Waarom ik mijn dromen volg!

Waarom ik mijn dromen volg!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik ben zo'n meisje dat op Facebook alle positieve dingen liket en soms ook op haar tijdlijn deelt. Ik ben zo'n meisje dat in de winkels moeite heeft om niet alle dingen met positieve quotes erop te kopen. Ik ben zo'n meisje wiens kledingkast níet overheersend zwarte kleding bevat, maar vooral vrolijke kleuren. Ik ben zo'n meisje dat meerdere shirtjes heeft waarop droomgerelateerde dingen staan. 

Ik ben bovenal zo'n meisje dat haar dromen volgt.

Als ik zo het bovenstaande intro teruglees, dan moet ik er bijna van kotsen, zo zweverig klinkt het. Maar het is wel volkomen de waarheid. Ik volg mijn dromen en ik ben gek op alles wat met positiviteit te maken heeft. Hoe zweverig het ook klinkt. Af en toe heb ik wel een beetje medelijden met mijn Facebookvrienden, als ik weer voor de zoveelste keer een positieve quote like of een positief gedichtje op mijn tijdlijn deel. Maar dan denk ik: "Ach, als ze het niet leuk meer vinden, dan ontvrienden ze me maar. Of dan klikken ze me maar weg uit hun nieuwsoverzicht." 

Those who mind, don't matter and those who matter don't mind.

Het heeft heel lang geduurd voordat ik positief naar dingen kon kijken. Nu kan ik dat gelukkig wel, al heb ik soms ook mindere dagen. Ik heb nog steeds vaak te kampen met een negatief zelfbeeld, al weet ik dat steeds vaker om te zetten naar een niet zo negatief zelfbeeld. Het is voor mij heel lastig om complimenten te accepteren, al lukt het steeds beter. Op momenten dat mensen mij complimenten gaven, dan was mijn eerste reactie altijd: "Huh, wat, nee, maar dat is helemaal niet zo! Dit en dat kan die en die veel beter dan ik!" Ik haalde de complimenten altijd onderuit, mensen vonden me al snel irritant of vervelend. Ik kon er niets aan doen, het ging vanzelf. Sommigen zeiden: "Je doet dit alleen maar uit zelfmedelijden!" of "Je wilt gewoon aandacht, dat is het." Nu zeg ik iets sneller 'dankjewel'  dan dat ik 'sorry' zeg, maar het gaat nog niet zo gemakkelijk als dat ik zou willen. 

Dit bovenstaande is ook geen antwoord op de titel van deze blog, 'Waarom ik mijn dromen volg!', het is voor mijn gevoel wel nodig om het duidelijk te maken. Ook vind ik het fijn om het van me af te kunnen schrijven, en dat kan in deze nogal persoonlijke blog. Een van de redenen waarom ik mijn dromen volg, is namelijk mijn pestverleden en het daaruit ontstane negatieve zelfbeeld. 

Al vanaf de eerste dag dat ik een schoolgebouw binnenliep, werd ik gepest. Ik was toen nog geen vier jaar oud, ik kwam alleen maar op school om te wennen. Ik wist überhaupt niet eens wat pesten inhield, maar het gebeurde wel. Ik besefte pas jaren later dat het pesten was. Spullen werden van mij afgepakt, kapot gemaakt, ik werd uitgescholden, "stoeptegel" en "kutboer" genoemd. Al vanaf de eerste dag werd ik buitengesloten, mensen vonden mij raar. Okay, dat was ik misschien ook wel een beetje. Maar maakt dat wat uit?

Een wissel naar een andere basisschool toen mijn ouders erachter waren gekomen dat ik gepest werd, maakte niet veel uit. Het pesten ging gewoon door, dit keer alleen door andere mensen. Ik was zes jaar oud toen ik voor het eerst riep dat ik dood wilde. Ook na groep 8, toen ik naar de middelbare school ging en niemand in mijn nieuwe klas kende, hield  het pesten niet op. In de derde klas trok ik het echt niet meer, al die jaren dat ik geprobeerd had om het pesten zoveel mogelijk te negeren eisten zijn tol. Ik haalden tweeën en drieën voor mijn toetsen, maar mijn mentor beweerde dat dat aan mijn thuissituatie zou liggen. Echt de grootste bullshit die ik ooit gehoord heb. Ze ontkende het pesten gewoon! Ze beweerde dat ik maar een psychiater op moest zoeken, want het zou tussen mijn oren zitten.

In die tijd zei er ook een klasgenoot: "Waarom pleeg je niet gewoon zelfmoord? Je kunt toch niets bereiken, je wordt later hoogstens putjesschepper." Ik had een tijd daarvoor een verhaal geschreven wat een beetje uit de hand gelopen was, want het verhaal telde zo'n 25.000 woorden verspreid over 70 A4'tjes. Ik werd zo boos toen hij dat zei, dat ik dat verhaal toen naar een uitgever voor tieners, Boekscout YO!,  gestuurd heb. Drie maanden later werd het uitgegeven. Het ging daarna echter alleen maar bergafwaarts met mij. Uiteindelijk heb ik dat jaar over moeten doen, voor het eerst in m'n leven kwam ik in een geweldige klas terecht en het ging gelijk stukken beter. In plaats van tweeën en drieën haalde ik achten en negens. Het was echt een heel verschil, dat ook door anderen opgemerkt werd. 

Ondanks dat het toen stukken beter ging in de klas, had ik ontzettend veel moeite met mezelf. Ik kon niets positiefs zien, ik zag alleen maar negatieve dingen. Ik haalde mezelf naar beneden, wat ik nu overigens af en toe nog onbewust doe. Wel had ik ondertussen een ontzettend lieve vriendenkring opgebouwd die me overal in steunden, waar ik nog steeds mee om ga. Een paar vriendinnen zaten bij de schoolkrant en vroegen of ik het leuk zo vinden om erbij te komen. Aangezien ik al sinds kleins af aan heel graag iets in de journalistiek/schrijverswereld wil doen, heb ik onmiddellijk ja gezegd. 

Sindsdien gaat het stukken beter, ik volg mijn dromen. Ik doe wat ik leuk vind, omdat ik daar zoveel energie van krijg en er zo blij van word! Ik ben hoofdredactrice van de schoolkrant, ik schrijf voor een plaatselijk dorpsblad, ik ben regelmatig in Hilversum te vinden en ik ben actief in de redactie van een radioprogramma bij de lokale omroep. Ik doe wat ik leuk vind, ik probeer me zo min mogelijk van anderen aan te trekken. Het is niet altijd even makkelijk, maar het gaat steeds beter. En op momenten dat het even wat minder gaat, dan denk ik aan mijn levensmotto, "Follow your dreams!"

Ik had gehoopt dat dit een positieve blog zou worden, maar het is helaas meer negatief dan positief. Toch wil ik er nog een positieve boodschap aan toevoegen: Laat niemand je wijsmaken dat je het leven niet waard bent! Er staan mooie dingen op je te wachten in de toekomst, je moet alleen over hele vervelende obstakels heen om daar te komen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (20 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Naar wat je hebt meegemaakt. Heel knap hoe je er nu mee omgaat.
| 00:12 |
Ik vind het geen negatief blog. Wel openhartig. Dank daarvoor. Ik herken veel. Mooi advies geef je.
| 20:05 |
Dank voor de mooie reactie!
| 20:14 |
Heel graag gedaan.
| 20:16 |
Hele mooie boodschap!
De meeste kracht komt vaak voort uit nare gebeurtenissen
| 12:17 |
Ja, dat is inderdaad waar.
Ze zeggen ook wel dat de mensen die het meeste vrolijk zijn, de meeste dingen hebben meegemaakt. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan vind, maar ergens denk ik wel dat die 'quote' waar is...
| 00:18 |
Ik vind het helemaal niet zweverig.... wel heel positief en knap!! :)
| 16:25 |
Nou, heel positief vind ik deze blog ook niet als ik 'm zo teruglees haha
| 14:44 |
Ik bedoelde dat ik jou positief vindt! Je hebt een positieve instelling :)
| 21:54 |
Aaah zo,haha
| 14:20 |
Mooie blog ik volg ook mijn droom
| 16:21 |
Dankjewel! Mooi dat je ook je droom volgt :)
| 16:25 |
Heftig verhaal...maar fijn dat je het om hebt kunnen zetten
| 23:32 |
Haha, ik vind het zelf qua heftigheid wel meevallen hoor. Dankjewel!
| 00:23 |
Jeetje, inderdaad een persoonlijke blog zeg.
Maar wel ijzersterk! Ik vind het knap van je dat je een omslag gemaakt hebt en positiever in het leven staat.
Je leeft je leven voor jezelf, niet voor een ander!
| 21:08 |
Dankjewel voor je reactie! :)
| 23:49 |
Mooi geschreven hoor!! Positief blijven!!
| 12:01 |
Dankjewel! En zeker!
| 16:13 |
Voor mij schijnt de positiviteit er aan alle kanten uit. Alles wat aandacht krijgt, groeit.
Goed geschreven stuk. Ik herken er veel in.
| 00:38 |
Nou ja, als ik het zelf teruglees vind ik het meer negatief dan positief...
| 02:21 |
Je begint positief en je eindigt positief en je volgt je dromen...
| 12:33 |
Mooi!
Hahaha ik ben ook zo irritante optimist, die in al het negatieve de pisitieve dingen haalt!
Keep on going and make people happy with your positive vibes!
| 19:41 |
Jaa, ik krijg de laatste tijd wel heel veel positieve opmerkingen erover, bijvoorbeeld: "Wow, wat ben je open-minded!"
| 02:20 |
Heel mooie blog!
| 15:33 |
Dankjewel!
| 02:20 |
Heel herkenbaar :)
Goed bericht!
| 13:43 |
Thanks Erieka!
| 02:20 |
negatief hoort bij positief, niets mis mee
| 13:42 |
Nou ja, aan de ene kant wel maar aan de andere kant zijn het ook wel echt tegenpolen van elkaar
| 02:19 |
Mooi stuk! Vaak makelijker gezegd dan gedaan, maar positief blijven is zo belangrijk =)
| 13:05 |
Dat weet ik, ja :)
| 02:19 |
Je boodschap is duidelijk :-) ennuh wat een topactie van je boek. Moest ik om lachen nav het commentaar dat je kreeg, dat je het dan 3 maanden later als boek in je hand hebt, super! Ben t met je eens.. volg.je dromen!
| 12:48 |
Tja, daar stonden ze toen heel erg van op te kijken!
| 02:19 |
Vind dat echt heel , hoe zeg je dat netjes.. erg om te gillen :-) laat ik er dat van maken!
| 10:00 |
Amai ja wadde, wat ben je een positief persoon. Topper
| 12:24 |
Thanks!
| 02:18 |
Heel herkenbaar Vincie, maar uiteindelijk komt het allemaal goed :)
| 12:19 |
Haha, laten we het hopen :P
| 02:18 |
Prachtig geschreven! Je hebt heel wat doorstaan en ik vind het knap dat je nog steeds positief bent :)!
| 12:12 |
Haha, dankjewel! En dit is nog maar het topje van de ijsberg zozegmaar, want het is lang niet alles :')
| 02:18 |
Goed dat je je verhaal met mensen deelt! Van je af schrijven kan heel fijn zijn inderdaad, dat herken ik wel, al praat ik vaker dan dat ik schrijf.. Blijf lekker zo doorgaan! Positiviteit is altijd goed lijkt me.
| 11:58 |
Dankjewel! Ja ik praat niet zo vaak, ik schrijf liever
| 12:03 |
Wat een dapper verhaal en zo persoonlijk. Heel mooi. Vooral die laatste zin. Laat inderdaad niemand je wijs maken dat je het leven niet waard bent want wie is hij/zij om dat te bepalen?!
| 11:54 |
Dankjewel voor het compliment!
| 12:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen