×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Tijd om de balans op te maken!

Tijd om de balans op te maken!


Het was weer even geleden dat ik bij stap.nu* was geweest, nog voor de feestdagen de laatste keer. Tijd om weer de balans op te maken. Keuzes maken. Gevoel delen. Frustratie kwijt. Ja Edith is een goed luisterend oor.

Frustratie: We hebben nogmaals met het UWV gebeld, maar kregen de juiste persoon niet aan de telefoon. Dat UWV, wat een verschrikkelijke instelling! Terug de werkvloer op…makkelijker gezegd dan gedaan! Alles onderbouwd en toch nee op request krijgen voor het volgen van een opleiding?!

Keuzes maken: Wat wil ik nu precies? Stichting BreiBoezem vergt veel tijd, tijd waar ik positieve energie van krijg maar ook mijn lichamelijk energie afpakt. Moe, veel moe ben ik vooral. Daarnaast min eigen onderneming, waar veel tijd ingestoken moet worden om iets goeds op te zetten. En dat is waar ik voor wil gaan. Goede kwaliteit van een ervaringsdeskundige, ikzelf. Ideeën uitwerken, want ideeën die heb ik zoveel!

Gevoel: Edith geeft ook aan..Wendie is iemand die van 0 naar 100 gaat. Dat is Wendie. Dat is het aard van het beestje. Volgen van haar droom. Een droom die Edith voor mij graag werkelijkheid laat worden daar waar ze kan helpen. Maar hamert ook op de rust die ik zo nodig heb in mijn hoofd. Als ik goed zorg voor mezelf dan zorg ik ook goed voor een ander. Wijze woorden die Jim al zo vaak tegen mij heeft gezegd. Maar ja ik neem nou eenmaal niet zo snel iets aan van de liefste man ter wereld.. zo gaat dat … deden jullie dat wel als je ouders vroeger iets zeiden tegen je? Ik niet hoor, en dan zei een ander het en toen deed ik het wel haha…herkenbaar? Sorry Jim…maar ik neem je wijze woorden wel altijd mee in gedachte hoor, ook al denk jij van niet

Actie: Running therapie, vergoed door de verzekering, nooit van gehoord. Edith verwees mij hiernaar. Zo gezegd zo gedaan! Ik op onderzoek uit. Even googelen. Vervolgens een afspraak gemaakt met de fysiotherapeut die dit begeleid.

Wat is Runningtherapie

Runningtherapie is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met psychische klachten, maar in de praktijk is gebleken dat mensen met lichamelijke problemen ook veel baat hebben bij deze therapie. Personen met psychische en lichamelijke klachten hebben vaak te weinig beweging, terwijl meer lichaamsbeweging juist bij deze mensen een zeer positieve invloed zal hebben op hun klachten. Bij runningtherapie wordt een langzaam op het individu afgestemd opbouwprogramma aangeboden. Door deze individuele aanpak is deelname aan deze therapie voor iedereen haalbaar.

Klinkt helder! En waar wordt dit allemaal bij ingezet?
Wanneer je last hebt van:

  • Een milde depressie of depressieve gevoelens in meer of mindere mate.
  • Overgewicht, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol.
  • Lichamelijke klachten waarvoor geen aanwijsbaar lichamelijke oorzaak te vinden is.
  • Angststoornis / paniekaanval.
  • COPD / longaandoeningen.

Hi! Kom ik aardig in de buurt, wat een feest! haha

Vanochtend al op intake geweest. En ik heb er zin in, veel zin! Ik heb mijn drive weer gevonden om te hardlopen. Jawel het is dan nog niet aan 1 stuk hardlopen zoals ik graag zou willen (maar hé wat verwacht ik nou van mijzelf met een longbeschadiging..!) maar ben gelukkig die bel uitgekropen waarin ik al ff opgesloten zat en het begin is gemaakt! 10 weken onder begeleiding hardlopen en wie weet lopen we in mei wel weer de vestingloop van Den Bosch mee :-) (of loop ik nu alweer te hard van stapel ;-)


 AltaC
Ik had er ook nog nooit van gehoord.
18-03-2016 15:18
18-03-2016 15:18 • Reageer
Iri
Goed geschreven heb er ook nog nooit eerder van gehoord
01-02-2016 12:55
01-02-2016 12:55 • 1 reactie • Reageer
Voel je weer Vrouw
Dankjewel!
01-02-2016 13:07
01-02-2016 13:07 • Reageer