×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ik heb vandaag iets goeds gedaan

Ik heb vandaag iets goeds gedaan


Vandaag is de dag dat ik éindelijk een keer weer naar de kapper ben geweest. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Het was namelijk niet zomaar een knipbeurt...

Dit was de lengte van mijn haar voordat ik naar de kapper ging. Zoals je ziet: onwijs lang.

En dat vond ik echt heel erg irritant. Ik kon er niet zoveel meer mee. Los vond ik het niet mooi, dus ik droeg het altijd vast. Toen het op een gegeven moment te lang werd voor een staart, droeg ik het alleen nog maar in een vlecht.

Ik wilde al een langere tijd mijn haar af knippen, maar ik wilde nog wel een staart in kunnen doen (is handig voor mijn bijbaantje). Om er nou een aantal centimeters vanaf te knippen waar niets mee gebeurde, nee, dat vond ik zonde. Dus ik liet het groeien zodat ik het kon gaan doneren.  Het was uiteindelijk lang genoeg daarvoor, maar toen waren er andere dingen. Ik wilde niet dat ik op mensen uit mijn omgeving ging lijken en ik wilde wel dat het goed bij mij paste. Daardoor heeft het uiteindelijk nog langer geduurd voordat ik dacht: Ik ga het afknippen.

Toen werd eerst mijn haar gewassen en gevlochten. Het is niet gemeten, dus ik weet niet precies hoe lang het is, maar het voldoet sowieso aan de eisen voor haardonatie. De kapster zei dat het wel ongeveer rond de 40 centimeter was, dus dat is in ieder geval de vereiste 30 centimeter.

De kapster liet nog zien wat ze af ging knippen en vroeg of ik dat oké vond. Ik dacht alleen maar: "Alsjeblieft, haal het er af," want ik kon niet wachten tot ik eindelijk van dat ellendig lange haar af was en dat ik er iemand anders blij mee kan maken.

Ik ben echt onwijs blij met het eindresultaat! Het voelt zo licht, het heeft zoveel volume, ik word er gewoon blij van. En niet het meest onbelangrijke: ik kan nog steeds een staartje in, wat heel handig is voor bij m'n bijbaantje.

Ik heb mijn haar gedoneerd aan stichting Haarwensen, dat pruiken maakt voor kinderen die door een ziekte geen haar meer hebben. 

Mocht je nu denken: "Hé, dat wil ik ook?"
Aan de volgende eisen moet je haar voldoen om het te doneren:

  • Het haar moet minimaal 30 centimeter lang zijn, dat mag los gemeten worden omdat het in een vlecht iets korter is dan los haar.
  • Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, zolang het niet grijs is.
  • Het haar moet gevlochten opgestuurd worden en moet schoon en droog zijn.
  • Het haar mag niet geverfd, geblondeerd of op een andere manier behandeld zijn.

Meer informatie kun je vinden op de website van Stichting Haarwensen.

Quote

Stop being afraid of what could go wrong and start being excited of what could go right.

Tony Robbinsexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties