×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
MyLife: Aardig zijn kost niks


Aardig zijn kost niks las ik laatst. 

Is dat waar? Als ik terug denk aan mijn leven, aan alle keren dat ik aardig was voor anderen. Heeft mij dit niets gekost? 


Ik was als kind aardig en als dank werd ik uitgescholden, geslagen met riemen, kettingen, zwepen, kreeg ik kokende soep over mij heen, de pindakaas pot naar mijn hoofd geslingerd en werden er meerdere pogingen gedaan om mij te wurgen. Ik werd uitgescholden om mijn afkomst en uiterlijk. Ik werd belachelijk en dom uitgemaakt zowel door leraren als leerlingen. 

Ik was en bleef aardig als klasgenootje, liet afkijken en hielp bij huiswerk.


Ik was aardig als vriendin. 

Wat ik had gaf ik weg, niet alleen mijn naaimachine en de door mijn oma nagelaten sieraden, maar ook mijn etensvoorraad en kleding. 

Ik nam de huilbaby in huis terwijl ik zelf net bevallen was, zorgde menigkeer langdurig voor andermans dieren, naaide kleding voor de buren, maakte woningen schoon, zette zakken met Sinterklaas cadeaux voor de deur van minder bedeelden en stuurde ook jarenlang voedselpakketten naar Bulgarije en Roemenië. 


Ik leende mijn auto uit aan een collega in scheiding en liep zelf met 3 kleine kinderen in de kou, stond borg voor een vriend zodat hij zijn huis niet uit hoefte en nam de berooide vriend van een vriendin in huis die door zijn zoon op straat was getrapt. Ik leende wederom mijn auto uit die total loss werd gereden op de Duitse snelweg bij Bad Honef en gaf auto's weg. 


Ook gaf ik geld aan vreemden om de advocaat te kunnen betalen en een kamer te huren en in te richten. 


Ik nam een dakloze vriend van een dochter in huis, zorgde voor 11 (pleeg) kinderen en gaf hulpverlening en steun aan velen. 


Als werknemer was ik ook aardig (goed). Ik werkte velen malen harder dan anderen. Jarenlang zonder pauzes en had nauwelijks vakantie. Ik draaide meer uren dan dat ik betaald kreeg en kwam zelfs in het weekeind en met feestdagen terug ongeacht hoe ziek ik was. 


Ik was ook een aardige echtgenote die haar man vrij liet terwijl hij zelf verre van aardig was. 


Ik was aardig als buurvrouw en accepteerde de buren zoals zij waren inclusief hun luidruchtigheid, het verbranden van afval in de tuin. Hun peuken, afval, waterballonnen en valse katten in mijn tuin en de vernielingen en het pontificaal uitlaten van de hond voor mijn voordeur. 


Ik was een aardige ouder voor scholen. Ik bakte poffertjes, pannenkoeken en drakenbroden en naaide bakkersmutsen voor de leerlingen. Ik was leesmoeder, ploos maandelijks op honderden hoofden naar luizen, maakte paasattenties tot diep in de nacht, zat in de ouderraad, versierde scholen met feestdagen en liep met St Maarten. 


Ik was zelfs een aardige ex. Ik liet mijn ex alles houden. 


Kostte mij dit aardig zijn niks? 

Het ligt er aan wat je niks noemt. Het kostte mij in ieder geval vele pakken slaag, mijn familie, meerdere keren mijn thuis, veiligheid, gezondheid, een lege maag, haaruitval, meerdere auto's, vele door anderen gemaakte verkeersboetes en schades, meerdere keren mijn no-claim, een laptop, mijn eigen koopwoning, spaargeld, vriendschappen, baan, zekerheid, vele nieuwe sloten, 16 verhuizingen, slapeloze nachten, heel veel tijd, geld (alleen al 134.000 schuld voor borg staan), energie en onnoembaar veel stress en al zeg ik het zelf dat vind ik niet niks!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts