×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Garnalen houden. Deel 9

Garnalen houden. Deel 9


Vervolg op het eerste delen in de garnalen reeks:

https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-1516051843.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-2-1517261881.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-3-1518039520.html?Ysid=43403#reaction-3694896


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-4-1518387897.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-5-1518902293.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-6-1519576343.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-7-1521827799.html?Ysid=43403


https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/garnalen-houden-deel-8-1523181048.html?Ysid=43403


Precies een week na de dood van mijn zwangere Vuurgarnaaltje en elke dag somber turen naar de eitjes die rondtollen in de Egg Tumbler zonder al te veel hoop, wachtte mij zaterdagochtend (14-4-2018) een heuse verrassing.

Ik kijk en kijk nog eens, maar ja, ik zie het goed: er zit een piepklein garnaaltje in de Tumbler!

Het is niet makkelijk te fotograferen, maar er zit er heus 1!


Heel voorzichtig zuig ik het prulletje op met een pipet en zet de kleine af in het dichte mos.

Weldra ontdek ik er nog een paar in de Tumbler en tot nu toe heb ik er al 6 in de bak kunnen afzetten! (Zaterdag 5 en zondagochtend nog 1). Hoe leuk is dat? Ik had het helemaal niet meer verwacht, maar wat ben ik blij!

Wat zeg ik: gek van geluk!!!

Zulk klein leven kunnen redden van hun dode mama, dat geeft toch een enorm gevoel van trots: gelukkig leven haar kinders nog, in elk geval een deeltje van de 33 stuks. Elk leven is de moeite waard, toch?

Twee stuks. Komende uren en misschien zelfs nog een paar dagen kunnen er nog meer bij komen. Er zitten nog steeds een aantal eitjes in die er goed uitzien.


Een paar van de ‘uitgebroedde’ jongen tussen het mos. Over een week zijn ze al dubbel zo groot.


Ik sloot mijn vorige post af met de eerste Red Rili die zwanger bleek, maar zij heeft helaas een week later een deel van haar eieren verloren. Hoe weet ik niet, maar soms vervelt een zwanger dametje en blijven er eitjes achter in het afgeworpen schaaltje. Deze heb ik niet kunnen vinden. Misschien vond zij het er teveel en heeft ze er bewust een aantal afgeworpen, ook dat kan. Ik heb het gevraagd, maar kreeg geen antwoord. Hopelijk gaat het wel goed met de overgebleven 3 eitjes. Het is juist zo'n mooie kleurvariant!


Na mijn idee had ze er al niet heel veel ( voor haar de eerste keer), maar toch een week later ineens nog maar drie over.


Nog net te zien: 3 eitjes… Ze is voor het eerst zwanger, misschien dat dat meespeelt. We zullen het nooit weten.


En over ‘mooie kleurvarianten’ gesproken: van de Neocaridina's zijn er best veel, hoor! Ik vindt ze net zo mooi als de Caridina soorten, al zijn die vaak intenser van kleur, ze zijn toch altijd wat ‘lastiger’ te houden en zijn wat veeleisender dan de Neo’s. Ik hou het zoals al eerder gezegd bij de Neo's in alle tinten rood die er maar zijn: gewone, Bloody Mary’s, Red Rili's, Red Paints… En sinds afgelopen donderdag een prachtig vijftal Red Onyx (ook wel Jaspis Sakura of Kanoko garnalen genoemd). Ogenschijnlijk in het aquarium lijken deze gitzwart, maar ze zijn echt zwart met rood. Niet iedereen in de garnalenwereld vindt deze even mooi, maar ik vind ze ware juweeltjes. Bovendien zie je ze niet veel. De mijne komen zelfs via via uit Duitsland. Dat het grut allemaal zal kruisen op den duur vindt ik niet zo erg. Ik hoop wel dat ze überhaupt gaan kweken!


Deze foto is gemaakt zonder flits. Ze lijken dan gitzwart.


Met flits is ineens het rood te zien.


Op deze kaart zijn bijna alle kleurvarianten van de Neocaridina's ze zien. Je ziet dat het er nog best veel zijn!


Een soortgelijke kaart met echte foto's geeft nog weer een ander beeld.


Gewoon mooi!signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties