Mijn frituurhondje

Mijn frituurhondje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Zo’n dag als gisteren wil je echt niet! Tjonge….het zat me echt niet mee.

De hele nacht heeft Snoopy mij wakker gehouden, arme schat was aan de diarree en overgeven. Hondengriepje ofzo….Nadat ik om acht uur voor de zoveelste keer buiten liep met haar besloot ik bij thuiskomst maar koffie te zetten en wakker te blijven. Het één zet het ander in werking en zo raakte ik in een schoonmaak modus. Nou gebeurt dat niet zo vaak dus moet je er wel gebruik van maken natuurlijk.

De koelkast was dringend aan een schoonmaakbeurt toe en toen die spik en span schoon was, het aanrecht en de bijbehorende tegeltjes er maar gelijk achteraan. Soms heb ik wel eens zin in een lekkere snack ’s avonds, maar de frituurpan stond vies te zijn in de schuur. Nou ja, ik ben toch bezig. Hup frituurpan in de keuken, lege flessen om de olie in te schenken, via een trechtertje. Met behulp van Balkie, de pan optillen om te schenken. Ja, heel voorzichtig, echt waar! Ik onhandige muts houdt de pan verkeerd vast en hopla PLETS, daar gaat de frituurpan richting de grond. Olie spat alle kanten op, ik vang de pan nog in een reflex. Te laat, hele keukenvloer en aanrecht inclusief de tegels onder de olie. Van die lekkere dikke blubber zooi.

Ik draai me om en zie Snoopy daar staan, ik stuur haar weg, met de staart tussen haar benen blijft ze me zielig aan kijken. Nog een keer zeg ik dat ze op haar plek moet gaan. Ze gaat…. Ik ratel het hele alfabet er nog een keer uit en dan schiet ik in de lach. Ik zei nog zo: ‘geen bommetje’ tegen Balkie, die er maar verschrikt even bij was gaan zitten.

Schoonmaken geblazen dus…. Eerst het dikste weg halen…dan soppen en soppen, nog steeds glad. Ontvetter bus leeg gespoten, boender erover. Soppen en soppen. Het drupte zelfs van de keukenkastjes af….niet normaal meer wat een troep.

Als ik denk dat alles schoon is ga ik even bij Snoopy kijken die nog steeds zielig in haar mandje ligt. Ik bekijk haar eens wat beter en wat blijkt nou…..Heel haar achterwerk zit ook onder de olie. Bah…dus met Snoopy onder de douche om het weg te wassen.

Iedereen die honden heeft weet waarschijnlijk wel dat je die niet te warm mag wassen. Hoe krijg ik in hemelsnaam die olie eruit? Nog meer shampoo? Ietsie warmer….nog ietsie warmer. Ze laat het allemaal gelaten toe. Ik vertel haar nog dat ik hoop dat ze niet teveel krimpt zo, aangezien ze al zo klein is.

Een schuimbad in de badkamer is het gevolg, met een fris ruikend hondje als eindresultaat.


© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh, dat lijkt me verschrikkelijk....
| 11:30 |
gelukkig was het nog niet heet.
| 11:48 |
Wat een verhaal! Wel leuk geschreven.
| 14:16 |
dit heb je alweer mooi geschreven!
| 11:17 |
arme Snoopy en arme jij, gelukkig doet een sopje wonderen
| 19:35 |
hahahha ja
| 22:18 |
Jij hebt leuke artikelen! Ga je mij ook volgen?
| 10:12 |
Dank je
| 12:24 |
Goed dat je van iets negatiefs zo'n leuke blog kunt maken
| 18:50 |
Je weet een nacht vol doffe ellende, met een zieke hond, gevolgd door een grote schoonmaak, nog leuk te vertellen.
| 05:03 |
Dank je wel.
| 12:33 |
Ach gossie! Gelukkig is Snoopy weer opgeknapt!
| 21:33 |
Agossie. Voor jullie allebei. Onderlaatst was mijn mopsie ook ziek. Dus manlief moest er 's nachts uit. Sterkte en beterschap.
| 20:41 |
Snoopy is alweer beter hoor
| 12:33 |
Gelukkig is Snoopy weer de oude :)
| 16:49 |
o dat is zo smerig en gelukkig is ze niet gekrompen
| 16:45 |
o jee ,dat geeft echt een rommel en het arme hondje ook nog onder het vet ,gelukkig is ie weer schoon
| 16:06 |
ruikt weer fris en fruitig hihi
| 16:13 |
Ah wat zielig gelukkig is hij weer opgeknapt.
| 13:43 |
Ja gelukkig wel
| 14:49 |
Jeetje wat een dag was dat.......gelukkig is Snoopy weer schoon en fris.
| 13:25 |
ggelukkig is het allemaal goed afgelopen
| 12:49 |
Ik was allang blij dat het koude olie was ;)
| 12:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen