×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMyLife: In de buurt...

MyLife: In de buurt...


Een, ooit eens goede kennis, appt mij na maanden en vraagt hoe het gaat. Hij is alweer een tijd in de buurt. 

 Wanneer hij mij vraagt hoe het met mij gaat betekent dit doorgaans: 

Help mij, ik heb een probleem!

Ik heb geen zin in: een probleem, het gladstrijken van vieze streken, begripvol zijn, de angst (om betrapt te worden) weghalen, oplossingen bedenken, de schuld op mij nemen of het gat van de eenzaamheid op commando te vullen. 

Ook heb ik niet meer de energie om blij aan te horen voor hoeveel duizend euro er deze keer aan nieuwe snufjes is aangeschaft, hoeveel auto's er zijn gekocht en opgeknapt of hoe geweldig sterk en dapper die ene alleenstaande moeder is die hij heel wat geld en goed toeschuift in de hoop mede eigenaar van haar kroeg te worden. 

Ik heb ook geen zin om hem koffie met kaneel en slagroom te schenken, eten te serveren of om zijn "grappen" te lachen. 

Ik wil geen bezoek ontvangen, mijn kinderen en leven voor de zoveelste keer aan de kant schuiven, weer aardig zijn terwijl ik langzaam de zoveelste dolk in mijn rug voel boren. 

Na al die jaren ga ik niet meer paraat staan voor iemand die mij normaal niet ziet staan en alleen maar heel veel energie vreet. Energie die ik hard nodig heb voor mijzelf. 

Maanden terug heb ik al afscheid genomen, hem het beste toegewenst met zijn verdere leven. Op deze app reageer ik dan ook niet meer. Er is niets meer dat ik kan en wil geven.

Kom er ook bij

Word gratis lid.