Die rottige griep. Zo ziek als een hond!

Die rottige griep. Zo ziek als een hond!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

 

Het is te erg voor woorden hoor en ik kan er niets aan doen, maar ik moest heel erg lachen toen een vriendin van mij hier afgelopen week op een avond was.

 Zoals altijd knuffelen en zoenen wij elkaar. Alleen een zoen zat er deze keer niet in. ‘Doe maar niet,’ zei ze, ‘want ik voel mij zo ziek als een hond.’ ‘Oh ok,’ zei ik en hielden het bij knuffelen. Nadat we ieder wat te drinken hadden, vroeg ik haar wat er aan scheelde. ‘Hoe bedoel je, ik voel mij ziek?’ vroeg ik haar. ‘Nou, dat zal ik je vertellen,’ zegt zij. ‘Heb je even?’ ‘Ja, ik heb wel even,’ antwoordde ik. ‘Jij bent toch nooit ziek?’ vroeg ik nog en keek in twee waterige bruine ogen. 

Vervolgens barst ze los in een relaas:

‘Je gelooft het of niet, heb ik twee wc-potten in huis komen we er toch nog één te kort. Mijn twee oudste kinderen zijn ziek en thuis van school. De één hangt boven bij de wc-pot in de buurt en de andere beneden. Ik blijf opruimen. De één kotst alles eronder als hij weer eens niet op tijd boven de pot hangt. De ander is aan de racekak en ook bij hem gaat het weleens mis. Moet ik weer opruimen en schoonmaken, je weet hoe schoon ik ben. Tot fobieachtig aan toe.’

Ik knik en kan alleen maar luisteren…zij ratelt alweer verder.

‘Nou en toen werd ik afgelopen nacht badend in het zweet wakker en had ik zo’n kramp dat ik nog net op tijd op de pot zat. Daar zittende werd ik me toch een portie misselijk…ik kon nog net de emmer grijpen die op een meter afstand van mij stond. Na een slapeloze en vermoeiende nacht, bracht gelukkig mijn man onze jongste naar school. Hé, even rust dacht ik nog want de andere twee lagen nog in bed met hun klachten. Zelf voelde ik mij ook niet lekker en dronk mijn kopje koffie op tussen twee wc beurten. Oh, ziek voelde ik mij en wilde gewoon met een dekentje over mij heen op de bank liggen.

Tot overmaat van ramp belde om een uur of elf de juf van de jongste mij op, met de mededeling dat hij ziek was. Of ik hem op kon halen? ‘Nou, nee eigenlijk niet,’ zei ik, ‘want ik ben zelf ook ziek. Ik zal de buurvrouw even vragen.’ De juf vond het goed en mijn zoontje lag inmiddels daar al op een bank. Dus ik mijn buuf bellen, die er uiteraard weer eens niet was. Ja en wat doe je dan? Toch maar zelf in de auto om je kind op te halen. Hij zit helemaal aan de andere kant van de stad op school, dus een kwartier tot twintig minuten heen en dan nog terug. Ik dacht bij mezelf, dat ga ik echt niet redden zonder een wc in de buurt. Uit voorzorg heb ik maar een grote luier omgedaan, je weet wel zo’n groot opoe ding met een soort of extra maandverband erin en een emmertje mee voor het eventuele spugen onderweg. Snel had ik de juf nog even gebeld, dat mijn zoontje naar buiten moest gaan en bij de weg op mij moest wachten. Zo durfde ik natuurlijk de school niet in, ik schaamde mij dood met die luier om. Op de terugweg moest ik echt mijn billen samen knijpen, tijdens een krampaanval. Het ging maar net goed… Op het emmertje na, die heb ik wel nodig gehad. Mijn jongste vond het enorm smerig en hing door de stank kotsend uit het raampje. Thuis gekomen vloog mijn jongste gelijk naar de wc en ik naar het aanrecht.’

Inmiddels had ik de lachkriebel na haar relaas en kon mij niet meer inhouden. Ik zag het zo voor mij. Gelukkig kon ze er zelf ook wel om lachen en al lachend namen we nog een drankje. Ziek of niet.


2017©Vlindertje73

Vind je dit een leuke post en wil je hierop reageren?
Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!
Vervolgens kan je zelf ook artikels, blogs, foto's en vele andere dingen met ons delen. Je wordt er zelfs beter van, letterlijk en figuurlijk ;) Alleen al door het delen van deze post op je sociale media, geloof mij. Het is het waard om een kijkje te nemen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ach wat erg..dat is echt mijn nacht merrie als emetofoob.
Vandaar dat ik mijn handen met chloor was als ze zo ziek zijn.Ik ontsmet dan ook heel erg m'n huis steeds. Een paar weken terug waren ze hier ook ziek.We hebben best een groot gezin met 1 wc.vreselijk.
| 21:34 |
Oh bah, ja is ook zo. Dan heb je er nog veel werk bij ook zeg! Sterkte daar.
| 11:17 |
die hadden het goed te pakken zeg
| 00:27 |
Ja erg hé... ;) Nu weer beter hoor inmiddels.
| 12:54 |
Ik dacht dat het fantasie was, maar ik begrijp uit de reacties dat het echt is. Die griep hoef ik niet.
| 11:33 |
Nee, was echt bij een vriendin van mij. Precies zoals ik boven schreef. ;) Nee, ik hoef 'm ook niet!
| 13:00 |
Ja, soms is de toestand zo ellendig dat je het best kunt aflachen, het helpt inderdaad om eens te lachen met je eigen ellende, maar soms is het wel niet gemakkelijk. :-)
| 19:48 |
Voor haar dan hé... ;) Ze zijn al aan de beterende hand gelukkig.
| 20:21 |
gelukkig :-)
| 10:55 |
Super Geweldig vertelt
| 23:40 |
hihi ;) Gelukkig is ze al weeer beter ;)
| 10:12 |
Ooh hemeltjelief wat een ellende zeg, hoop dat ik over mag slaan en de griep mijn deur voorbij gaat bah bah
| 23:01 |
Ja, bij mij mag die ook overslaan. ;)
| 10:13 |
Tja, dan ben je wel echt ziek hahaha
| 22:59 |
Ja en hoe ze dat dan vertelt.. ahummm
| 10:14 |
In geuren en kleuren, tis maar goed dat wij dat niet hoeven te ruiken :P
| 10:16 |
idd ;-)
| 10:18 |
We lezen dat het erg heerst in Nederland, het is deze keer ook een hardnekkige griep, we wensen iedereen veel sterkte.
| 20:13 |
JA het gaat maar door met die griep hé.
| 10:14 |
Wat verschrikkelijk zeg, heel veel sterkte en beterschap
| 19:27 |
Zal het doorgeven, maar gaat gelukkig al wat beter ;)
| 10:15 |
Oh hemel, genant. Lijkt me echt vreselijk. Hoop dat ze snel opknappen.
| 18:53 |
Ja gaat inmiddels al wel beter ;)
| 10:15 |
Gelukkig maar!
| 11:11 |
Whahahha. Oooh. Neen niet om te lachen eigenlijk. Maar de manier waarop je het neerpent
Ik zie het allemaal al zo voor me. Wat erg. Snel genezen zal ik maar zeggen hè
Leuk verhaal
| 15:58 |
Ja was om te lachen, zoals zij het vertelde hahaha. Ach ze zijn al wat beter hoor ;)
| 10:15 |
Lekker smakelijk verteld, heb je even? Dan kots ik de boel er ook tussen neus en lippen door, er even onder
| 12:49 |
HAhhaha ja ik heb wel ff hoor... ;-)) Ga je gang... hihi
| 13:45 |
Een heerlijk verhaal en héél herkenbaar...
| 12:30 |
Whahhaha ja, ik moest er ook erg om lachen. Ze verteld het ook altijd zo leuk. ;) Terwijl het eigenlijk helemaal niet leuk was... ;))
| 12:41 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen