×

Yoors


Inloggen
×

YoorsZwembandjes en zwaai-filetjes

Zwembandjes en zwaai-filetjes


Zwembandjes en zwaai-filetjes, wie kent ze niet? Nee, niet die je tegen komt op het zwembad en ook niet die bij de slager, maar ‘gewoon’ die halve meter vet die aan je buik en bovenarm hangt.

Je kunt ermee zitten of niet (en zolang je er niet letterlijk erop zitten kan, lijkt me er geen vuiltje aan de lucht).

En je kunt proberen ze weg te krijgen, maar zonder degelijke chirurgische apparatuur en een tikkeltje talent kun je dat rustig vergeten. Vooral als je al de leeftijd hebt bereikt waarna alles op z’n retour gaat.

Vooralsnog schatten mensen mij op midden twintig...ik ben 36. Dus doe ik het ergens nog wel goed. Maar ik ben verre van strak, hoor! Nooit geweest en zal het ook nooit worden ook.

Mijn gewicht schommelt vooralsnog tussen de 80 en 85 ( in de winter 88 door de stampotjes) en ik heb een zwembandje en zwaai-filetjes. Zit ik ermee? Nee!

Dat zwembandje is een ideaal bijzettafeltje en die bovenarmen zitten dikwijls verstopt in een mouw (zo erg als de foto hierboven is het trouwens bij mij niet eens, die vrouw zal ze waarschijnlijk dubbel moeten vouwen om überhaubt nog in een truitje te kunnen komen).

Er zijn weinig werkzame oefeningen die dit soort ‘problemen’ weten te verhelpen. Voorkomen jawel, verhelpen: uitzichtloos.


Ik was dan ook ietwat verbijsterd te zien dat Tommy Teleshopping er, weer eens, echt iets gevonden blijkt te hebben. Iets wat volgens hun zeggen écht, maar dan ook écht werkt. En heb ik al gezegt hoe ontzettend werkzaam het is?

Ik heb een hekel aan Tommy Teleshopping, vooral die oer slechte nagesynchroniseerde acteurs die überhaupt nooit, maar dan ook nooit een grammetje vet te veel hebben gehad in hun caloriearme leven ( ‘leven’?).

Maar ja: mijn cliënt vindt dit soort programma's blijkbaar wel interessant, dus wordt ik iedere vrijdag getrakteerd op de grootste onzin. Een verfrollertje van 90 euro… Keuken wondergrei, afslankproducten of een nepdokter die denk dat je beter wordt als je jezelf stelselmatig onder stroom zet. En let wel: zoek al die nepzooi eens op AliExpress, waar die zooi oorspronkelijk ook vandaan komt, daar kost diezelfde verfroller ineens nog geen 20 euro!


Klein verschilletje, dacht ik zo. En wacht een jaartje en ze liggen hoogstwaarschijnlijk voor 20 euro bij de Blokker...


Hoe dan ook: vrijdag ging het over ‘de bovenarmen trainen’, met natuurlijk een vernuftig handig trainings ding wat qua materiaal geen halve cent waard is, gepresenteerd door poep-slanke modellen die 6 uur per dag in het fitnesscentrum hun lijven teisteren en zich voeden met een blaadje sla.

Ik zeg: “ Wat een onzin weer. Zo kom je echt niet van die zwaai-filetjes af!”, waarop mijn cliënt me met grote ogen aankijkt.

“Wattes?” vraagt hij, maar als antwoord zwaai ik enkel naar hem en wijs naar mijn bovenarm die enthousiast mee wuift.

Meneer schiet in de lach...


Ach ja… Ik zit gewoon lekker in m'n vel. Heel ruim zelfs!

Dat is het enige dat telt.


Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.