CBD = geen wiet!

CBD = geen wiet!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik kreeg vandaag een privé berichtje van mijn buurman, dat ik mijn hennepthee bij ze kon komen halen. Het ‘klonk’ bijna beschuldigend maar ik geneer me niet.

Nee, in plaats daarvan kruip ik maar weer eens in mijn pen…’pen’ ( lees: toetsenbord op de tablet).

Hennep is namelijk géén wiet. Zo: ik val met de deur in huis, want 9 van de 10 mensen die deze blog lezen denken meteen bij hennep...aan wiet.

EN DAT VIND IK ZO JAMMER!

Dus ga ik jullie nu globaal uitleggen was het verschil is.


Uiterlijk is er weinig verschil: de planten in kwestie lijken namelijk veel op elkaar en natuurlijk zijn ze familie. Let wel: er zijn vele honderden, misschien wel duizenden soorten cannabis!

Hier kun je uitgebreider over het verschil tussen beiden lezen:


http://www.cbdolie.org/het-verschil-tussen-hennep-wiet-en-cannabis/


Ik hou het korter, want ik kom al slaap genoeg te kort...daar kom ik zo op terug.

Wiet is dus illegaal...punt. Hennep is legaal...dikke punt.

Heel simpel uitgelegd bevat wiet de stof THC en juist deze stof zorgt ervoor dat je high wordt bij gebruik. Hoewel het voor sommige chronisch zieke mensen een uitkomst kan bieden, wordt het helaas nog het meest ‘voor de lol’ gebruikt, met alle gevolgen van dien met dus het gevolg dat het illegaal is.

Hennep daarentegen bevat géén THC of in concentraties die niet benoemingswaardig zijn, maar CBD.

Haaaaa, daar zijn we aanbeland bij CBD! De stof waar ik naartoe wil met mijn verhaal.

Wiet= veel THC, weinig CBD

Hennep= veel CBD, weinig THC

Wees eerlijk: dat is nogal een verschil.

Daarbij wordt je van CBD dus niet high dus kan ik schaamteloos toegeven hennepthee te zuipen: volledig legaal en zonder geouwehoer onder invloed.

Waarom?

Slaapgebrek…

Ik had beloofd er op terug te komen, dus ja: ik slaap al maanden slecht en weiger er chemische rotzooi voor in te nemen. CBD is puur natuur en die thee daarbij nog lekker ook ( vooral met toevoegingen als kamille of cranberries). De combinatie met brandnetel en vlierbessen zijn er ook en hoewel gezond...ze smaken ook echt ‘gezond’.

Eén kopje thee voor het slapen gaan heeft mij deze week al heel wat slaap ingehaald, want geloof me: een paar nachtjes slecht slapen is tot daar aan toe, maar maanden lang breekt je op, hoor! ( dit is waarschijnlijk gekomen na een val met mijn fiets. Ik ben nogal hard met mijn hoofd op de grond gekomen en sindsdien is het flut).

CBD (olie, pasta, zalf, capsules en zelfs honing), maar bovenal de thee, kunnen dus echt een uitkomst bieden voor slechte slapers. Daarnaast kan CBD bij nog veel meer hulp bieden bij bijvoorbeeld:


-Aandoeningen met spasticiteit in combinatie met pijn (multiple sclerose (MS),
ruggenmergschade)


-Chronische pijn (met name van neurogene aard)


-Misselijkheid en braken (bij chemotherapie of radiotherapie bij kanker, bij
hiv-combinatietherapie en bij medicatie bij een hepatitis C-infectie)


-Palliatieve behandeling van kanker en aids (voor opwekken eetlust en
verminderen van pijn, misselijkheid en gewichtsverlies)


-Syndroom van Gilles de la Tourette


-Therapieresistent glaucoom

-Morbus Crohn

-Colitis ulcerosa


-Onrust


-Slaapstoornis

- Epilepsie

- Jeuk

- Migraine

- Reuma

- ADHD

- PTSS

- Onrust bij Morbus Alzheimer

- HersentraumaKortom: het is een mooi en ook nog eens eeuwenoud natuurproduct en niet te vergelijken met zijn illegale zusje, hoewel ik persoonlijk vindt dat deze wel bereikbaar moet zijn voor chronisch zieken die er baat bij hebben, want voor zowel wiet als CBD worden soms belachelijk hoge prijzen gevraagd.
Mijn thee dus… Lekker.

De smaak is te vergelijken met kruidige groene thee, maar let wel: CBD hecht niet aan water, dus moet je er wel een scheutje melk bij door doen ( of boter, maar dat vind ik zelf niet zo lekker). In plaats van suiker is een schepje honing èn een stuk gezonder èn lekkerder!


Voor 1 kopje:

1 theelepel hennepthee

Gekookt water er niet direct bij doen, maar eerst weer even een beetje af laten koelen.

Paar druppels melk erbij.

Naar wens honing.

15 minuten laten trekken.


1 liter:

5 tot 10 gram hennepthee.

Gekookt water er niet direct bij doen, maar eerst weer even een beetje af laten koelen.

Scheutje melk erbij.

Naar wens honing

15 minuten laten trekken.

Afgekoelt kan deze in de koelkast nog 3 dagen goed gehouden worden.

Koud te drinken maar ook op te warmen ( let op: niet laten koken).


Mijn hennepthee komt van CBD4all ( https://cbd4all.org/product/cbd-rijke-hennepkamille-thee-40-gr/) , hoewel er meer leveranciers zijn, gaat mijn voorkeur uit naar deze, gezien die 100% biologisch is en zij de enige zijn tot dusver met CBD honing. Ook hebben ze speciaal CBD olie voor huisdieren, die met het oog op komend Oud en Nieuw en hoop stress kan verminderen of voor andere klachten kan werken.


Ik zie alleen maar voordelen.

En voor straks: welterusten!Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie tekst!
Fijn dat je deelt dat HENNEP & WIET niet hetzelfde is!
Ik heb ook besteld, via nieuw bedrijf, waar je nu in Europa kunt bestellen.
En ook zelf kunt verkopen. Hoe mooi is dat!
| 13:54 |
Graag gedaan. Hoe het dat nieuwe bedrijf dan? Nog niks van gehoord.
| 18:26 |
De producten zijn sinds vorige week verkrijgbaar in hele EU en dus ook NL.
Superblij mee. Ik verwacht mijn producten uit de USA nog. Had beter kunnen wachten tot we via Polen geleverd krijgen. Dat gaat heel wat sneller & goedkoper.
Ik ben dus Ambassador van dat bedrijf. Ik kan producten verkopen via mijn site. En ik zoek ook weder verkopers. Vindt hier productinfo en snuffel wat rond op de site kannaway.com/eu/3474666
| 13:37 |
goed omschreven zijn veel misvattingen over
ik gebruik het nu een jaar perfect spul
CBD Olie en Thee merk: Hóly
Verkrijgbaar bij Atlantis-Centrum De Lier
| 13:00 |
Daar heb ik geloof ik ook thee van gehad.
| 18:25 |
Ik denk dat CBD olie een waardevol product kan zijn en zeker gaat worden, maar dan moeten ze wel zorgen dat er geen TCH restanten in zitten.
Op TV gezien, maar ook hier direct van vrienden gehoord dat ze last kregen van hallucinaties. Flesjes via internet besteld.
Hopelijk verdwijnen die "vuile" producten snel van de markt.
| 22:09 |
Ja, het is oppassen met wat je koopt. Goede CBD hoort geen THC in te zitten. Ik heb soms die van het Kruidvat huismerk. Die kost nog geen 10 euro en bevat geen troep. Maar ik heb zelf liever biologisch.
| 22:13 |
Heb die van kruidvat nu nog staan, maar naar mijn idee werkt die niet. Behalve dan dat je geen eetlust meer hebt door de smerige smaak ;-)
| 22:27 |
Ja, over de smaak valt in dit geval wel te twisten: die is gewoon vies. Van andere merken ook, hoor. En ja: bij mij werkt de thee beter dan die olie, maar het was beter dan niks.
| 22:36 |
Dat zeker, gebruik hem nu alleen uitwendig voor gewrichten
| 22:40 |
Helpt dat?
| 15:44 |
Minimaal, is ook lage %
| 16:45 |
Hmmm, het is mij gezegt dat een hogere % niet per definitie beter zou werken, maar ik denk dat het gewoon enorm verschilt per persoon. Op een site van Jacob Hooy waren de meningen ook sterk verdeeld over die van 2.5% bij de 1 werkte het enorm goed, maar een ander merkte niks.
| 17:55 |
Is bij iedereen anders. Ik gebruik het nu om te smeren, dus dan is een hogere % eigenlijk wel fijner, anders moet je zoveel druppels gebruiken. Is een beetje te vet haha. Gebruik het maar voor 1 vinger, dus pak nu 1a2 druppels daarvoor.
Met de olie van cbd4all (ong 8%) zat ik op 4x 8 druppels, terwijl ik die van kruidvat makkelijk 4x 20 kon pakken zonder resultaat.
| 18:18 |
Ok, ik neem hooguit 5 druppels voor het slapen gaan. Verder niet. En nu dus 1 kopje thee. ( daarbij dus geen druppels meer).
| 12:53 |
ik heb ze met veel minder smaak, maar ja die zijn veel duurder
| 18:58 |
Je hebt ze ook met smaakjes zag ik, maar vraag me dan af of dat niet ten koste van de werking gaat. Momenteel heb ik de CBD honing van cbd4all weer. Heerlijk! Ook een tip: bij vieze olie een hapje honing nemen.
| 17:44 |
Top artikel! ga hem delen.

Heb het zelf een tijdje gebruikt en de beste olie die ik geprobeerd heb was van CBD4all. (had hier al een een blog over geschreven, maar staat nu alleen nog op mijn Wordpress)
Heb een aantal blowers in mijn omgeving, dus de meeste weten het verschil wel tussen CBD en THC.
Het werkte voor mij op zich wel goed, alleen de kosten werden teveel. Dus gestopt.
| 22:00 |
Jammer is dat! Ik kan het me ook niet altijd veroorloven. Ik ben helemaal weg van die honing, maar goed. De thee werkt voor mij ook heel goed en dat is gelukkig toch goedkoper. Eind van deze maand zou de honing in de aanbieding zijn: ik wacht af wat hij dan kost.
| 22:16 |
Mag het nu ook niet gebruiken, omdat ik met een medicijn trial bezig ben (T4Life) ivm zwangerschapswens/miskramen
| 22:26 |
Ok, dan zeker niet doen! Succes!
| 22:37 |
En dank je wel voor het delen!
| 15:43 |
;-)
| 16:45 |
Super dat het je helpt en een mooie duidelijke blog heb je erover geschreven
| 21:56 |
Dank je!
| 22:16 |
Is dit niet verslavend
| 21:32 |
Nee, dat ook zeker niet.
| 22:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen