MyLife: Het weer

MyLife: Het weer


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nederlanders schijnen altijd te klagen over het weer. Eerlijk gezegd valt dat mij niet op. Ik hoor nooit iemand hierover klagen. 


Het weer gaat meestal langs mij heen. Dat krijg je als je geen tv kijkt, radio luistert of elke morgen met buren koffie drinkt. Ineens is er dan die harde wind, vriest het of zit ik in een sneeuwstorm. 

Ik probeer het weer wel in de gaten te houden, maar dat heeft met name betrekking op de was. Deze wil ik het liefst buiten ophangen. Ik ben klein behuist en een wasrekje aan de deur is niet je van het (ik blijf er ook steeds met mijn haar aan vastzitten als ik voorbij loop). 


Het winterse weer overvalt mij. Ineens is het ruiten krabben. Uit gemak doe ik dus een folie op mijn vooruit vanaf dat moment. 

Nadat mijn autodeuren dichtgevroren zaten, ik er één met grof geweld moest opentrekken en over de stoelen achter het stuur moest kruipen, heb ik de deurrubbers maar ingesmeerd. Dit met een autorubberstick van de Hema die er al ruim een jaar lag te niksen. 

Over het weer hoor je mij dan niet klagen. Hooguit over het feit dat ik niet zo lenig ben, de laarzen die ik aan heb te groot en lomp zijn om door de auto te klimmen en het gebrek aan handschoenen om deurrubbers mee in te smeren. 


Ik doe gewoon mijn ding net als de meeste mensen. 

Boodschappen bijvoorbeeld. De ene keer in de regen, de andere keer in de sneeuw, vervolgens waad ik door modderige drab, waterplassen, loop ik in de lente- of warme zomerzon. Nooit hoor ik echter iemand klagen over het weer. 

Bij slecht weer staat hooguit de buurvrouw minder vaak op straat te kletsen, maar ook haar heb ik nooit over het weer horen klagen. 


De doorsnee automobilist blijkt ook weinig problemen te hebben met het weer. Mist, zware regen, rukwinden of sneeuwstorm, men rijdt en glijdt en tolt op flinke snelheid door. Hiermee andere #weggebruikers een hartverzakking bezorgend, maar ook zij klagen niet over het weer. Hooguit over de roekeloze chauffeur. 

Ook vrachtwagen chauffeurs alhier blijken aan "ice road trucking" te doen en houden het tempo er flink in. Gisteren mocht ik hier een life voorstelling van bijwonen. 


Wie zijn dan die klagers over het weer? 

Alleen de media heeft het altijd en steeds weer over het weer en haar klagers. Ook de NS klaagt wat af. Hoe zoiets als het weer zulk belangrijk nieuws kan zijn is mij een raadsel. 


In feite is dit natuurlijk niet zo, want het weer is er altijd al geweest. De media heeft dus duidelijk niets anders te melden of gebruikt dit als afleiding. Om de doorsnee boer of moestuin-eigenaar te informeren zal het beslist niet zijn. 

Volgens mij gebruikt de media dezelfde afleiding of beter gezegd inleiding die wij Nederlanders gebruiken als wij een praatje gaan maken. Of als wij zo gauw niets persoonlijks weten te vragen. Afhankelijk van de reactie van de gesprekspartner kun je dan verder in gesprek gaan en met je eigenlijke vraag komen. Bijvoorbeeld of je de kettingzaag kunt lenen omdat het nu goed weer is om de eikenboom om te zagen.

Blog    24-02-2018   Er is altijd wel .....

Wat te klagen en een schuldige te vinden...

#media #klagen #hetweer #NederlandersBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik hou het weer in NL van afstand nauwlettend in de gaten. Gladheid, sneeuw, storm etc. = (klein)kinderen mailen om extra voorzichtig te zijn op de weg.
| 15:49 |
Ik kijk ook nooit naar de weersvoorspelling, het gedrag van passagiers en overig verkeer zegt mij genoeg
| 13:25 |
Mooi geschreven klaag niet echt over het weer, maar hou wel meer van voorjaar en zomer. Hoewel we wel een tuin groentetuin hebben kijken we niet naar de weersvoorspellingen.
| 12:18 |
Dan heb je echt een natuurlijke groententuin
| 14:09 |
Ja en we gebruiken ook geen bestrijdingsmiddelen.
| 15:01 |
Ik baal weleens van het weer maar doet er toch niks aan.. vind het overigens alles meevallen tot nu toe :-)
| 12:01 |
Het kan altijd erger
| 12:08 |
klopt hoor, meestal is het weer de aanleiding voor een inleiding tot een gesprek ;-) via iets 'gemeenschappelijks' kom je dan op de werkelijkheid
| 09:29 |
Ik heb even de tijd genomen. Je stukje te lezen. Leuk bericht die je geschreven hebt. Snap het nu helemaal. Hihi geef mij maar de zomer.
| 13:45 |
Mij ook .. zie de Sint ook niet hierheen waaien
| 14:11 |
ik heb veel liever de zomer
| 22:37 |
Ik ook maar klagen verandert het weer niet (emigreren wellicht wel)
| 11:15 |
we kunnen er toch niks aan veranderen hé.
| 21:38 |
Alleen als we emigreren.. het aantal seizoenen naar 2 terug brengen. Zou het weer veranderen als iedereen het kon veranderen? Zou het dan altijd stormen?
| 11:16 |
dan kregen we oorlog denk ik.
| 22:59 |
Nou, de trein rijdt al gelijk niet wanneer er wat blaadjes op de rails liggen, dus die neem ik ook niet serieus.
| 16:45 |
Voor rijdende treinen moet je in Siberië zijn
| 16:46 |
Dat klagen helpt toch niet
| 16:32 |
Het weer zal er niet door veranderen.
| 16:36 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen