HvY: Wolvin was ook in Nederland

HvY: Wolvin was ook in Nederland


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind dit zulke pracht dieren om te zien. als ik ze in echt zo zien zo ik niet weten wat ik zou doen maar ik vind het wel prachtige dieren. dat ze in de vrije natuur leven vind ik ook wel mooi
| 19:24 |
Je doet niets anders dan je verbazen vermoed ik. Het zijn toch schuwe dieren
| 00:27 |
Minstens 4 schapen doodgebeten, maar die beesten mogen niet worden afgeschoten, want in West-Europa vindt men ze mooi en de 'natuur moet zijn gang kunnen gaan'. Lekker terug naar de middeleeuwen.
| 15:51 |
Dat men dat nog moet onderzoeken vind ik vreemd. Terug naar de middeleeuwen betekent een hoop mensen minder
| 17:11 |
Vooral door hoge kindersterfte en doordat mensen minder oud worden.
In de middeleeuwen zou ik nooit 68 zijn geworden, maar allang in ultieme vrede rusten:). Mijn kinderen (40plussers) zouden tandenloze oudjes zijn.
Mijn kleinzoons zouden ipv net afgestudeerd en een mooie carriere tegemoet ziend, al jarenlang met primitieve middelen de grond bewerken van een keuterboerderijtje. Kleindochters zouden niet 2 scholieren zijn, van wie er 1 dit jaar eindexamen doet en gaat studeren, maar afgetobde vrouwen die al meerdere kinderen zouden hebben gebaard (van wie een deel al voor de 1e verjaardag zou zijn gestorven).
Blij dat ik niet in de middeleeuwen leef!
| 17:35 |
Nou in de middeleeuwen had ik niet meerdere kinderen gebaard hoor. Ik woonde in mijn hutje in het bos (zonder 7 dwergen), er pruttelde wat in mijn kookpot en uiteindelijk.stond ik op de brandstapel
| 17:38 |
...want als een loslopende wolf iemands schaap had doodgebeten, kreeg die heks daar de schuld van...:(
| 17:44 |
Ja daar kun je gif op innemen
| 17:46 |
:)
| 17:47 |
Dat minstens 4 schapen zijn doodgebeten is niet vreemd Soberana. Dat een wolf voedsel nodig heeft is ook niet vreemd, en gezien de hoge bevolkingsdichtheid in nederland leven er steeds minder prooidieren in het wild ... dus dat een wolf zich dan richt op de schapen die makkelijk aan te vallen zijn omdat zij niet kunnen vluchten is redelijk logisch. Waarom zou je in hemelsnaam die wolf willen afschieten? Het dier probeert te overleven, het is niet meer als de natuur dat het dier zijn prooi grijpt. En het is meer onnatuurlijk dat de schapen geen kant op kunnen doordat ze door de mens in bedwang worden gehouden ... maar niet voldoende beschermd. Dan dat de wolf een schaap doodt. Er zijn al teveel diersoorten uitgestorven en het ecologisch evenwicht loopt al groot gevaar. Het moet niet nog erger worden door ook de wolven nog eens af te gaan schieten.
| 11:23 |
Ik heb nog wel plaats voor een wolvenmeisje :)
| 13:36 |
Ik zou er ook nog wel een paar kwijt kunnen ;-) Omdat het roedeldieren zijn kan ik wel een koppeltje kwijt.
| 13:38 |
Ja alleen is ook maar alleen
| 13:40 |
Precies ;-)
| 13:47 |
Idd niet vreemd dat een wolf, door het ontbreken aan prooidieren in het wild, zich richt op de schapen.
Als de veehouders in de betreffende gebieden hun weilanden zodanig zouden omheinen dat de schapen beschermd zouden zijn tegen aanvallende wolven, of zelfs helemaal geen schapen meer zouden houden, is daarmee het voedseltekort voor de wolven niet opgelost. Het ontbreken van prooidieren in het wild is er dan nog steeds.
Wat of wie valt er dan ten prooi aan de wolven? Onderstaande voorbeelden zouden dan geen 'zeldzaamheid' meer zijn:
www.ad.nl/buitenland/hond-verscheurd-door-wolven-voor-ogen-baasjes~a57502da/
www.welkomwolf.be/de-zeldzame-keren-dat-een-wolf-aanvalt
www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/video-zo-ziet-een-wolvenaanval-er-van-dichtbij-uit
www.hln.be/nieuws/buitenland/stierf-britse-celia-63-door-aanval-van-griekse-wolven~a1ba6fa2/

Als ter wille van herstel van het ecologisch evenwicht, verscheurende dieren niet mogen worden afgeschoten, komen jullie in Europa binnen de kortste keren weer terecht in de middeleeuwen. Dat mogen jullie uiteraard helemaal zelf bepalen.
Eens te meer en voor de zoveelste keer ben ik dolblij dat ik woon in de Caribean, waar belangen van mens en vee zwaarder wegen dan herstel van ecologische systemen. Bij ons mag je schieten, zelfs op loslopende honden op openbaar terrein, die jou, je familie of je kleinvee bedreigen.
| 15:12 |
Iedereen mag uiteraard zijn / haar eigen mening hebben hierover ... maar ik vraag me dan af wie van ons er in de middeleeuwen leeft Soberana. Maar het afschieten van dieren omdat je bang voor ze bent omdat ze jou bedreigen ... dat vind ik eerlijk gezegd middeleeuwse handelingen.
| 15:37 |
Gelukkig zijn we het over 1 ding eens: nl dat iedereen zijn/haar eigen mening hebben. Jammer dat jij je mening niet geeft over het argument dat ik in de 2e alinea van mijn vorige reactie aanvoer.
Ik heb aangevoerd dat jullie in Europa, door de groeiende populatie van verscheurende dieren, (die zoals jij zelf aangeeft in een eerder reactie, door minder prooidieren in het wild, schapen aanvallen) straks terechtkomen in een situatie, zoals die in de middeleeuwen bestond: nl dat mensen en kleinvee worden aangevallen.
Is het afschieten jou mss in het verkeerde keelgat geschoten?
Ik hoop van harte dat jij nooit terecht zult komen in de situaties zoals beschreven in de links in mijn vorige reactie. Die incidenten komen dus voor in Griekenland, Zweden en Duitsland; mogelijk in de toekomst ook in NL.
| 06:28 |
Hoop dat de natuur zijn gang mag gaan.
| 13:04 |
Ik hoop het ook en dan wij ook in tiny houses in het bos
| 17:25 |
Heel mooi, en dan lees ik dezelfde dag dat de bevers een heel groot succes zijn in Limburg, maar dat er een bepaalde familie veel overlast veroorzaakt en afgeschoten wordt. Soms zijn dingen heel dubbel.
| 13:00 |
Dat is idd heel dubbel.
| 17:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen