geworden.
| 09:17 |
Dankjewel :)
| 09:41 |
Leuk gedaan. \o/ Origineel en uniek schoeisel.
| 20:18 |
Dankjewel!
| 23:38 |
Super originele gymps! Leuk!
| 02:46 |
Dankjewel!
| 00:19 |
Ik vind het erg leuk. In het verleden ook gedaan. Schoenen pimpen dan, maar anders dan deze. Lekker origineel en one of a kind. Like it!
| 01:18 |
Leuk! En dankuwel voor uw compliment :)
| 10:48 |
Die zijn mooi gemaakt
| 19:57 |
Dankuwel!
| 22:34 |
tof gedaan! Heel creatief en goed gelukt.
| 10:13 |
Dankuwel!
| 11:10 |
Erg mooi gedaan! Zou het zelf nooit kunnen hahaha
| 11:14 |
Oh hoe leuk gedaan!
Zelf heb ik ook witte schoenen van een goekoop merk liggen om hetzelfde mee te gaan doen (alleen met iets van Peter Pan dan). Ik hoop dat het bij mij even goed lukt :)
| 22:41 |
Dankjewel! En ik snap het helemaal dat je Peter Pan wilt gaan doen haha. Ik ga er vanuit dat het jou ook gaat lukken! :D
| 22:52 |
Haha dankje! Het is in ieder geval al handig om te lezen hoe jij het hebt gedaan want daar leer ik ook weer uit. :)
| 23:06 |
Vandaag was ik me aan het vervelen en moest ik hieraan denken, dus voila: yoo.rs/tigerlily/blog/geduld-het-moeilijkste-aan-knutselen-1491569218.html?Ysid=50319
| 14:48 |
O my God. Kun je die voor mij maken?! Dit is echt Amazing (ik dit totaal niet in mijn wicked trui op het moment). Omg.
| 21:00 |
Hahaha, je bent de tweede al :P

Oeh, ik wil je Wicked trui zien
| 21:36 |
Ze zijn gewoon vet dus super logisch (;
Wie weet maak ik er een blog over... Haha
| 22:13 |
Ja doeeeeeeeeeeeeee ik wil een blog van jouw Wicked trui lezen
| 22:52 |
Wauw ziet er echt gaaf uit!
| 20:56 |
Dankje :D
| 20:58 |
Ah wat vet! Heb je er nooit rare opmerkingen ofzo over gekregen? Lijkt me toch best wel gedurft!
| 20:44 |
Ik ben wel wat gewend. Iedereen judget toch wel.
| 20:52 |
Echt gave schoenen!
Ik ken wicked dan wel niet toch vind ik het echt gaaf dat je zulke mooie dingen kan maken!
Ik heb er nooit het geduld voor hihi
| 20:44 |
Dankjewel! :)
| 20:52 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen