×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De wereld rond met: de trouwjurken blog...


Gewoon een trouwjurken blog. Tja: waarom niet?

Ik ben niet getrouwd en was het zo direct ook nog niet van plan, maar toen ik op internet een waanzinnig mooie trouwjurk tegen kwam uit India dacht ik: dáár ga ik een blog over maken.

Want er zijn zoveel landen en culturen die allemaal verschillende stijlen hebben, dat het gewoon een lust voor het oog is om te zien. Ennuh: je ziet het ook niet elke dag, dus vandaar deze verzameling van mooiste jurken!

Vooral de dames: genieten maar!


Let op: deze blog wordt iedere keer bijgewerkt zodra ik weer nieuwe jurken gevonden heb.


India.


Marokko.


China.


Hongarije.


Vietnam.


Pakistan.


Korea.


Ierland.


Rusland.


Spanje.


Schotland.


Japan.


Afrika.


Polen.


Oekraïne.


Egypte.


Kazagstan.


Mongolië.


Roemenië.


Eritrea.

Tibet.


Noorwegen.


Buiten traditionele bruidskleding zijn er natuurlijk altijd nog ‘de gewone’ jurken, die tijdloos zijn en niet cultureel verbonden. Deze zien we nog het meeste rondwapperen: die ietwat oudbollige witte wandelende slagroomtaarten:

En de iets minder ‘ontplofte’ versie:


Of super strak (modelletje: hou-de-hele-dag-je-adem-in):


Wel mooi allemaal, hoor. Ik kan er werkelijk uren naar kijken en dat heb ik dan ook de laatste twee dagen veelal gedaan om deze blog te kunnen maken. En het is nog niet klaar! Ik kom namelijk zoveel mooie bruidsjurken tegen, van hele ‘normale’ tot extra fargant. En ook in allerlei kleuren.

Zilver/ platina.


Met goud.


Nog meer goud…


En nog meer zilver…


Persoonlijk, als ik überhaupt ooit zal trouwen, vind ik jurken in een andere kleur dan men gewend is wel mooi. Wit en creme zie je al zoveel!

Ik heb een zwarte periode gehad… ( dat klinkt wel heel zwaar, trouwens. Maar ik bedoel natuurlijk qua kleding. In mijn hoofd is alles nog goed… Wat men voor ‘normaal’ verslijt tenminste)...

Kleding dus… En met name trouwkleding. Hier een paar in beetje Gothic style:

En mooi rood is zeker niet lelijk. Tegenwoordig heb je trouwjurken in alle kleuren van de regenboog, maar de donker rode zijn toch wel de allermooiste:

Of donkerblauw en paars:

Een paar groene varianten:

Een jurk van pauwenveren, hier met de vorige eigenaren op de achtergrond. Je moet het maar willen: ‘pronken met andermans veren’...

Oranje en bruin tinten: ook heel mooi! En dat terwijl het niet de eerste kleuren zijn waar je aan denkt bij een trouwjurk, geldt deze blog echt als leuke inspiratiebron voor ‘de grote dag’, dat het dus ook best anders kan.


Ah, en wie kent Holly Hobbie nou niet?!? Ik heb dit als kind al zo leuk gevonden, maar heus: er zijn ook trouwjurken in deze style! Ik vind ze waanzinnig leuk.

Ongetwijfeld: smaken verschillen, maar ze zijn wel uniek ( net als Oilily tasjes. Ook zoiets. Heb er denk ik al wel een stuk of vijf. Gewoon via Marktplaats, hoor! Die krengen zijn normaal belachelijk duur! Maar al die vrolijke kleurtjes? geweldig gewoon! Ik wordt er blij van).

Holly Hobbie.

Leuk toch? Een beetje crea bea kan d'r eigen jurk in elkaar prutsen met de oude keuken gordijnen van oma! Een vrolijke jurk voor een vrolijke dag.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts