Je kan niet in andermans hoofd kijken.

Je kan niet in andermans hoofd kijken.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Is het eigenlijk niet jammer dat je nooit weet van een ander wat diegene nou werkelijk denkt in zijn of haar hoofd? Het ene wordt gezegd, terwijl het ander wordt gedacht. Het spoort vaak niet met elkaar. Waarom zou dat toch zijn?

Je kan toch gewoon eerlijk zeggen tegen een ander zeggen wat of je denkt. Wat je dus wérkelijk in je hoofd denkt.

Dicht om mij heen heerst er kanker. Een onmogelijk gevecht is gestart. Vechten tegen de bierkaai. De vraag is nu wat zou er in diegenen hun hoofd omspoken? Zullen zij wel tegen anderen zeggen wat er nu werkelijk in hun hoofd omgaat? De vraag hoe het is, is niet meer relevant. Kloten gaat het toch!

Toen ik nog jong was en dit soort dingen hoorde, was het altijd een ver van mijn bed show. Mijn leven ging gewoon verder, misschien moet je daar dan ook wel kind voor zijn. Nu, nu ik in de 40 jaar ben sta ik er opeens heel anders tegenover. Het zet mij in ieder geval met mijn beide benen, keihard op de grond.

Dat je niet in een ander zijn of haar hoofd kan kijken is wel iets wat mij bezighoud. Het feit dat als je vraagt naar hoe of wat en je een antwoord krijgt waarvan je bij jezelf al denkt, zeg je dat nou of denk je er echt zo over? Denken en zeggen is volgens mij een heel verschil.

Het één denken en het ander zeggen kan natuurlijk ook zijn om een ander te sparen. Het komt vast bij iedereen wel eens voor dat je wat anders zegt, dan dat je denkt. Neem nou bijvoorbeeld een vriendin of vriend die iets nieuws heeft gekocht waar diegene erg trots op is. Jij zal dan heus niet zeggen dat je het foeilelijk vind. Toch? Dus dan denk je wat anders dan dat je zegt. Dit doe je dan om ruzies, scheve gezichten en problemen te voorkomen. De persoon die daar niet tegen kan, die zal toch moeten leren om met de waarheid om te gaan. Dat is gewoon een stukje levenservaring.

Niet ieder mens wil altijd de waarheid horen. Ze sluiten zich ook weleens af voor de waarheid.

 

De waarheid kan immers keihard zijn.

 Foto: Pixabay.

 

2017©Vlindertje73

 

Vind je dit een goede post en wil je hierop reageren?

Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!Vervolgens kan je zelf ook artikels, blogs, foto's en vele andere dingen met ons delen. Je wordt er zelfs beter van, letterlijk en figuurlijk ;)Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat dat betreft kunnen we allemaal nog een voorbeeld nemen aan sommige autisten. Die zeggen wat ze denken, daar kan je van afknappen, maar dan weet je tenminste wel wat je eraan hebt. Ik ben altijd voor eerlijkheid. Eerlijk zeggen wat je denkt. Het zogenaamde sparen van gevoelens van anderen is een overgewaardeerd iets. Spaar je ze echt door ze leugentjes te vertellen of om de waarheid heen te draaien?
Ja, ik weet het, ik maak me met mijn eerlijke reacties niet echt populair. Maar dat hoeft ook niet. Botheid of bewust iemand kwetsen, daar doe ik niet aan, maar gewoon zeggen wat je denkt, kan ook subtiel
| 12:35 |
Ja je hebt gelijk. Met subtiel kom je al een heel eind.
| 17:03 |
Graag gelezen; en klopt wat je schrijft.
| 11:33 |
Dank je ;)
| 12:23 |
Ben het helemaal eens met onderstaande reactie...
| 22:41 |
;)
| 10:31 |
Personen die er niet tegen kunnen hebben vaak het meest aan te merken op anderen
| 17:16 |
Idd ;)
| 12:31 |
Eerlijkheid duurt het langst vind ik ook al doet dat ooit pijn
| 22:18 |
Ja ben ik met je eens
| 00:56 |
Soms wíl je niet weten wat er in iemand's hoofd speelt. Eerlijk!
| 13:52 |
Nee, maar wel als je er dingen mee had kunnen voorkomen.
| 15:56 |
Ik zeg altijd eerlijkheid word beloond, is het niet nu dan is het later
| 12:54 |
En zo is het ;)
| 13:04 |
Ik ben denk ik te eerlijk voor deze wereld want zeg wel wat ik denk, heb wel geleerd dat subtiel te brengen wat ik vroeger niet deed hihi daar maakte ik geen vrienden mee. Maar verder zou ik in niemands hoofd willen kijken hoor dat is hun ding waar ik toch niks mee kan alleen als ze het met me willen delen kan ik er wat mee. Men denkt toch anders dan je verwacht.
| 12:21 |
Ja, vaak wel. Toch zou het soms weleens handig kunnen zijn... )
| 12:28 |
Ik zeg wel altijd alles, soms wat meer subtieler dan een andere keer. Maar, ik ga niet liegen of woorden verdraaien. Gelukkig kennen de mensen mij en weten, als ik iets zegt wat misschien "hard" over komt dat ik het zo absoluut niet bedoel. Ik ken en heb mensen om mij heen die constant de woorden verdraaien of niet echt eerlijk zijn, Dat is dus in het hoofd kijken wat ik dus goed kan, en weet dan ook " je spreekt de waarheid niet" Dat heeft mij aan het denken gezet, want ik kan hier echt niet tegen. Ik zeg het dus wel, soms "hard" en soms subtiel, maar wel zo dat diegene weet wat ik bedoel.
| 12:08 |
Daar hou ik van! Beter dan dat gelieg en gedraai, daar koop je niets voor idd. ;)
| 12:27 |
Nee idd! En je gaat door de mand vallen, hoe dan ook. En weet je? Ik heb het vaak genoeg om mij heen gezien, en als die persoon dan wel de waarheid spreekt? Geloof je die dan nog?
| 12:49 |
Met een heleboel vraagtekens erbij...
| 13:07 |
Juist!
| 13:11 |
;)
| 15:55 |
Het is wel goed ook
| 11:12 |
Vind je?
| 11:58 |
Mij wordt wel eens 'verweten' dat ik 'zeg wat anderen denken'. Ik zeg ook wat ik zelf denk. Wil niet beweren ALTIJD, want dat doet denk ik NIEMAND, maar maak van mijn hart geen moordkuil. Ben eerlijk. Probeer dit wel zo subtiel mogelijk te doen. Ik wil niemand kwetsen.
| 11:12 |
Goed antwoord ;) Zeggen ze ook weleens tegen mij hoor, zo van kan jij mijn gedachten lezen of zo? ...
| 12:00 |
Ook dat ja. Maar het is bij mij meer van, daar waar anderen zwijgen, spreek ik iets uit.
| 12:44 |
Ja, dat kan ook natuurlijk ;)
| 13:07 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen