×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Ode aan onze koerier


Onze PostNl koerier... Steenvast dezelfde die bij ons komt. Een topgast. 

Ongeveer een jaar geleden gebeurde er 'een incident'. Mij was een pakje ruw door de brievenbus geduwd waarvoor getekend had moeten worden. Er was niemand thuis en toen ik op de PostNL-app keek, zag ik tot mijn grote verbazing 'mijn' handtekening: NOT! Er was ondertekend met mijn achternaam in een ogenschijnlijk 'handtekening achtige krabbel', maar zeker niet de mijne. Zoals iedereen hier wel raden kan, is mijn... Míjn handtekening uiteraard een 'Mell' met een kunstig eraan gepriegeld katje!

Beslist niet mijn handtekening, wel mijn naam...

Ik deed er melding van bij PostNL en daar begon het gedonder: wilde ik aangifte doen? Wilde ik hebben dat ze hem erop aanspraken? Vergoeding voor beschadigd pakket?

Nou, ze hadden 'hem' er al op aangesproken, want een dag later kwam 'hij' verhaal halen.

Ik stond perplex: het was namelijk helemaal NIET onze KOERIER die mijn handtekening 'vervalst' had, maar de postbode. De GEWONE postbode. Want het was een BRIEVENBUS PAKKET! Ik had dit ook duidelijk doorgegeven. En nu hadden ze deze beste kerel oo het matje geroepen en dreigen hem te ONTSLAAN!!!! Bovendien was het pakket niet stuk. Daar had ik met geen woord over gesproken. Er was niets mee aan de hand: het ging alleen om de handtekening. De HANDTEKENING!!! 

Blijkbaar zitten er bij PostNL niet de slimste mensen die de klachten moeten afhandelen, want nadat ik wederom bericht had gedaan waarin ik in het meest simpele 'Jip en Janneke' taal opnieuw het probleem uitleg en daarbij zeg dat het de koerier NIET was, kreeg ik ineens terug dat de beste koerier nooit verhaal had mogen komen halen en zij hem hier wederom op zouden gaan aanspreken. Er brande iets crusiaals door in mijn hoofd... Vonken kwamen nog net niet uit mijn oren. Nog best vriendelijk heb ik het weerzinwekkende bericht beantwoord met dat ik in geen, ik herhaal GEEN geval wil dat ze onze koerier hiermee nog verder in de problemen brengen want: HIJ-WAS-HET-NIET.

Wat krijg ik terug?

'Duidelijk. Ik geef verder niks meer door, maar ik begrijp dat je het zelf het uitgesproken met de bezorger? No hurt feelings? Groetjes Alie'

Erg vermoeiend, maar uiteindelijk 'opgelost'. De 'dader' die mijn handtekening vervalst heeft, loopt nog sreeds vrij rond en onze koerier? Die brengt gelukkig nog bijna iedere week wel een pakketje voor ons langs.

Zo kwamen we hem gisteren midden in het dorp tegen. Dat stopt gewoon de bus om ons pakketje zo te geven 'omdat hij net precies bij ons vandaan kwam en we niet thuis waren', 'hij nu dus onderweg was naar het postkantoor om het daar af te leveren' maar ' hij ons nu toch ziet'... Kei goeie gast.

En net was hij wéér aan de deur met een ferme lach: 'Daar ben ik weer!', waarop ik mijn moeder hoor antwoorden: 'Nou, we zijn haast familie'...

😂

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts