Stoppen met roken. Deel 1: Stopdag.

Stoppen met roken. Deel 1: Stopdag.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag is het dan zover dat ik écht ga stoppen met roken. Dit wilde ik al langere tijd, alleen op de één of andere manier lukte het niet. Als mijn pakje shag net over de helft leeg was riep ik al; ‘oh, ik moet even een pakje shag kopen vandaag.’ Tja, dat zegt genoeg hé, want ik kon daar dan meestal nog wel twee dagen mee doen.

De paniek die je dan in je voelt, is toch eigenlijk best wel stom. Het zit tussen mijn oren, denk ik. Nu is daar dan het besluit en het roer gaat radicaal om. Ik heb nog genoeg shag om deze avond door te komen en dan voor het naar bed gaan, steek ik mijn laatste shagje in de brand. Dit moment heb ik bewust uitgekozen, omdat je lichaam dan al een uur of acht verder is zonder nicotine.

Ik ben mijzelf al geestelijk aan het voorbereiden en heb daarom van die nicotine zuigtabletten, met mint smaak gekocht. Deze schijnen je te ondersteunen bij het stoppen met roken. Dat hoop ik dan maar, want als ik morgenochtend aan mijn eerste kopje koffie begin zal dat best wel even een moeilijk moment zijn… Eigenlijk is roken een gewoonte geworden. Gek hé? Het iets in je hand hebben, tijdens koffiedrinken, bellen, schrijven, lezen, op de bus wachten en weet ik wat niet nog meer allemaal.

Het zijn associaties die je hersens doorgeven. Steek er één op... Toe dan... Nee! Je bent niet meer mijn vriend, morgen ben je mijn vijand en wil ik je niet meer in mijn huis hebben! PUNT.

Deze associaties moet ik dus zien te voorkomen…

Vanavond gaan de asbakken schoon in de kast. Het sudoku puzzelboekje op tafel, net als mijn kleurboek voor volwassenen. Ik ben er klaar voor!

Misschien neem ik morgenochtend gewoon thee, dat smaakt vast beter dan koffie met een mint smaakje.


Wish me luck ;)


Deel 2: Moeilijke momenten.

Als je deze blog verder wilt volgen, kun je simpel op het tag woord hieronder “Blog StoppenMetRoken" klikken en dan mis je niets van mijn ervaringen, emoties en frustraties…


2017©Vlindertje73

Vind je dit een leuke blog en wil je hierop reageren? Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!Vervolgens kan je zelf ook artikels, blogs, foto's en vele andere dingen met ons delen. Je wordt er zelfs beter van, letterlijk en figuurlijk ;) Alleen al door het delen van deze post op je sociale media, geloof mij. Het is het waard om een kijkje te nemen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zo. Ik ga eens de tijd nemen deze serie te lezen. Ben ik al van plan sinds ik hier begon, maar jaaaa drukdrukdruk, je kent het wel. Morgen is het twee jaar geleden dat ik stopte en toevallig gaan we die avond uit (kaartjes gewonnen). Dus we maken er een feestje van! Ik wens jou ook nog een heleboel van dat soort feestjes. Zonder rook!
| 10:17 |
Een dikke 5 sterren. Prachtig! Een vrouw om verliefd op te worden. Maar waarom moest ik op aanmelden klikken, dan krijg ik het inlogscherm en kan ik je opnieuw gaan zoeken?
| 14:04 |
Aanmelden? Waar...? Vreemd....Bedoel je die TAG misschien?
Wat een mooi compliment, dank je ..... blllloooossssss ;-))
| 16:43 |
Ja, bloos maar, is beter dan roken ;)
Over aanmelden: Ik vond het een leuke blog en wilde reageren, maar onder je blog staat:
2017©Vlindertje73
Vind je dit een leuke blog en wil je hierop reageren? Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!Vervolgens kan je zelf ook artikels, blogs, foto's en vele andere dingen met ons delen. Je wordt er zelfs beter van, letterlijk en figuurlijk ;) Alleen al door het delen van deze post op je sociale media, geloof mij. Het is het waard om een kijkje te nemen.
| 23:56 |
En daaronder kon je niet reageren dan?
Dan was dat zeker het prikbord berichtje? Geen idee. ....
| 11:55 |
Veel succes E.!
| 08:54 |
Dank je wel! :)
| 13:02 |
Ik rook niet, maar dit zal hopelijk velen aanzetten om je goede voorbeeld te volgen Vlindertje. Succes, en zet DOOR!
| 08:38 |
Ik zet DOOR, komt goed. :)
| 13:03 |
Nou veel succes, ik neem der nog 1tje ;-)
| 20:48 |
Whahaha rookte
| 00:23 |
Rookse moet dat zijn ;)
| 00:23 |
:))
| 07:46 |
Fantastisch, heel veel succes
| 20:45 |
Dank je ;)
| 00:23 |
Heel veel succes.
| 11:36 |
Dank je ;)
| 13:00 |
Dank je wel ;)
| 13:03 |
Lots of luck!!! Een tip: als je iets in je handen wilt hebben: koop een tangle toy. Dat is een flexibel "slangetje" dat uitnodigt om ermee te fruttelen.
Je hebt dan iets in je hand dat afleidt. Ze zijn er in vele kleuren en structuren. Nogmaals: veel succes!
| 10:24 |
Ja dacht al aan zo'n stressbal, zal eens googlen wat ij bedoelt. Bedankt ;)
| 10:39 |
Graag gedaan, dit dingetje past in je tas of jaszak, wel zo handig ;-)
| 10:41 |
Wat jij bedoelt lijkt mij wel groot...
| 12:58 |
Valt mee, als je hem oprolt past hij met gemak in je hand.
| 14:07 |
Ok, zal ernaar gaan kijken thnx
| 14:56 |
Succes. Ik had een hele goede stok achter de deur. mijn zwangerschap. aanstaande 7 maart ben ik al 6 jaar gestopt met roken. Beste keus ooit. Soms steek ik er nog wel eens een op zoals op feestjes maar ik na twee teugen gooi ik m al weg omdat ik het zo vies vind en ik in mijn hoofd het weer eens heb lopen romantiseren.
| 07:28 |
Ja dat is zeker een goede stok achter de deur.
| 10:20 |
Ik wens je heel veel succes, misschien lukt het mij ooit ook
| 23:01 |
Dank je! Als je het wil, dan wil je dat. ;) Succes, als ik het kan, kan jij het ook... :-)
| 10:21 |
Precies wat Dana zegt: als je écht wilt, dan kun je álles. Ik wens je alle kracht die je hiervoor nodig hebt!
| 22:45 |
Dank je. Zit nu aan de tweede kopje koffie, zonder!!!
| 10:22 |
Je weet, ik ben geen roker, heb nooit gerookt ook, maar weet wel, dat wanneer een mens iets echt wil, dat het dan ook lukt! Je geest is krachtiger dan je behoefte aan WAT DAN OOK.
Ik kwam ooit in een ziekenhuis op bezoek bij mijn man. Hij was al drie jaar lang een stiekeme roker, ik wist dat hij dat graag voor mij verborgen hield, hij wist dat ik het wist, maar we zwegen er allebei hier over. Toen ik bij mijn man in het ziekenhuis aan zijn bed stond, vertelde hij me dat hij in de zak van zijn jasje een aangebroken pakje sigaretten had zitten. 'Haal het eruit en gooi het weg, Dana. Ik stop.' Ik heb voor de zekerheid zijn wegwerpaansteker ook weggeworpen. Het deed pijn, maar voelde ook goed. Vanaf dat moment heeft hij niet meer gerookt.

Je kan het Engelina, echt! Wat je wil, kan je!
| 20:48 |
Ja zo is het ook. Mijn geest zal ook sterker zijn! Zeker weten ;) Dank voor deze support. Tof van je. :-)
| 20:51 |
Ha fladderaartje..dit gaat je lukken en ook al houd je er een tijdje nog best veel zin in..je weet dat je t niet meer doet.
Na een week is t ergste voorbij..op de tanden bijten ff.
Ikzelf startte een jaar terug met ipv 1 pot shag per week-deze in 1 pot per maand om te zetten....toen na drie trekjes knipte ik de peuk af en stak deze een uurtje later of langer pas weer aan. zo bouwde ik af.. maar rookte al 55 jaar . een half jaar geleden begon ik met champix en de lust werd daardoor een stuk minder.. werd er niet zo lekker van en bouwde t weer na n maand af .. soms een trekje van een pijpje met wietolie zonder thc..dus geen hai gedoe. nu sta ik na een half jaar te genieten als er per ongeluk bij mij in de tuin eentje door n ander wordt opgestoken..ff ruiken en klaar en gelukkig dat k erdoor werd. het is t knokken meer dan waard..t was niet makkelijk, maar nu een enorme kik..je kunt het
| 20:42 |
Ik ga ervoor, bedankt voor deze eerlijke en mooie support! ;)) Zal niet makkelijk worden, maar dan heb ik de blog waarin ik het kwijt kan. Ook wel wat waard.
| 20:53 |
scheelt zeer zeker en k zie ej er wel voor aan echt hiervoor te gaan en ikzelf.. ben nu aan de beurt om de suikerpot midner te gaan gebruiken tot t minimale uiteindelijk
stap voor stap ons leven helen
| 20:54 |
Oh jyuk koffie zonder suiker daar moet ik echt niet aan denken hoor ;)
| 10:19 |
ik ook niet, dus t eerste bakje ind e morgen zal k zeker die blijven nemen met end e rest dag dan zonder.. op hoop van zegen
| 10:49 |
Ik wens je heel veel succes;) Gaat je vast lukken!
| 12:57 |
dank je en ik jou idem dito
| 16:51 |
Veel succes met het stoppen met roken, Vlindertje. :-)
| 19:50 |
Dank je :-)
| 20:14 |
:-)
| 10:55 |
Veel succes!vooral volhouden en doorbijten!
| 19:15 |
Gaat lukken! :)
| 20:14 |
veel succes
veel moed
en blijven gaan
| 18:41 |
Dank je wel ;)
| 20:14 |
Ik ben ontzettend trots op je..
Jij kan dit en het komt helemaal goed.
Succces!
En ga maar een spelletje spellen tijdens je bakkoffie..
Boter kaas en eieren of iets..
Een sudoku puzzel of iets!!
Luck for you!
| 18:36 |
Ja komt goed, dank je wel. ;))
| 20:15 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen