×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
CBD = geen wiet!

CBD = geen wiet!


Ik kreeg vandaag een privé berichtje van mijn buurman, dat ik mijn hennepthee bij ze kon komen halen. Het ‘klonk’ bijna beschuldigend maar ik geneer me niet.

Nee, in plaats daarvan kruip ik maar weer eens in mijn pen…’pen’ ( lees: toetsenbord op de tablet).

Hennep is namelijk géén wiet. Zo: ik val met de deur in huis, want 9 van de 10 mensen die deze blog lezen denken meteen bij hennep...aan wiet.

EN DAT VIND IK ZO JAMMER!

Dus ga ik jullie nu globaal uitleggen was het verschil is.


Uiterlijk is er weinig verschil: de planten in kwestie lijken namelijk veel op elkaar en natuurlijk zijn ze familie. Let wel: er zijn vele honderden, misschien wel duizenden soorten cannabis!

Hier kun je uitgebreider over het verschil tussen beiden lezen:


http://www.cbdolie.org/het-verschil-tussen-hennep-wiet-en-cannabis/


Ik hou het korter, want ik kom al slaap genoeg te kort...daar kom ik zo op terug.

Wiet is dus illegaal...punt. Hennep is legaal...dikke punt.

Heel simpel uitgelegd bevat wiet de stof THC en juist deze stof zorgt ervoor dat je high wordt bij gebruik. Hoewel het voor sommige chronisch zieke mensen een uitkomst kan bieden, wordt het helaas nog het meest ‘voor de lol’ gebruikt, met alle gevolgen van dien met dus het gevolg dat het illegaal is.

Hennep daarentegen bevat géén THC of in concentraties die niet benoemingswaardig zijn, maar CBD.

Haaaaa, daar zijn we aanbeland bij CBD! De stof waar ik naartoe wil met mijn verhaal.

Wiet= veel THC, weinig CBD

Hennep= veel CBD, weinig THC

Wees eerlijk: dat is nogal een verschil.

Daarbij wordt je van CBD dus niet high dus kan ik schaamteloos toegeven hennepthee te zuipen: volledig legaal en zonder geouwehoer onder invloed.

Waarom?

Slaapgebrek…

Ik had beloofd er op terug te komen, dus ja: ik slaap al maanden slecht en weiger er chemische rotzooi voor in te nemen. CBD is puur natuur en die thee daarbij nog lekker ook ( vooral met toevoegingen als kamille of cranberries). De combinatie met brandnetel en vlierbessen zijn er ook en hoewel gezond...ze smaken ook echt ‘gezond’.

Eén kopje thee voor het slapen gaan heeft mij deze week al heel wat slaap ingehaald, want geloof me: een paar nachtjes slecht slapen is tot daar aan toe, maar maanden lang breekt je op, hoor! ( dit is waarschijnlijk gekomen na een val met mijn fiets. Ik ben nogal hard met mijn hoofd op de grond gekomen en sindsdien is het flut).

CBD (olie, pasta, zalf, capsules en zelfs honing), maar bovenal de thee, kunnen dus echt een uitkomst bieden voor slechte slapers. Daarnaast kan CBD bij nog veel meer hulp bieden bij bijvoorbeeld:


-Aandoeningen met spasticiteit in combinatie met pijn (multiple sclerose (MS),
ruggenmergschade)


-Chronische pijn (met name van neurogene aard)


-Misselijkheid en braken (bij chemotherapie of radiotherapie bij kanker, bij
hiv-combinatietherapie en bij medicatie bij een hepatitis C-infectie)


-Palliatieve behandeling van kanker en aids (voor opwekken eetlust en
verminderen van pijn, misselijkheid en gewichtsverlies)


-Syndroom van Gilles de la Tourette


-Therapieresistent glaucoom

-Morbus Crohn

-Colitis ulcerosa


-Onrust


-Slaapstoornis

- Epilepsie

- Jeuk

- Migraine

- Reuma

- ADHD

- PTSS

- Onrust bij Morbus Alzheimer

- HersentraumaKortom: het is een mooi en ook nog eens eeuwenoud natuurproduct en niet te vergelijken met zijn illegale zusje, hoewel ik persoonlijk vindt dat deze wel bereikbaar moet zijn voor chronisch zieken die er baat bij hebben, want voor zowel wiet als CBD worden soms belachelijk hoge prijzen gevraagd.
Mijn thee dus… Lekker.

De smaak is te vergelijken met kruidige groene thee, maar let wel: CBD hecht niet aan water, dus moet je er wel een scheutje melk bij door doen ( of boter, maar dat vind ik zelf niet zo lekker). In plaats van suiker is een schepje honing èn een stuk gezonder èn lekkerder!


Voor 1 kopje:

1 theelepel hennepthee

Gekookt water er niet direct bij doen, maar eerst weer even een beetje af laten koelen.

Paar druppels melk erbij.

Naar wens honing.

15 minuten laten trekken.


1 liter:

5 tot 10 gram hennepthee.

Gekookt water er niet direct bij doen, maar eerst weer even een beetje af laten koelen.

Scheutje melk erbij.

Naar wens honing

15 minuten laten trekken.

Afgekoelt kan deze in de koelkast nog 3 dagen goed gehouden worden.

Koud te drinken maar ook op te warmen ( let op: niet laten koken).


Mijn hennepthee komt van CBD4all ( https://cbd4all.org/product/cbd-rijke-hennepkamille-thee-40-gr/) , hoewel er meer leveranciers zijn, gaat mijn voorkeur uit naar deze, gezien die 100% biologisch is en zij de enige zijn tot dusver met CBD honing. Ook hebben ze speciaal CBD olie voor huisdieren, die met het oog op komend Oud en Nieuw en hoop stress kan verminderen of voor andere klachten kan werken.


Ik zie alleen maar voordelen.

En voor straks: welterusten!Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.The Original Enrique
Dank voor deze uitleg! Dat er verschil was tussen hennep en wiet heb ik dus nooit geweten. Ps: Is dat een drukfout in die grote groene cirkel? 'Remt werking afweersysteem'
22-08-2018 00:06
22-08-2018 00:06 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Ik zie het nu pas. Denk dat ze dat inderdaad niet bedoelen😉
24-08-2018 20:52
24-08-2018 20:52 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Water hoeft helemaal niet te koken als je thee zet. Xeker niet bij kruidentheesoorten. Dit is een oud ovrrblijsel uit de tijd dat je water eerst moest koken omdat je er anders ziek van werd. Wiet is ook niet illegaal. Je mag het gewoon kopen en ook planten (geen kwekerij) in bezit hebben. De olie is ook uitstekend zelf te maken. Dit lis van het feit dat wiet gebruikers niet de hele dag stoned rond lopen en aanzienlijk minder overlast en schade aan andere berokkenen dan alcoholisten en rokers. Verder vind ik dit een mooie blog. Er is zorg aan besteed en ik ga hem delen en hoop dat velen het lezen.
20-08-2018 21:54
20-08-2018 21:54 • 2 reacties • Reageer
Mell Catsoul
Gelijk heb je, hoor! Ik maak mijn thee ook wel eens met gewoon heet water uit de kraan en smaakt ook even goed. Wiet zit'm net tussen legaal en illegaal in en de meeste mensen krijgen bij het woord 'wiet' helaas al een vervelende bijsmaak ( en dan hebben ze nog niks binnen,haha). Maar het is zo jammer! Alcohol en tabak zijn inderdaad vele malen ongezonder! Heel erg bedankt voor het delen👍
28-09-2018 18:36
28-09-2018 18:36 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Dank. Ja: ik geloof dat je 5 planten mag hebben. En inderdaad voor eigen gebruik zou het helemaal geen probleem moeten zijn. Zeker niet voor chronisch zieke mensen die er echt baadt bij hebben. Bedankt voor het delen!
24-08-2018 20:31
24-08-2018 20:31 • Reageer
Cora Schaareman
Mooie tekst! Fijn dat je deelt dat HENNEP & WIET niet hetzelfde is! Ik heb ook besteld, via nieuw bedrijf, waar je nu in Europa kunt bestellen. En ook zelf kunt verkopen. Hoe mooi is dat!
08-12-2017 13:54
08-12-2017 13:54 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Graag gedaan. Hoe het dat nieuwe bedrijf dan? Nog niks van gehoord.
10-12-2017 18:26
10-12-2017 18:26 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
goed omschreven zijn veel misvattingen over ik gebruik het nu een jaar perfect spul CBD Olie en Thee merk: Hóly Verkrijgbaar bij Atlantis-Centrum De Lier
19-11-2017 13:00
19-11-2017 13:00 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Daar heb ik geloof ik ook thee van gehad.
10-12-2017 18:25
10-12-2017 18:25 • Reageer
Albert van den Berg
Ik denk dat CBD olie een waardevol product kan zijn en zeker gaat worden, maar dan moeten ze wel zorgen dat er geen TCH restanten in zitten. Op TV gezien, maar ook hier direct van vrienden gehoord dat ze last kregen van hallucinaties. Flesjes via internet besteld. Hopelijk verdwijnen die "vuile" producten snel van de markt.
17-11-2017 22:09
17-11-2017 22:09 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Ja, het is oppassen met wat je koopt. Goede CBD hoort geen THC in te zitten. Ik heb soms die van het Kruidvat huismerk. Die kost nog geen 10 euro en bevat geen troep. Maar ik heb zelf liever biologisch.
17-11-2017 22:13
17-11-2017 22:13 • 1 reactie • Reageer
Blogs van Linda
Top artikel! ga hem delen. Heb het zelf een tijdje gebruikt en de beste olie die ik geprobeerd heb was van CBD4all. (had hier al een een blog over geschreven, maar staat nu alleen nog op mijn Wordpress) Heb een aantal blowers in mijn omgeving, dus de meeste weten het verschil wel tussen CBD en THC. Het werkte voor mij op zich wel goed, alleen de kosten werden teveel. Dus gestopt.
17-11-2017 22:00
17-11-2017 22:00 • 2 reacties • Reageer
Mell Catsoul
En dank je wel voor het delen!
18-11-2017 15:43
18-11-2017 15:43 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Jammer is dat! Ik kan het me ook niet altijd veroorloven. Ik ben helemaal weg van die honing, maar goed. De thee werkt voor mij ook heel goed en dat is gelukkig toch goedkoper. Eind van deze maand zou de honing in de aanbieding zijn: ik wacht af wat hij dan kost.
17-11-2017 22:16
17-11-2017 22:16 • 1 reactie • Reageer
Piteke van der Meulen
Super dat het je helpt en een mooie duidelijke blog heb je erover geschreven
17-11-2017 21:56
17-11-2017 21:56 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Dank je!
17-11-2017 22:16
17-11-2017 22:16 • Reageer
GeGe
Is dit niet verslavend
17-11-2017 21:32
17-11-2017 21:32 • 1 reactie • Reageer
Mell Catsoul
Nee, dat ook zeker niet.
17-11-2017 22:16
17-11-2017 22:16 • Reageer