MyLife: De weegschaal leeft

MyLife: De weegschaal leeft


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ook ik schaar mij tot de groep van weegschaal gebruikers. In mijn leven heb ik er verschillende in bezit gehad.


De weegschaal die ik, geen idee in welke winkel ik hem gekocht heb, nu nog gebruik leeft een eigen leven. Als er niemand op staat weegt hij "iets" uit zichzelf. 

Dit heeft mij jaren lang flink uit mijn slaap gehouden. Zo werd hij dan ook uiteindelijk verbannen naar de zolder. Ergens ver weg gestopt, afgedekt onder, onder andere, een tafelkleed.

Met een geest in huis heb ik geen probleem, maar deze moet niet om de haverklap op de weegschaal staan.


Wil ík mij wegen dan zwijgt hij in alle talen. 

Soms doet hij het wel, nadat ik als een idioot én bloot, er een paar keer op en af spring. 

Wil ik zeker zijn van mijn gewicht? Dan moet hij het doen én moet ik mij minstens drie keer wegen. In het geheugen kan ik dan uiteindelijk mijn gewicht opslaan.


Wegen van ons gezin gaat niet zonder slag of stoot. Wij zijn er best wel een aardige tijd zoet mee.

Mijn jongste dochter, zij heeft het postuur en gewicht van een lucifer, woog de laatste keer maar liefst 130 kilo! 

Haar gewichtstoename was door het geheugen niet terug te vinden. Ook dat zorgde weer voor heel wat gedruk op knoppen. Werkt dat allemaal niet, dan haal ik de batterijen eruit.


Omdat deze weegschaal jaren terug al met verschillende maten mat, heb ik een tijdje een ander in mijn bezit gehad.

Deze had ik gekregen en kon niet alleen mijn gewicht wegen, maar ook vertellen hoeveel procent vocht of vet was. Hoe vaak ik ook probeerde en op deze weegschaal ging staan, hij gaf geen kick en zweeg in alle talen.

Vlak voordat ik hem weg wilde gooien kwam ik op het idee om de kinderen er eens op te zetten. 

Toen kon deze weegschaal het ineens wel doen. Wat bleek? Heb je droge voeten, zoals ik, dan weegt hij niet. 

Het "geavanceerde" programma kan alleen wegen (en vocht meten) bij een normale huid of zweetvoeten. Die weegschaal kon dus weg.


De banneling heb ik daarom maar weer in gebruik genomen.

De weegschaal die tot op de ons nauwkeurig kan wegen.

De weegschaal die het niet uitmaakt of je naakt of aangekleed met jas, winterlaarzen en tube tandpasta er op staat.

De weegschaal die er ook niet van wakker ligt of je alleen maar yoghurt hebt gegeten of zwaar getafeld hebt.

De weegschaal die af en toe een hart onder de riem steekt en zegt dat ik maar 42 kilo weeg.NOTE:

Doe jij ook mee aan de schrijfuitdaging van Hans van Gemert? Dit is mijn bijdrage voor januari 2018.

Is schrijven voor jou een eitje? Meld je dan nu aan bij Yoors. Ook jouw blogs/foto's zijn geld waard!

Het lidmaatschap is gratis.

#weegschaal #wegen #zwijgen #uitdaging #zolder #Rowenta #Yoors #gewicht #mat #tandpasta #winkel #yoghurt #schaar #programma #lucifer #tafelkleed #wakeupkitty #Yoors #gewichtsloos Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat weegt het spook? Een heel leuk geschreven verhaal
| 11:46 |
Geen idee.. steeds als ik kijken zwijgt de weegschaal of hij staat op 0
| 14:47 |
Wat heb jij leuke weegschalen; ik heb alleen saaie die gewoon gewicht aangeeft en verder niets opzienbarends doet. Nu moet ik zeggen dat ik er maar hoogstzelden op sta, alleen wanneer mijn kleding een beetje strak begint te zitten. Ik heb hem vaker gebruikt om bagage te wegen voor een vliegreis; nu staat het ding alleen stof te vergaren. :)
| 14:11 |
Die van jou doet het in ieder geval. Voor bagage heb ik zo'n haak om de boel aan te hangen. Ik kan/kon toch nooit meenemen wat ik niet dragen kan
| 21:36 |
super leuk geschreven!!
| 21:45 |
Dank je wel. Zou toch al over die weegschaal gaa schrijven, nu zitten alleen de steekwoorden er in
| 08:49 |
maar kwam wel leuk uit zo toch!!
| 00:33 |
Ja nu had ik sneller aan de challenge voldaan dan gedacht
| 07:33 |
hihi
| 15:45 |
Hele mooie blog
| 19:27 |
Geweldig leuke invulling van deze challenge!
| 22:08 |
Dank je en alles echt waar
| 09:58 |
Kan me het geluid van dat ding goed herinneren. Bij mij heeft hij het wel altijd gedaan, maar ik stond er ook niet zo vaak op. Het kan me niet schelen hoe zwaar ik ben, als ik er toch goed uitzie met 130 kilo.
| 20:01 |
Ja dat geluid...
| 09:57 |
Heerlijk die zin, met een geest in huis kan ik leven, maar hij moet niet om de haverklap op de weegschaal gaan staan :-)
| 01:34 |
:))
| 10:29 |
Enig verhaal, losjes geschreven, erg leuk gedaan, heb er van genoten, dank je wel!
| 08:23 |
Ja mijn weegschaal geeft de ene week wel eens een kilo meer aan dan anders ook maar dat komt vast niet door een geest vreed ik
| 14:59 |
Die kilo niet nee.. gewicht schommelt toch wel wat.. maar als je ineens 80 kg meer weegt
| 18:31 |
Leuk deze! Ik vraag me dan af, als de geest er weer eens op gaat staan, is het steeds hetzelfde gewicht? :-)
| 12:36 |
Ik sluip wel eens naar de weegschaal maar als ik kijk is het altijd 0
| 13:31 |
hmm
| 16:04 |
Heel mooi geschreven en leuk om te lezen
| 11:56 |
Dank je wel :)
| 13:31 |
Wat een mooie blog, compliment.
| 11:41 |
Dank je wel
| 11:45 |
Hele leuke bijdrage! Een geest op de weegschaal, leuk gevonden!
| 11:25 |
Uhm wij denken het echt.. soms gaan we kijken als het ding weer weegt...
| 11:26 |
Je maakt nog eens wat mee :-)
| 11:31 |
Ja.. de lampen zijn al net zo
| 11:32 |
Ik ben gescheiden van de weegschaal toen ik nog maar 61 kilo woog met mijn lengte van 1.74 en geobsedeerd was door de weegschaal om er nog meer af te krijgen. De dokter, mijn zus en mijn ouders waren fel op mijn relatie met de weegschaal tegen. Uiteindelijk heb ik toegegeven aan de druk en zijn we gescheiden. Nu heb ik wel kilo's meer helaas, maar voel me veel gezonder. Heb geen obsessie meer voor een weegschaal en ben er misschien aan toe om een nieuwe toe te laten in mijn leven ... maar beter voor mij is om af te gaan op mijn kleding. Zit die te strak moet ik meer gaan bewegen en water drinken, zit het te los is het de goede kant op aan het gaan ;-)
| 11:25 |
Ook dat werkt natuurlijk. Voor mij is het wel noodzaak. Door medicijnen zijn er perioden dat ik elke dag een kilo meer weeg :( Mijn zoon wordt helaas dik van niets
| 11:28 |
Dan is het idd heel goed opletten, al weet ik uit ervaring inmiddels wel dat 'dik worden' veel meer oorzaken heeft dan alleen maar eten. Er wordt gezegd : Elk pondje gaat door het mondje, dat is niet altijd waar. Ook TE weinig eten kan dik maken, te weinig slapen kan dik maken, medicijnen kunnen dik maken ... een ziekte kan dik maken. Er is zoveel wat we niet altijd kunnen zien aan een weegschaal.
| 11:37 |
Klopt. Blijkt ook dat als je familie de hongerwinter heeft meegemaakt jij ook snel dik wordt.. ook interessant. Verder heb ik ook al het andere... ik bouw nu medicijnen af, aanzienlijk meer pijn maar val ook af.
| 11:40 |
Hopelijk vind je een balans. Pijn kan ook juist een dikmaker zijn, maar kan er ook voor zorgen dat je afvalt. Alleen afvallen door of met veel pijn lijkt me ook niet de juiste wijze.
| 11:42 |
Ik denk dat prednison en de pil de dikmakers zijn. Dan blijft stress en slaspgebtek nog over en...
| 11:45 |
De pil kan zeker een dikmaker zijn, maar leeftijd speelt ook een rol mee ... hormonen en overgang eventueel kunnen meehelpen. Prednison staat wel bekend om het vasthouden van vocht en daardoor een opgeblazen uiterlijk krijgen, maar aan gewicht doet prednison weinig tot niets. (Mijn moeder heeft jaren prednison moeten slikken en zag er wel vol en gezond uit in haar gezicht, op haar buik ook, maar verder was het een mager latje en dat liet de weegschaal dan ook zien). Stress op zich is eerder een slankmaker, slaapgebrek een dikmaker ... tja het houdt elkaar in evenwicht. Maar feit is gewoon dat als de jaren gaan meespelen dat de pondjes ook minder makkelijk er vanaf gaan en blijven. Zeker als je daarnaast nog allerhande dingen hebt die het afvallen bemoeilijken ...
| 13:43 |
Heel leuk gedaan
| 11:15 |
Dank je wel
| 11:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen