Het ontstaan van mijn klokken!

Het ontstaan van mijn klokken!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De tijd is een belangrijk ding in ons leven, want bijna alles is daarop gebaseerd. Afspraken, lesuren, werktijden, je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft iets met tijd te maken. Om deze oh-zo-belangrijke tijd af te lezen, bestaan er klokken. Deze kun je gewoon in de winkel kopen, zoals de Action en de IKEA, maar je kunt ze ook zelf maken. Dit laatste heb ik gedaan, de klokken die in mijn kamer hangen heb ik zelf gemaakt, en in deze blog wil ik jullie laten zien hoe ik dat gedaan heb!


De Wicked-klok

De klok hiernaast is gebaseerd op de musical 'Wicked', een musical die een soort van prequel als  zowel een sequel van 'The Wizard Of Oz' is. Ik ben een groot fan van deze musical en ik wilde er dan ook heel graag een klok van hebben. Ik had op Ebay en op Etsy gekeken voor een klok van deze musical, maar de prijzen waren ontzettend hoog en de verzendkosten waren nog hoger. Toen bedacht ik me: "Wat zij kunnen, kan ik ook!" en ben ik naar de Action gegaan waar ik een vierkant, houten kaarsendienblad gekocht heb voor ongeveer €2,00. Deze heb ik een aantal keer geverfd met gesso, een soort grondverf waardoor de andere verf beter hecht, en daarna groen geschilderd.

Toen heb ik op het groengeverfde dienblad de twee heksen geschetst en dat ingeschilderd. Uiteindelijk heb ik een cirkel getrokken en daar de cijfers in geschilderd. In het midden heb ik een gat geboord en daar uiteindelijk een uurwerk uit een oude klok in gezet. Wijzers erop en klaar! Het leuke aan deze klok, vind ik persoonlijk, is dat het geen standaard klok is! De 12 uur staat namelijk niet bovenaan de klok, maar de 2 uur, omdat het geïnspireerd is op de Clock Of The Time Dragon (die ook in het decor bij de musical verwerkt zit). Dit zorgt ervoor dat je even moet nadenken als je naar de klok kijkt, maar dit is een goede hersentraining ;)


Salvador Dalí pizza klok

Over deze klok ben ik zelf het minst tevreden, als ik eerlijk mag zijn. Ik heb deze klok gemaakt voor een schoolopdracht en redelijk veel mensen waren er enthousiast over, maar ik vind zelf dat het beter had gekund. Het is een klok gebaseerd op de smeltende klokken van Salvador Dalí en op mijn favoriete pizza, een pizza Hawaï. Deze klok is voornamelijk gemaakt van zelfhardende klei, het duurde best lang voordat de klei droog was dus deze klok was helaas niet snel klaar. Ik denk dat de voornaamste reden dat ik deze klok niet mooi vind, is dat je het uurwerk er doorheen ziet. Dit is helaas mis gegaan bij het drogen, anders had ik het misschien wel wat mooier gevonden. Ook is het niet echt een pizza Hawaï omdat de cijfertjes op schijfjes salami zitten, en dat hoort niet op een pizza Hawaï thuis!

Ik heb de klok dus gemaakt met zelfhardende klei, wederom van de Action. Het drogen van deze klei is een ramp, maar als de klei eenmaal hard is, dan is het wel ontzettend stevig! De klok is al een paar keer van mijn bureau afgevallen, maar nog niet kapot :) Toen alles droog was, kon ik het schilderen. Het uurwerk van een oude wekker heb ik meegekleid, zodat ik niet moeilijk hoefde te doen met het uurwerk erin zetten. Nadat de klok geschilderd en droog was, heb ik de eveneens geschilderde wijzers erop gezet en toen was de klok klaar!


Op zoek naar een community waar je jouw creativiteit kunt uiten en waar je inspiratie kunt opdoen voor nieuwe creaties? Word lid van Yoors!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (26 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind beide klokken heel mooi!
| 22:16 |
Wat knap gedaan zeg
| 21:00 |
Ik vind de pizzaklok juist heel mooi. Ach dat er salami op zit en niet op thuis hoort maakt niet uit joh, volgens Italianen hoort er geen ananas op een pizza.
| 20:49 |
Ik vind ze toch behoorlijk sjiek hoor! Tijd is trouwens het kostbaarste wat we hebben. 'You can always make more money, but you can never make more time' :-)
| 08:30 |
Wauw, interessant zeg!
| 22:43 |
Dankje!
| 00:18 |
Leuk gedaan. Werken de klokken ook echt? #dtv
| 22:07 |
Jaaaaa, ze werken echt! Althans, de Salvador Dalí klok is zo hard gevallen dat de wijzers niet meer lopen (maar het wekkergeluidje en de secondewijzer werken nog wel)
| 22:31 |
:) Maf. En nu nog leuker!
| 22:49 |
ik ga dit zeker gebruiken in mijn nieuwe kamer! de smeltende pizza klok vind ik het geweldigst!
| 22:46 |
Dankuwel :)
| 22:50 |
Als ik dadelijk op kamers ga wil ik een hele mooie klok aan de muur. Maar als ik geen mooie kan vinden kan ik er gewoon een bij jou bestellen? :')
Grapje, maar vooral de bovenste vind ik echt heel tof.
| 12:55 |
Haha ik denk dat je er dan beter eentje kan bestellen bij iemand die er beter in is :')

Dankjewel! :D
| 13:11 |
Ok klokken,
Ik zag laatst dus een huis, ik keek naar binnen toen ik langfietste en er waren daar echt 30 van dezelfde klokken in dat huis. overal aan de muur
Ohja, en een gaaf blog natuurlijk ;)
| 08:56 |
Dankjewel :) wel heel cool!
| 09:49 |
Wat gaaf!! Dit ga ik delen!!
| 00:51 |
Dankuwel!
| 06:50 |
Eerlijk gezegd vind ik die pizzaklok helemaal geweldig!
| 21:11 |
Haha, dankjewel!
| 21:29 |
Leuk gedaan allemaal hoor.
| 21:03 |
Dankuwel!
| 21:10 |
Goed gedaan hoor.
Ik heb thuis een enorme Wicked fan. Zal de foto's aan har laten zien
| 19:44 |
Haha, wat leuk! Ik ben ook een ontzettende Wicked-fan :D
| 20:46 |
Wow wat mooi!
Super leuk!
| 18:37 |
Dankjewel :)
| 20:46 |
Super tof!! Ik hou van Wicked dus die vind ik het leukst! Maar de pizza-Dali is heel mooi gemaakt, super origineel en echt heel knap!
| 17:59 |
Dankjewel! Vind ik ook :)
| 18:25 |
Supergaaf vind ik ze!
| 17:08 |
Dankjewel!
| 18:25 |
Wauw! Wat een leuke en creatieve hobby c:. En ze zien er beide ook nog eens geweldig uit!
| 16:42 |
Dankjewel!
| 18:25 |
Haha wat vet zeg!
| 16:37 |
Dankjewel!
| 18:24 |
Gave klokken! Ik maak de mijne meestal ook met uurwerken van de Action :-)
| 16:25 |
Dankjewel! Dit waren uurwerken die ik nog had liggen, van oude wekkers enzo :)
| 18:24 |
dat heb je heel mooi gemaakt hoor.
daar mag je trots op zijn
| 16:24 |
Dankuwel :)
| 18:23 |
Echt leuk gedaan. Denk dat ik die pizzaklok ook eens ga proberen met de kinderen.
| 16:21 |
Dankuwel!
| 18:23 |
Wat een leuke klokken, ik vind je pizzaklok wel heel mooi
| 15:40 |
Dankuwel!
| 18:23 |
Dat is ook mijn favoriete pizza, ik vind die juist leuker dan de eerste :D Misschien zou je voor iets meer dan de helft óp het bureau en de rest laten hangen, kunnen proberen?
| 15:38 |
Nah geen goed idee, waar blijven de wijzers dan.
| 15:39 |
Haha hij blijft op zich redelijk goed hangen hoor! Stootte er alleen een keer tegenaan en toen viel die haha
| 18:23 |
Ik doelde op als je het zou doen zoals ik schreef :)
| 18:50 |
Nou ja, meer dan de helft op het bureau en de rest laten hangen zou tegenstrijdig zijn aan Dalí ;)
| 20:46 |
zie, geen goed idee van mij :)
| 20:52 |
Super leuk! En waanzinnig creatief. Ik heb ooit m'n all stars beschilderd met Wicked, precies dezelfde afbeelding :') Ben benieuwd of je nog meer gaat maken ^^
| 14:59 |
Dankjewel! Ik heb ook een paar gympies met die afbeelding haha, en m'n dummy met kunst heeft ook diezelfde afbeelding. Ik heb nog heel veel op de planning staan hoor ;)
| 18:22 |
Hoe kom je toch aan al die leuke ideeën? Ik vind de pizza klok echt leuk, maar zou niet weten waar je die gaat ophangen. Behalve aan een kast of plank aan de muur of zo.
| 14:34 |
Het zit gewoon in mij, ik weet het niet haha :') Dankjewel! Bij mij hangt ie aan mijn bureau :)
| 18:20 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen