×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Voorjaars/zomer schoomaak deel 2

Voorjaars/zomer schoomaak deel 2


Nog steeeeeeeeds bezig met het opruimen van de rommelkamer.


http://yoo.rs/w.harmsen11/blog/voorjaars-schoonmaak-of-iets-later-dus-1496590520.html?Ysid=43403


Zo langzamerhand vrees ik dat het een tien-jaren-plan aan het worden is.

Eindelijk staan die opbergrekken er volgeladen met dozen. Ik zou er tevreden over moeten zijn, maar ik irriteer me mateloos aan al die verschillende dozen: kunststof...oude kerstpakketdozen… Trommeltjes… Mandjes…


Dus, nieuw project: zien dat ik allemaal dezelfde dozen krijg! Kunstof doorzichtig met deksels… Maar het blijkt tot nu toe een onmogelijke opgave: die krengen zijn en duur en op de fiets levensgevaarlijk.

Dus is het alweer een paar weken geleden dat ik met de zooi bezig ben geweest en is de moed me in de schoenen gezonken.


Opruimen hoort geestverruimend te zijn, zeggen ze dan. Maar tot nu toe wekt het nog eerder een totale burn out op, ben ik al weken chagrijnig en heb ik nergens meer zin in. Terwijl ik tegenover de buitenwereld nog altijd hetzelfde vrolijke mopje ben, broeit de onrust van binnen, maaaaaar, ik zou ik niet zijn als ik met dé oplossing zou komen: werk die pokke dozen weg met gordijntjes!

Ja, ik weet het: veel duurder dan dozen, maar er is niemand ter wereld die met weinig heel veel kan oplossen, dus koop ik de goedkoopste fleece dekentjes, gordijnspiralen en haakjes, samen 30 euro ( daar had ik amper 2 á 3 dozen voor kunnen kopen en ik zou er zeker 10 á 15 moeten hebben. Ben nu dus al goedkoper uit!).

Haakjes aan gordijnspiraal draad geschroeft.


Strak vasthaken.


Grootste karwei was nog wel de ‘gordijntjes’. Alle fleece dekens precies doormidden, het kniprandje netjes naaien en bovenste stuk om de spiraaldraad doorheen te trekken: alles met de hand gezien ik geen naaimachine heb.

En vandaag had ik de eerste 4 gordijntjes eindelijk klaar, ben er 3 dagen mee bezig geweest maar super blij met het resultaat. Het is echt precies zo geworden als ik gehoopt had.

Op naar de volgende 4 gordijntjes!

Heel mooi geworden! Wat een stukje stof al wel niet kan doen. Kleren ook precies bij de Skubb’s die ik via Marktplaats op de kop heb weten te tikken (Dit zijn opvouwbare stevige stoffen schoenendozen. En ja: nu lijkt het alsof we héél veel schoenen hebben, maar de helft is leeg, hoor!

Voor de mensen die hun schoenen dus nog in de oude ‘winkel’ dozen hebben zitten, je weet wel: niet één die bij elkaar past en de één net iets groter dan de ander waardoor die stapel lekker wankel wordt… dít is de oplossing: Skubb dozen van Ikea… Of gewoon via marktplaats, natuurlijk ;-)

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties