×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Column | Groenvoorziening

Column | Groenvoorziening


Deze week wil ik het eens hebben over de wijk waarin we wonen. Het zal in heel Nederland wel hetzelfde zijn. Hier ga ik voor het gemak even vanuit. Zelf woon ik in Groningen, in de wijk Lewenborg. Zoals bijna iedere wijk een eigen Facebookpagina heeft, heeft deze wijk dat ook, net als de wijk Beijum waar ik deze column voor schrijf.

Ik kan jullie lezers vertellen dat ik best wel wat teleurgesteld ben in de mensen die zo open en bloot hun gal spugen over het vele onkruid, het te hoge gras, afgebroken takken en het gras tussen de tegels op de stoepen. Op Facebook kwam ik me daar toch een klaagzang tegen, gewoonweg niet normaal meer. En het wil wel wat zeggen, als ík daar over val.
Moet je je toch eens voorstellen dat je in de groenvoorziening werkt. Je moet dan wel een harde schild om je heen hebben om de dagelijkse klachten van de mensen te kunnen aanhoren. Ja aanhoren, want je werkt tenslotte voor de gemeente. En gemeente mensen die behoren zich netjes te gedragen tegen over anderen. Je bent tenslotte een ambtenaar. Weliswaar één met een zware baan, als het niet al de zwaarste baan is die je kan bedenken bij de gemeente.

Nou goed, die mensen van de groenvoorziening doen heus hun uiterste best om hun werk te doen! Moet je nagaan dat ik vroeger ook weleens een opmerking maakte, zo van; ‘kijk, ze werken alweer niet, wat een luizenbaan, hangt maar wat te leunen op die schoffel.’
Spijt heb ik van die opmerking.
Nu ik zelf midden in een prachtige groene wijk woon, denk ik er wel anders over. Ik hoop met deze column te bereiken dat de plantsoenmedewerkers wat meer respect krijgen van de wijkbewoners.
Als afkeurde vrouw zit ik weliswaar niet achter de geraniums, echter wel achter een paar enorme bomen en een lange heg en als ik met mijn hondje erop uit ben zie ik dat sommige stukken langs de singel wel gemaaid is en sommige stukken niet. Zou daar dan niet een logische reden voor zijn? Wat denk je zelf? Denk eerst eens na voordat je een openbare klaagzang begint op je FB wijksite. Waarschijnlijk zat er nog gewoon één of andere vogel te broeden. Logisch met de steeds veranderende klimaat in ons kikkerlandje. Het weer is zó grillig, dat zelfs de vogels er van in de war raken. Jonge vogeltjes zijn uitgevlogen, terwijl bijvoorbeeld een meerkoetje spontaan weer een nestje maakt. Gisteren zag ik ieniemienie meerkoetjes zwemmen. Moet je nagaan, dat in de laatste week van juni.

Inmiddels is de wijk alweer aardig opgeknapt. Afgewaaide takken opgeruimd. Het gras overal gemaaid. Onkruid geschoffeld en gewied. Heggen netjes. De stoepen met zo’n veegwagen gedaan. Nou hoppa.
Maar lezers, laten we wel wezen. Als nu iedereen eens een stukje groen voor zijn of haar eigen zou nemen (je stoepje of steegje voor de deur) dan maken we het met elkaar een stuk aangenamer. In het kader, kleine moeite groot plezier!

Houd jij het ook netjes rondom je eigen huis?

2018©Vlindertje73

Dit was mijn wekelijkse column geschreven voor Beijumnieuws.

 Lees hier relevante columns: 

Scan deze met je mobiel om je gratis aan te melden!
marijke
ik ben er thuis mee opgegroeid je eigen straatje schoon te vegen en te onderhouden. Wij hebben het zelf ook altijd gedaan en nu wonen we in een appartement hoeft Fred alleen de galerij sneeuwvrij te houden. Wij zijn de laatste dus hij moet alles. Onze buurvrouw doet het ook maar de andere 3 (jongelui) hebben nog geen bezem in hun hand gehouden. Het stukje naar hun voordeur doen Fred en de buuf niet .
03-07-2018 22:56
03-07-2018 22:56 • Reageer
Els Vergaerde
Een platsoenmedewerker krijgt van mij evenveel waardering als een ieder hard werkend mens. Dat zou ook zo horen te zijn met de reacties op iemand anders zijn blog, ongeacht je mening over het onderwerp. Trouwens...ik passeer in de loop van de dag voorbij je woonplek!
28-06-2018 08:43
28-06-2018 08:43 • 1 reactie • Reageer
vlindertje73
Oh wat leuk! Lees het te laat, anders was er wel koffie geweest. ;) Van mij krijgen ze ook waardering en soms zelfs een kop koffie en bij erge hitte, lekker koud water!
28-06-2018 19:55
28-06-2018 19:55 • 1 reactie • Reageer
formaaktueel
Blijkbaar moet ieder truttig, slecht geschreven stukje tegenwoordig een column heten.
26-06-2018 17:51
26-06-2018 17:51 • Reageer