×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Marktplaats te koop aangeboden

Marktplaats te koop aangeboden


Marktplaats is dé plaats om iets te verkopen of te kopen. Ooit begon marktplaats voor particulieren, nu kunnen ook bedrijven er terecht.
Ooit maakte ik een account aan. Daar deed ik nooit echt wat mee. Het voordeel daar van is nu wel dat ik al járen actief ben op marktplaats. Dat oogt wel positief voor de verkopers (daarvoor was ik het account ooit begonnen om iets te kopen).

Kopen via marktplaats is niet meer wat het was. Wil je zeker zijn dat je waar krijgt voor je geld moet je de verkoper opzoeken. Niet tevreden? Dan dit ook zeggen en geen koop sluiten.
Iets kopen en laten opsturen zonder het gezien te hebben kan ook. Dan zul je wel eerst de verkoper moeten betalen (dit is eigenlijk niet anders dan wanneer je bij een online winkel koopt. Eerst betalen en dan krijg je het toegestuurd... of niet).

Tegenwoordig (b)lijken er nogal wat kopers te betalen, maar niets geleverd te krijgen of zij krijgen een steen opgestuurd.
Marktplaats heeft daar sinds enige tijd een oplossing voor "gelijk oversteken". De verkoper krijgt pas zijn geld als de koper accoord gaat (nu kan ik mij voorstellen dat de koper zegt dat er een steen in zit en deze fijn de e-reader houdt en zijn geld...). Hoe controleert Marktplaats de verkoper en koper?

Marktplaatst controleert of het bankrekeningnummer bij de accountbezitter hoort. Natuurlijk ben je vrij om gebruik te maken van "gelijk oversteken" of niet.

Op 30 mei om 16:37 uur ontving ik een vraag over iets dat ik te koop had aangeboden op marktplaats.
De aspirant koper was enthousiast, maar vroeg ook wat de minimale verkoopprijs inclusief verzendkosten was.
De genoemde prijs was akkoord en er zou betaald worden.
Het betaalverzoek van Marktplaats werd vervolgens geannuleerd, omdat de koper nare ervaringen zei te hebben met betaalverzoeken!
Ik gaf vervolgens mijn rekening, naam en woonplaats door en ik vroeg om het adres.
De "twijfel" bij de koper sloeg schijnbaar toe. Het was toch wel een heel bedrag om aan een vreemde te sturen en of ik niet 1 cent wilde overmaken ter naamscontrole, want er was al eerder een steen ontvangen.
Een steen? Ik wilde best 1 cent over maken en vroeg om het rekening nummer. Geen reactie.

Vervolgens vroeg de aspirant koper om mijn telefoonnummer.
Ik ging naar bed en mijn dochter nam het over.
Zij liet de geïnteresseerde weten dat het artikel ook via de winkel gekocht kon worden. Hier moest dan heen geschreven worden. De link werd toegestuurd. Tevens werd er op gewezen dat de winkel goede recensies heeft en deze via google gevonden kunnen worden (het is inmiddels 31 mei, 1:18 uur).
Er volgde geen reactie meer.

Op 3 juni wordt er weer naar het artikel gevraagd en mijn telefoonnummer.
Ik geef dit en mijn whatsapp en krijg gelijk een app met het verzoek 1 cent over te maken. Hiervoor zal de aspirant koper mij een betaalverzoek sturen. Dat verzoek komt niet via Marktplaats en ook niet via de bank, maar via Whatsapp. (Huh? Ik wist niet eens dat dit via Whatsapp kon!)
Terwijl ik probeerde uit te zoeken wat het voor betaalverzoek is, kreeg ik alweer het volgende betalingsverzoek en nog een en nog een...
Het betalen via dit verzoek lukte niet. Volgens de aspirant koper deed ik iets verkeerd en er werden nog meer verzoeken op mij afgevuurd (heel vreemd bij elk verzoek stond namelijk dat het geldig is t/m 20 juni en de verstuurder beweerde dat het verzoek was verlopen!)8. Tussen deze verzoeken door vroeg ik een aantal keer om het bankrekening nummer zodat ik die ene cent zelf kon overmaken. Dat zou beslist sneller gaan. Op mijn verzoek om het bankrekening nummer te geven heeft Kroese nooit gereageerd en dat zet tot denken. Wie zo graag één cent wil geeft zijn rekeningnummer wel. Wie nare ervaringen heeft met betaalverzoeken stuurt er zelf geen.

help

Kopers op marktplaats hebben het moeilijk (dat weet ik uit ervaring), maar de verkopers worden ook flink belazerd.

"Kroese" is een veel voorkomende naam in Wolvega. De woning aan het opgegeven adres is te koop, dus mocht je nog een cent over hebben!


Afbeelding: funda


P.s. Ik kon geen cent overmaken omdat er gevraagd wordt naar een TAN code. Deze krijg ik niet meer van de ING. 

signup

Word ook Yoo.rs lid en beloon de maker en jezelf!

#marktplaats #oplichting #ing #tancode #betaalverzoek #betaalverzoekjesviawhatsapp #whatsapp
Annemiek
Ik heb het ook wel eens op tv gezien bij een consumentenprogramma. Heel erg mee oppassen want hiermee bevestig je een rekeningnummer en kunnen ze op dat rekeningnummer andere oplichten als ik mij niet vergis. Maar wel op jou naam als ik het goed onthouden of begrepen heb.
05-06-2018 22:44
05-06-2018 22:44 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Ik ga het nog eens uitzoeken.
06-06-2018 21:24
06-06-2018 21:24 • Reageer
VampireMeerkat
Als iemand aan mij vraagt geld over te maken "als bewijs dat ik of mijn rekening echt is" zou ik de boel al gelijk niet vertrouwen. Het bewijst namelijk niks; iemand met een bruikbare rekening kan toch alsnog iemand belazeren, of niet? Daarnaast, als je zo'n neuroot bent moet je maar niet via het internet kopen. Of anders het voorwerp met de auto komen ophalen, niet laten versturen.
05-06-2018 13:19
05-06-2018 13:19 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Als op je eigen rekening nummer geven geen antwoord komt + op al het andere gebodene houdt het op. Bij marktplaats oplichting stond ook dat het verdacht is als er ineens aangeboden wordt om het via een winkel te doen. Ook raar... marktplaats zelf waarschuwt niet voor de 1 cent oplichting als je op de site komt. Dit zou wel zo netjes zijn! Ook marktplaats vraagt trouwens om 1 cent zoals zoveel anderen. Paypal wellicht ook.
06-06-2018 21:27
06-06-2018 21:27 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Truc om je bankrekening te gebruiken voor dubieuze en criminele zaken. Nooit doen! 
05-06-2018 08:38
05-06-2018 08:38 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe men dat doet/ voor elkaar krijgt  weet jij dat toevallig? Mijn zoon is erg geïnteresseerd.
05-06-2018 10:34
05-06-2018 10:34 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Dit klinkt nogal vaag allemaal, en niet heel betrouwbaar. Koper afserveren...
05-06-2018 00:22
05-06-2018 00:22 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
De koper voelt de bui blijkbaar hangen, want deze reageert niet meer.
05-06-2018 10:33
05-06-2018 10:33 • Reageer
FrutselenindeMarge
Net als Albert meen ik er op tv eens over gehoord te hebben
04-06-2018 22:43
04-06-2018 22:43 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Oh ja? Speciaal marktplaats of? Ik ga eens verder zoeken.
05-06-2018 10:34
05-06-2018 10:34 • Reageer
Albert van den Berg
Deze truc is volgens mij al eens besproken bij Radar of Kassa. Als ik iets wil hebben wat de moeite waard is ging ik het altijd halen.
04-06-2018 22:09
04-06-2018 22:09 • Reageer
DiaantjesLife
Klinkt inderdaad wel heel erg vaag en daar moet je denk ik ook niet verder zaken mee willen doen. Blijft een dingetje dat vertrouwen op marktplaats. De verkoper krijgt inderdaad het geld bij gelijk oversteken, maar pas nadat de ontvanger zegt het ontvangen te hebben. Tja, ook daar moet je dan maar op vertrouwen. Ik ga bij voorkeur altijd iets ophalen, maar bij vage verhalen, haak ik ook snel af! 
04-06-2018 22:06
04-06-2018 22:06 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Wij gingen ook altijd er heen en halen. Geloof eind vorig jaar wel laten opsturen. Nette verkoper en keurig verstuurd en contact. Geen steen dus... het verhaal met die steen komt mij wel bekend voor...
05-06-2018 10:36
05-06-2018 10:36 • Reageer