Stoppen met roken. Deel 3: Opgejaagd.

Stoppen met roken. Deel 3: Opgejaagd.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Oh jee, ik heb zo’n opgejaagd gevoel in mijn lijf. Ik kan het niet zo goed beschrijven. Hoe omschrijf je zoiets? Ik denk dat het gevoel van mij het dichtst in de buurt komt met op het allerlaatste nippertje de bus halen, omdat je nog dit en dat en weet ik niet wat allemaal moest doen voordat je de deur uit rende. Dit dan te samen met een versnelde hartslag en juist die speelt mij parten…en de innerlijke onrust heerst in mij. Hoe lang zal dit duren?

Gisteravond had ik even een moeilijk moment en heb dus na het avondeten toch een zuigtablet genomen. De ‘schreeuw’ was te hard in mijn oren en bovendien zijn die tabletten daar ook juist voor. So, why not! Het hielp en zelfs deze morgen zonder problemen koffie gedronken, samen met een kennis van mij die even gezellig langs kwam waaien. Rookt zij, hoor ik je denken. Nee, zij rookt niet.

Pas na het brood eten nam ik een zuigtablet, juist omdat het opgejaagde gevoel zo hevig was dat ik het allemaal even niet meer wist. Tijdens dit schrijven voel ik mij ietsje rustiger worden gelukkig. Deze twee dagen kom ik dus door zonder al te veel verleiding. Dan ben ik nu wel benieuwd naar hoe het dan vanavond zal gaan. Ik ga vanavond namelijk uit eten met wat vrienden. Eén winst heb ik al, ze roken geen van allen….pfff en ik stop een tabletje voor na het eten maar vast in mijn tasje. (gisteren dus)


Het pilletje heb ik gisteravond niet nodig gehad, ze hadden daar een hele wand vol snoep bij de uitgang. Guess what…mijn favoriete zwartwit lolly lag er ook bij. Zo had ik dus zowel wat in mijn hand, als in mijn mond.

Wat mij opvalt is dat ik het na het eten, het steeds het moeilijkst heb. Raar eigenlijk toch… Nou ja, macht der gewoonte. Hier kan ik dan het ‘omdenken’ gaan toepassen. Grappig genoeg heeft een medeblogger hier over geschreven: ‘Stoppen met roken, door omdenken’ 

Zelf had ik het ‘omdenken’ ook al in een blog genoemd. ‘Omdenken’ is niet alleen leuk, het is ook effectief voor vele andere problemen. Je kijkt dan op een heel andere manier tegen iets aan. Moet je ook eens proberen…

Lees hier ook:

Deel 1: Stopdag.

Deel 2: Moeilijke momenten.

 Of ga door naar Deel 4: "Stinken"


2017©Vlindertje73

Vind je dit een leuke post en wil je hierop reageren of je eigen ervaringen met ons delen?
Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!
 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gek hè? Ik voel nu gewoon wat jij beschrijft!
| 10:26 |
ja ja nog steeds goed bezig en weet je de momenten dat je aan roken denkt worden alleen maar minder en korter suc6
| 17:13 |
Ja, daar ben ik mij inmiddels van bewust. Buiten heb je rokende mensen, en dat ruikt zo lekker ;) Ik neem dan een snuifje, zoals mijn moeder het noemt. hahha moest er wel om lachen hoe ze dat zei. ;))
| 17:45 |
ik vind het nu niet meer lekker ruiken hoor maar toen ik net gestopt was vond ik een shaggie zo lekker ruiken he
| 18:15 |
Heel goed bezig!
| 09:39 |
Dank ;))
| 10:55 |
Ik ben nu twee weken.gestopt .brrr wordt nog steeds onrustig heb e sigaret met vloeistof zonder nicotine voor als ik.het echt niet meer hou .maar volhouden we kunnen het ☺
| 19:56 |
Zeker weten dat we het kunnen! ;)
| 10:57 |
Het gevoel is heel herkenbaar, al is het bijna vijfendertig jaar geleden dat ik gestopt ben met roken. :-)
| 17:20 |
Nog even volhouden dan heb je het ergste gehad.
| 13:34 |
Je bent heel goed bezig! Dat opgejaagde gevoel herken ik nog wel, had ik ook de eerste paar dagen. Maar dat word (gelukkig) vanzelf minder.
| 20:03 |
Ja hoop dat dat snel over is.... afleiding werkt wel een beetje.
| 20:36 |
deze week is t heftig nog- maar t komt goed..nooit alnger dan 2 minuten ellende steeds
| 15:25 |
Oh ik hoop het zo.... pfffff Ach weet je de week is bijna om.... ff checken op mijn foon buddy. yehhh 3 dagen 16 uur en 8 minuten niet gerookt. :-))
| 16:13 |
grandioos en net stond ik hier ff in een heerlijek rooksliert avn n ander, mag van mijzelf..roken egnie meer ..je kunt t
| 16:57 |
Ja ik kreeg vanmiddag ook de deur binnen van een sigaret.... oepsss rook verleidelijk. Heb het niet gedaan!
| 20:33 |
alleen ruiken mag je toch lekker vinden, als je maar zeker weet dat je t nooit meer zult doen he
| 20:39 |
Ja dat is waar. Ruiken...hmmmm.
| 20:45 |
Dus je hebt al bijna drie dagen niet gerookt? Heel knap! Wij hier zijn trots op je! Dat opgejaagde gevoel komt omdat het nicotinemonster in je hersenen in doodsstrijd verkeerd. Het blijft schreeuwen: 'Ik moet nicotine hebben, steek er een op, steek er een op!' Deze ontwenningsverschijnselen zwakken steeds verder af, maar zullen van tijd tot tijd de kop opsteken.
Tip: roken breekt nicotine C af. Zie o.a. www.mediq-apotheek.nl/content/249/huid--roken.aspx
Daarom kregen wij bij de 'groepscursus om te stoppen' een vitamine C-kuur. Slechts 1 potje was voldoende. Het deed bij mij in ieder geval de overgang makkelijk verlopen. Of dit aan mijn wil of de vitamine C lag kan ik natuurlijk niet bewijzen.
Hoe dan ook: petje af en ga zo door, hou vol!
| 13:55 |
Ik weet niet waar het aan ligt, aan vit C geen gebrek hier,,,, sinasappels en kiwi's staan er bol van... Dat monster in mijn hoofd moet zijn kop houden, die gaat het echt niet van mij winnen hoor. ;)) Dan voor je support.
| 16:11 |
Goed zo, dat monster moet je verslaan en dat kan je ook. Mocht het toch te moeilijk worden, geef me een seintje dan trek ik m'n harnas aan, omgord mijn zwaard, spring op mijn ros en kom je te hulp. Weg met dat monster!
| 11:34 |
Ja dan zal ik een gil geven. Gaan we samen het monster te lijf! :-))
| 11:36 |
Is goed :-))
| 14:00 |
Gaat goed als ik het zo lees. Succes verder.
Die gevoelens zijn het afkicken van de nicotine, dat gaat echt weg binnenkort.
Dan heb je natuurlijk nog gewoontes, iets doen na het eten, het willen draaien van een sjaggie, iets in je mond willen houden, dat is ook een kwestie van gewenning.
Zoals Johan hieronder schrijft, als je er klaar voor bent gaat het zeker lukken.
| 10:56 |
Ja het is gewoon een gewoonte en associaties met iets.... Die moet ik nog kwijt...
| 16:09 |
Goed bezig, gaat jou lukken!! :)
| 09:03 |
Ja daar ga ik voor! :)
| 16:08 |
Ik ben nu 15 a 16 jaar van het roken af nadat ik zo.n 29 jaar heb gerookt. Ik heb alles in de vuilnisbak gedaan en heb daarna nooit meer gerookt. Of het gemakkelijk ging zul je dan vragen ? Ja eigenlijk wel . Hulp gehad ? Nee in mijn omgeving zowel thuis als op het werk rookten ze allemaal . Ik was er klaar voor. Geestelijk en lichaamelijk klaar voor. Dat is de echte sleutel voor succes.sterkte ik voel met jou mee.
| 22:09 |
Ik sta geestelijk ook sterk! Alleen lichamelijk , tja.... weet niet. Ik zet door hoor. Dank voor je support.
| 16:08 |
Volhouden! Je gaat ook het punt bereiken dat het roken vies wordt. Goed bezig. Hou vol
| 21:59 |
Hahha vies? Ja hoop het. Dank voor je bericht...
| 16:07 |
gaat je lukken hoor engel !!! ben ook heel wat jaren terug na 8 jaar heel erg veel roken gestopt nou is 8 jaar nog niet extreem maar als je echt wilt lukt het :) en idd lolly's eten zo ken ik wel meer die dat als vervanging had om toch iets te doen :)
| 21:32 |
Dank je, heb nu ook laurierdropjes op aanraden van iemand, helpt ook wel en nog die zuig dingen, maar die smaken niet zo lekker.
| 16:06 |
Ik vind het heel knap als mensen de verleiding weten te weerstaan toch een sigaretje te pakken. Succes verder!
| 21:20 |
Ja ik sta ook versteld van mezelf....
| 16:06 |
Omdenken, wie dat heeft uitgevonden verdiend een schouderklopje (alleen maar een schouderklopje, Dana? Ja, je moet nooit goede zaken overwaarderen, daar gaan ze aan ten onder)
| 20:39 |
Hahahha lol, gaat echt goed hoor dat omdenken. ;))
| 16:05 |
Wauw! Wat goed geschreven!! Heel veel succes met het stoppen
| 20:33 |
Dank je ;)
| 16:05 |
Je verhaal is heel herkenbaar, al had is smorgens het meeste last.
Maar dat opgejaagde gevoel is tijdelijk...later word je er juist rustiger van.
Je gaat goed hoor.....
| 17:50 |
Oh gelukkig zeg! Pffff, mijn hart gaat op de loop, zo voelt het soms. Ik hoop dat het gauw voorbij is, die zuigtabletten halen wel de erge kantjes er af ;) Dank voor antwoord.
| 17:52 |
Supergoed en leuk dat jij lid bent van de stoppen met rokengroep die ik jaren terug begonnen ben:-))
| 17:38 |
Ah, ja die naam kwam mij al zo bekend voor. Dat was dus wel van hier ;)) TOF zeg!
| 17:53 |
ja dat is wel leuk zeg
| 10:14 |
;) Gezelli.
| 11:34 |
Ga zo door!!
| 17:29 |
Thnx ;) Ja doe ik!
| 17:32 |
Wens je veel succes met te stoppen ;-)
| 16:39 |
Dank :)
| 17:32 |
Je gaat hartstikke goed. En dat opgejaagde is afkicken. Veel water drinken. En zo weinig mogelijk koffie de aankomende dagen. Die lolly's zijn perfect. Zo ook zoethout. Zeker als je iets in je mond wilt hebben bij het concentreren. Of op andere momenten.

Hou vol!!!
| 15:38 |
Ja net laurierdropjes gekocht, las ik ergens nders bij de tips. De enige échte, van Kindly's. Net één op.
| 17:33 |
Goed gedaan! Slim van je. Jij bent zo goed gemotiveerd en bezig. Echt hoor!
| 18:00 |
Ik wil het ook écht! :)
| 18:30 |
Dat is ook heel erg duidelijk en daarom gaat het lukken.
| 18:32 |
Hope so ;)
| 18:41 |
Houdt moed en vertrouwen.
| 18:42 |
THNX
| 18:45 |
Ja, omdenken kan heel verfrissend zijn. Het helpt om de macht der gewoonte om te buigen.
Go on!
| 15:30 |
Ja 'omdenken' is sowieso leuk om te doen.
| 17:33 |
Je bent goed bezig lieverd!
Je kunt het echt ♡
| 15:28 |
Dank je, lief van je ;))
| 17:33 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen