Chronische pijn... Het verrekte deel twee...

Chronische pijn... Het verrekte deel twee...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik ben inmiddels bij manueeltherapeut Kerkmeijer geweest en dat was me wel weer wat, hoor... Na aanleiding van mijn vorige blog nu deze update:

https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/chronische-pijn-1495131039.html?Ysid=43403

Ik kom zo ongeveer de behandelkamer letterlijk binnen vallen, ongelukkig schepsel dat ik ben... Zo blijkt naar weer dat ik veel eerder had moeten gaan: die verrekte stoelen daar in die wachtkamer!!!! Als je al geen rugklachten hebt, krijg je ze daar wel van! Hoe dan ook: er zit een flinke blokkade ergens halverwege mijn rug, en de pijn straalt van daaruit zo'n beetje naar al mijn zwakke punten ( schouder, maar vooral bekken en stuit). Hoogstwaarschijnlijk is dit allemaal toch gekomen door die val van laatst met m'n fiets. En ik ga er voorlopig ook nog niet van af zijn, helaas! Volgende maand moet ik terug komen en ik moet 3x daags oefeningen doen ( de 'wipkip'... Ja... ik verzin het ook niet, maar mijn therapheut is nu eenmaal een echte mafkees).   

Maar hij heeft voor nu mijn rug gekraakt. Letterlijk! Het was vreselijk!!! 'Adem maar even flink uit'... Echt: als je dat gezegt wordt bij een manueel therapeut, ga dan rennen. Heel hard!

Dit is ongeveer wat hij bij mij gedaan heeft. Als zo iemand je in deze houding vast heeft is de volgende stap, dat die met zijn hele gewicht ( en die van mij is een behoorlijke kerel) zich vol op je stort en hoor je een harde 'KRAK'! Ik had de tranen in de ogen staan: dat is echt niet leuk!

Maar goed, verwonderlijk genoeg kon ik daarna wel veel beter bukken en sindsdien ook veel minder pijn met zitten.

De oefeningen doe ik braaf, ook onder mijn werk: wat moet dat moet! Nog belangrijker: SYMETRIE! Ik bedoel daarmee de houding. Ik, en eigenlijk druk ik het iedereen op het hard, moet daar strak op gaan letten. 

Hou altijd de rug recht en gebruik met tillen en dergelijke twee armen en kniel. Wees zuinig op je rug, want als het eenmaal mis is, zal je dat je leven lang achtervolgen.

Mijn pech was die verwaarloozde bekkeninstabiliteit en naruurlijk is mijn werk als thuishulp ook niet heel bevordelijk voor mijn rug. Maar je houding aanpassen kan al een hoop leed voorkomen! Het zal nog flink lastig zijn, maar doe mijn best. Het is dat of iedere maand therapie...
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je bent goed bezig
| 21:19 |
Hopelijk diet de rest van de behandelingen ook zo goed!
| 14:04 |
Auch , dat kraken doet zo'n pijn!
Houding aanpassen en vooral vol blijven houden is het belangrijkste.
Succes met de rest van de behandelingen!
| 10:05 |
Dank je. Ja, vooral die houding. Maar lastig, hoor!
| 14:03 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen