MyLife: Aardig zijn kost niks

MyLife: Aardig zijn kost niks


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Aardig zijn kost niks las ik laatst. 

Is dat waar? Als ik terug denk aan mijn leven, aan alle keren dat ik aardig was voor anderen. Heeft mij dit niets gekost? 


Ik was als kind aardig en als dank werd ik uitgescholden, geslagen met riemen, kettingen, zwepen, kreeg ik kokende soep over mij heen, de pindakaas pot naar mijn hoofd geslingerd en werden er meerdere pogingen gedaan om mij te wurgen. Ik werd uitgescholden om mijn afkomst en uiterlijk. Ik werd belachelijk en dom uitgemaakt zowel door leraren als leerlingen. 

Ik was en bleef aardig als klasgenootje, liet afkijken en hielp bij huiswerk.


Ik was aardig als vriendin. 

Wat ik had gaf ik weg, niet alleen mijn naaimachine en de door mijn oma nagelaten sieraden, maar ook mijn etensvoorraad en kleding. 

Ik nam de huilbaby in huis terwijl ik zelf net bevallen was, zorgde menigkeer langdurig voor andermans dieren, naaide kleding voor de buren, maakte woningen schoon, zette zakken met Sinterklaas cadeaux voor de deur van minder bedeelden en stuurde ook jarenlang voedselpakketten naar Bulgarije en Roemenië. 


Ik leende mijn auto uit aan een collega in scheiding en liep zelf met 3 kleine kinderen in de kou, stond borg voor een vriend zodat hij zijn huis niet uit hoefte en nam de berooide vriend van een vriendin in huis die door zijn zoon op straat was getrapt. Ik leende wederom mijn auto uit die total loss werd gereden op de Duitse snelweg bij Bad Honef en gaf auto's weg. 


Ook gaf ik geld aan vreemden om de advocaat te kunnen betalen en een kamer te huren en in te richten. 


Ik nam een dakloze vriend van een dochter in huis, zorgde voor 11 (pleeg) kinderen en gaf hulpverlening en steun aan velen. 


Als werknemer was ik ook aardig (goed). Ik werkte velen malen harder dan anderen. Jarenlang zonder pauzes en had nauwelijks vakantie. Ik draaide meer uren dan dat ik betaald kreeg en kwam zelfs in het weekeind en met feestdagen terug ongeacht hoe ziek ik was. 


Ik was ook een aardige echtgenote die haar man vrij liet terwijl hij zelf verre van aardig was. 


Ik was aardig als buurvrouw en accepteerde de buren zoals zij waren inclusief hun luidruchtigheid, het verbranden van afval in de tuin. Hun peuken, afval, waterballonnen en valse katten in mijn tuin en de vernielingen en het pontificaal uitlaten van de hond voor mijn voordeur. 


Ik was een aardige ouder voor scholen. Ik bakte poffertjes, pannenkoeken en drakenbroden en naaide bakkersmutsen voor de leerlingen. Ik was leesmoeder, ploos maandelijks op honderden hoofden naar luizen, maakte paasattenties tot diep in de nacht, zat in de ouderraad, versierde scholen met feestdagen en liep met St Maarten. 


Ik was zelfs een aardige ex. Ik liet mijn ex alles houden. 


Kostte mij dit aardig zijn niks? 

Het ligt er aan wat je niks noemt. Het kostte mij in ieder geval vele pakken slaag, mijn familie, meerdere keren mijn thuis, veiligheid, gezondheid, een lege maag, haaruitval, meerdere auto's, vele door anderen gemaakte verkeersboetes en schades, meerdere keren mijn no-claim, een laptop, mijn eigen koopwoning, spaargeld, vriendschappen, baan, zekerheid, vele nieuwe sloten, 16 verhuizingen, slapeloze nachten, heel veel tijd, geld (alleen al 134.000 schuld voor borg staan), energie en onnoembaar veel stress en al zeg ik het zelf dat vind ik niet niks!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goed blog. Het mag ook eens gezegd. Ik kan mij soms intens kwaad maken dat er zo veel 'domme mensen' rondlopen, die geloven dat een ander altijd krijgt wat men verdient te krijgen. Wat een gezever. Allemaal de schuld van die stomme Feestboektegeltjes... Wie goed doet, ontmoet niet altijd goeds terug: dat is gewoon realistisch.
| 20:03 |
Zeker waar het Duitse gezegde is: Gutheit ist Dummheit! Dat zegt wel genoeg. Met aardig en behulpzaam zijn trek je ook een bepaald slag mensen aan. De profiteurs. En "krijgen wat je verdient" of "karma" vind ik helemaal de manier om iemand nog extra na te trappen. Goeddoen en eerlijk alles delen is ook een stuk opvoeding, vooral bij meisjes.
| 04:25 |
In dat gezegde kan ik mij niet vinden. Goedheid is goed, en heeft niets te maken met domheid of slimheid. Als je geeft met de bedoeling terug te krijgen, zonder afspraken, dan is dat wel eerder dom te noemen, en dan alleen op voorwaarde als je er echt iets voor terug wilt krijgen.
| 12:24 |
En dat meisjes hier vooral verkeerd in worden opgevoed, daar ga ik dan wel volledig mee akkoord.
| 12:27 |
Mijn oudste (34) is ook te aardig.. andere tijd opgegroeid.. de anderen (27 en 12) zijn totaal anders.
| 17:30 |
Jij was niet aardig, jij cijferde jezelf compleet weg. Dat is een groot verschil. Je zocht waardering van anderen, omdat je geen waardering voor je zelf hebt en had.
| 13:50 |
Misschien.. opvoeding en de maatschappij maakt meer stuk dan je lief is
| 20:50 |
Dit vind ik heel kort door de bocht. Sorry. Ik kan bijvoorbeeld heel aardig zijn tegenover iemand die het niet verdient, maar dat doe ik zeer zeker niet omdat ik geen waardering voor mezelf heb. Integendeel: ik ken mijn waarde. Ik ben soms aardig tegenover mensen die het niet verdienen omdat ik hen hun domheid kan vergeven.
| 19:55 |
Ondanks wat ik allemaal over mij heen gekregen heb y.is/91xMp, heb ik mijzelf nooit een grote 0 gevonden. Aardig zijn zit in het karakter van bepaalde mensen, is opvoeding ook vd maatschappij uit en ook jezelf wegcijferen tbv een ander hoort daar bij. Dat mensen hier misbruik van maken, je manipuleren is een ander verhaal.
| 04:33 |
Soms kan aardig zijn net een stapje teveel zijn, ik ben ook altijd aardig maar merk ook dat het soms niet terug gedaan word. Ben nu wat meer afwachtend
| 11:37 |
Ik behandel mensen nu niet meer hoe ik behandeld wil worden maar hun zoals zij mij behandelen. Verder stel ik mij de vraag: zou deze persoon dit ook voor mij doen? Het antwoord is vrijwel altijd: nee
| 13:34 |
Precies ik zeg altijd ik ben een spiegel die je voorhoud. Je doet tegen mij krijg je terug
| 13:46 |
Helemaal mee eens
| 20:49 |
Het is niet altijd wederkerig, maar jouw verhaal overtreft alles. Wat ben jij een sterke persoonlijkheid.
| 08:48 |
Het is bij mij nooit wederkerig.. profiteurs ruiken dat van verre.. dit is slechts een kleine greep uit.. en nog steeds overvalt het mij :(
| 09:59 |
Je zet me wel aan het denken met deze blog, want idd het heeft je heel veel gekost. Mij ook als ik het zo bekijk.. laten we het erop houden dan vriendelijk groeten niks kost..
| 02:22 |
Ja en dan nog alleen bij bepaalde mensen
| 07:00 |
aardig zijn ligt aan de instelling van de mens iedereen denkt daar anders over
| 11:20 |
Een hele goede opmerking... daar kan ik wat mee
| 11:32 |
Dat is inderdaad niet niks. Ik geloof heel erg in goed doen, goed ontmoet. Maar sommige mensen zijn monsters en dan moet je echt jezelf beschermen en voor jezelf opkomen.
| 19:19 |
Het zou makkelijker zijn als de monsters er ook als monsters uitzagen...voor mijzelf opkomen vind ik ook moeilijk (voor anderen weer niet), ik bescherm mij dus door te voirkomen (= beter dan genezen)
| 19:24 |
Jeetje mensen kunnen echt over je heen lopen. Daar moet je voor oppassen!
| 15:42 |
Ja en het interessante is dat als ik het niet meer pik ik haatdragend persoon ben...
| 16:57 |
Haat is een gevoel dat ik niet begrijp, omdat ik het niet ken. Tussen woede en haat is er een groot verschil. Ik denk dat veel mensen dit woord ten onrechte in de mond nemen. Ik vind het een gevaarlijk woord. Als ik het niet meer pik, dan laat ik dat duidelijk blijken. Dan ben ik zeker niet aardig te noemen, maar dat je dan ineens vol haat gevuld bent tegenover de ander? Dat is voor mij een brug te ver. Haat bestaat, dat is waar. Dan zouden er geen zelfmoordterroristen zijn. Maar, naar mijn gevoel haten mensen niet zo snel. Het is niet omdat je onaardig bent dat je een ander haat, toch?
| 12:09 |
Daar ben ik het ook wel mee eens. Geen idee hoe het is om iemand te haten of intens te haten. Mijn kinderen mogen "ik haat je" ook niet zeggen.
| 17:32 |
sjonge... ook ikw as zo extreem aardig en had ook pleegkidneren en zorgen van velen erbij..tot ik eindelijk dorokreeg dat k helemaal niet aardig of eerlijk was...want t hoort te beginnen bij onzelf en dus nooit te veel hooi op onze vork en ga dr maar aanstaan veel... als we dus luisteren naar ons ikketje... blijven we aardig...maar ligt de grens dichter naar onszelf en de misbruikenden verder weg
| 15:37 |
Stuk opvoeding wellicht? Dat je als meisje altijd lief en aardig en behulpzaam en zorgzaam en.. en.. en.. moet zijn? Want anders vindt niemand je lief?
| 16:59 |
Klopt helemaal ja...ook zij wisten toen niet beter en hadden t nog kwalijker dan wij weer geleerd.
Wij thuis ahdden een hotel en de gasten waren heel vaak in ons privé woongebied erbij en dus mochten we niets zeggen en er haast niet zijn dan.. we wisten niet beter..gasten waren ons brood
| 20:56 |
Bij ons was het praktijk aan huis. Huiskamer wachtkamer. Als het even kon om 17 uur in bed en zwijgen. Wij mochten ook niet gehoord en gezien worden.
| 14:08 |
vreselijk zeg.. alles werd zo opgevoed en men wist blijkbaar niet beter
| 16:24 |
Het was wellicht de tijd? Ooit een poëzie album gehad? In al die versjes stond hoe je als meisje moest zijn.
| 18:27 |
Blij dus dat t nu anders kan en mag ook.. natuurlijk had ik dat en zo
| 18:32 |
Ik ben ook blij dat het nu anders is... kan ook slecht tegen onrecht (en ongelijke rechten voor meisjes en vrouwen)
| 18:34 |
Begrijpelijk na alles he... maar let op he... ik kon ook niet tegen onrecht- nu zeggen ze.. waar je zelf iets mee hebt...kun je neit tegen..k was altijd oprecht en eelrijk en een open boek...wat bleek..ik was verre van oprecht naar mijzelf... deed alles voor iedereen en sloeg mij dus over.. kijkd aar eens naar... en ga vooraan t lijstje staan en erna... alleen alles wat goed voelt en geen nee bij zit- we beginnen bij onszelf nu he... komt goed
| 19:41 |
Uiteindelijk komt alles goed (vooral als je niet meer zo manipuleerbaar bent)
| 19:46 |
Klopt helemaal.. we leren nu anar onszelf te luisteren en heeft t geen nut meer naar ooit te wijzen..in het nu is veel moois...als we t maar willen zien
| 19:47 |
Bedankt voor je wijze woorden!
| 19:51 |
Knuffel... t komt goed als je daar maar aan denkt- te lief zijn voor de wereld en onszelf overslaan is fout. dankkkkkkk
| 19:52 |
Een knuffel terug... mijn goede voornemen is al begonnen
... eerst ik...
| 19:55 |
top...want vanuit zelf liefde kun je de ander ook veel meer waad zijn
| 20:47 |
Nu eerst maar eens tijd voor mijzelf ... dat zal al moeilijk genoeg zijn
| 18:33 |
goede oefening dus met zaken los laten die anderen ook kunnen..k geef je op n briefje dat ej avst net als mij toen gebeurde..alles zelf te willen doen..sterkte
| 19:34 |
Er is een verschil tussen aardig zijn, en met je laten sollen. Vriendelijk zijn kost niets, met je laten sollen, wél.
| 09:43 |
Daar heb je meer dan 100% gelijk in. Daarop heb ik dus ook heel erg geminimaliseerd en ga ik nog meer op minimaliseren.
| 17:00 |
Wat verschrikkelijk voor jou!!!
Vooral je eerste gedeelte grijpt me erg aan dat je fysiek en mentaal zo zwaar mishandeld bent, terwijl je als kind een veilig en geborgen thuis nodig hebt!
Het materiële gedeelte onderschat ik ook niet maar de mishandeling thuis vind ik het ergst voor je, ik gruwel ervan!
En dat je dan nog zo aardig voor iedereen bent gebleven, te aardig. Ook ik heb het niet makkelijk gehad maar dat haalt 't niet bij wat jij hebt meegemaakt.
Maar die aardige kant heb je nog steeds. Die heb ik ook nog. Maar het is dan wel heel moeilijk om die de boventoon te laten voeren!
Het vertrouwen in mensen is meestal zo goed als weg. Wat jij hebt meegemaakt zou geen mens mogen meemaken!
| 01:27 |
Bedankt voor je woorden...
| 17:03 |
Graag gedaan hoor!
| 23:11 |
uhhhh dit past allemaal in een mensenleven??
| 21:48 |
Er past nog veel meer in
| 21:54 |
als jij dat zegt!!hihi
| 22:03 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen