×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Zelf je haar in lagen knippen binnen een kwartier!


Voor alle langharigen onder ons. En ik ben er zelf 1 die ooit mijn vlecht kon binden onder mijn bilspleet. Wilde je net weten, of niet?😉

Hoe dan ook: lang haar.

Lang haar en kappers…

Jawel: ik kan naar de kapper gaan wanneer mijn puntjes reeds zijn afgestorven, maar ik zou nooit vergeten toen ik een jaar of zeven was, de kapper mijn lange vlecht er met 1 knip afhaalde. Je zou kunnen zeggen dat dit bijzonder traumatisch was. Hoewel het met mijn eigen toestemming gebeurd is, zal ik het moment dat mijn… Verdorie MIJN vlecht in de handen van de kapper lag in plaats van aan mijn hoofd, nooit vergeten! Ik had spijt van alle haren op m’n hoofd: letterlijk! Gevoelsmatig hadden ze net zo goed een vinger af kunnen hakken.

Lang haar.

Laaaaaaang!!!

Dat hoort bij mij als alle vingers aan mijn handen en tenen aan mijn voeten.

Na die dag is er nooit meer een schaar bij mijn haren in de buurt geweest. Toen ik ouder was, knipte ik het zelf en hooguit een stukje van een centimeter of 10. Ik ben mijn kapper.

Mensen vinden dat link, want stel toch…? Ja, stel…!

Maar ik ga jullie nu vertellen dat er echt maar weinig mis kan gaan. Ik ga jullie vertellen hoe je serieus binnen een kwartier je lange haar een centimetertje of 10, in lagen, korter kunt knippen, iets wat je waarschijnlijk om en nabij 30 euro kappers kosten gaat schelen!

Aangenaam: dit ben ik. En zo nu en dan is het goed voor lang haar om het een stukje korter te knippen tegen gesplete punten en dooie endjes.

Maak een staart zo ver mogelijk voorop je hoofd. Hoe verder naar voren, hoe groter het ‘lagenverschil’. Ik heb mijn staart nu midden bovenop gedaan, omdat ik anders plukken over hou die telkens voor mijn ogen hangen, wat niet handig is met mijn werk: het moest nog in een vlecht kunnen.

Doe er nog een paar elastiekjes in waarbij je je staart naar voren kamt.

Nu kun je het rustig onder het laatste bandje recht afknippen.

Hoppa! Vreselijk, hé?!? Ja, ik sidder nog steeds als ik dan weer zo'n pluk in handen heb, maar goed. Je kunt nu de boel wat ‘natuurlijker’ maken door het recht afgeknipte haar iets met de schaar omhoog in te knippen.

En als je alles dan weer los gooit, is je haar een stukje korter en perfect in lagen!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts