MyLife: Auto op komst

MyLife: Auto op komst


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Al eerder liet ik weten dat ik op zoek was naar een auto. Hele hoge eisen had ik niet en van een deel heb ik afstand moeten doen. Ik ben op zoek gegaan bij garages in de buurt, marktplaats en nog wat andere auto verkoop sites.

#VampireMeerkat heeft heel wat afgezocht, e.e.a. bekeken en proefgereden (een goede chauffeur) en een buurman van mijn oudste (hij is automonteur) heeft als vraagbaak gefungeerd.


Ik had een aardige lijst met aandachtspunten (opgedane persoonlijke ervaringen aangevuld met tips van mijn schrijfmaatje). Een kras of buts kan mij niet schelen, maar een auto die niet start of een kapotte radiateur heeft wel. Oom portieren die steeds dichtklappen met je been er tussen kan bijzonder vervelend zijn ( ik heb beide benen op die manier opengereten met spijkerbroek aan. Het heeft 6-8 maanden geduurd voor het "genezen" was).

De lijst met apk eisen, maar ook anwb keuringseisen kunnen je ook aardig op weg helpen. Neem de tijd voor een proefrit. Kijk onder de motorkap en onder de auto en probeer de verwarming uit!


Wat gaat het worden?

- Een kleinere auto en dus minder wegenbelasting,

- Een ietwat zuinigere auto,

- Een nieuwe apk (en de auto krijgt ook nog een grote beurt dus opleveren duurt nog ca 1.5week),

- Een 5-deurs zodat in ieder geval 1 hond vervoerd kan worden.

- Een rode auto (Renault Clio), dus ik ga heel erg opvallen.


Wat het niet gaat worden:

- Een auto met trekhaak (daar baal ik van maar het is niet anders)

- Het automerk van mijn keuze (dus ik knijp hem een beetje)

- Er zit geen radio in (die heb ik wel maar ik baal als de boxen het niet blijken te doen).Problemen (problemcar.nl):

De centrale vergrendeling blijkt te haperen. Daar zit ik wel over in. Ik heb al eens twee van die probleem auto's gehad. 

Nummer 1, de Chrysler voyager,  leefde een eigen leven 6wat de vergrendeling betrof. Ik weet niet hoeveel honderden euro's uitgegeven om het euvel te verhelpen en dat is niet gelukt.

Nummer 2 was een nog doffere ellende. Tijdens de proefrit voelde het al niet lekker. Ook deze auto leefde een eigen leven. Eenmaal in de auto kon mijn dochter er niet meer uit. Dat werd dus klimmen over stoelen en banken. De reactie van de kenner (garage eigenaar te Westervoort): " Beetje olie en het werkt weer".

Dat "beetje olie" had hij zeker achterwege gelaten. Op de snelweg 's avonds laat viel alle electronica van deze Citroën accuut uit! Levensgevaarlijke auto die mij en twee kinderen bijna het leven heeft gekost. Het heeft mij een flinke duit gekost om van dit "gekregen paard" af te komen (overigens geen geschenk van de garage deze man is flink betaald).


Het vinden van een goede auto valt niet mee. De doorsnee garage liegt (vreemd genoeg zelfs al over de locatie waar zij zitten), geeft geen garantie en zegt wel dat zij je écht niet laten staan, maar doen dat wel als het er op aan komt.


Een tweede hands auto is de afdanker van een ander. Dit kan een verzorgde zijn of het "probleemkind" dat van de een naar de ander is doorgeschoven. Kijk o.a. naar het aantal eigenaren en de km-stand. Te weinig km's in verhouding tot de leeftijd kan ook een slecht teken zijn.


Wil je weten of je auto een distriebutieriem of -ketting (dit is onderhoudsvrij) heeft kijk dan HIER

help


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Problemcar is idd. ook een goede site om te raadplegen. Chrysler is een slecht merk. Goed dat je je goed hebt voorbereid en dat moet écht niet kunnen wat jouw kinderen overkwam! Dat heb ik een keer 's avonds in het donker gehad met een Golf.
Maar heb je dat ding gekregen of er toch voor betaald?
Hopelijk heb je nu een goeie!
| 18:15 |
Er is flink voor betaald en het was een cadeau voor mij (van mijn ex)
| 18:17 |
Is dat al lang geleden dan, of nu pas?
| 14:53 |
Ca 2-3 jaar terug
| 22:27 |
Het valt niet mee om een geschikte auto te vinden 
| 14:28 |
Het was echt een strakke auto, je weet direct hoe je weg moet komen, ongeacht je rijgedrag of ervaring met andere wagens. Ik dacht dat Peugeot altijd het fijnste reed, maar deze Renault heeft die eerste plek gewonnen. Nog nooit in zo'n makkelijke auto gezeten en ik heb in heel wat gezeten.
| 11:18 |
Ik voel mij altijd wel lekkerder in een peugeot, wie weet ook in de Renault
| 12:31 |
Hopelijk alleen maar plezierige verassingen en geen nare verwachtingen voor de zware pessimist.
| 16:35 |
http://autoservicegelderland.nl   mijn  broer Marco.. had  zo ver als k weet...vorige week o.a. een hele goede Twingo staan..euro 1300,00 
of ben je al geslaagd?
| 17:57 |
Oh ja? Ik ga jouw tip wel bewaren..ik heb nu een auto daar moet nog eea aan gedaan worden maar de rest vd familie zoekt ook regelmatig wat
| 19:07 |
ha leuk te horen..t is een betrouwbaar adres..al zeg ik t zelf
| 14:47 |
Probeer het jezelf niet té moeilijk te maken; want voor jet het weet krijg je een aanrijding en is de auto total los. Suc6.
| 10:58 |
Ik wens je veel veilige kilometers.
| 08:51 |
Dank je wel. Ben heel benieuwd na een lange rit/zit
| 09:26 |
Hij ziet er iig mooi uit.
| 06:21 |
Heb ik in ieder geval iets moois voor de deur :) (doet mij ineens aan Domeinen denken... )
| 09:25 |
mijn dochter heeft er eentje gehad en was er erg blij mee. Een gaaf bakkie hoor die rode helemaal leuk!! Veel rijplezier ermee!!👍
| 22:09 |
Fijn te horen dat je dochter er blij mee was. Toch weer wat geruststelling.
| 09:24 |
ja hoor je kan er echt blij mee zijn.
| 23:30 |
Het kopje visualiseerde ik
| 21:52 |
Al met al een zware dracht en bevalling...
| 09:47 |
Hahaha
| 11:37 |
Hij ziet er wel netjes uit ! maar ook ik weet uit ervaring dat dat niet altijd iets zegt !
Ik wens je veilige kilometers
| 21:31 |
Over een poosje zal ik het weten ga ik hem inrijden
| 09:23 |
Ik wens jullie een mooie lang leven samen :-)
| 21:04 |
Met 2 jaar ben ik al blij
| 09:21 |
Mooi ding hoor. Veel rijplezier.
| 20:25 |
Dank je wel :)
| 09:23 |
Gaaf autootje hoor en ik hoop dat je er veel veilige km's mee kunt maken. Blijft altijd een gok een 2ehandsje.......... kleur is top en ik heb ook een rode, maar ik heb een suzuki alto haha
| 19:18 |
Heb je ook een rode? Dat valt wel op, ook op de parkeerplaats wie weet vind ik mijn auto dan sneller terug
| 09:22 |
Yep, ook een rode en die valt zeker lekker op! Ben dol op mijn red devil hahaha
| 09:26 |
Heb je dat er ook op staan?
| 09:27 |
Nee haha, al zou dat wel bij me passen 😉 
| 09:33 |
Jammer.. ik dacht als ik je dan zie rijden toeter ik
| 09:52 |
Dat zou wel leuk zijn haha, ik heb wel een echt Diaantje spiegelhanger 😉 Met de tekst Live Laugh Love, zelf gemaakt natuurlijk! 
| 09:59 |
Het ziet er in ieder geval uit als een leuk karretje. Veel plezier ermee!
| 18:38 |
Dank je wel en anders kan ik er nog naar kijken en hem poetsen :)
| 09:22 |
Dat is toch ook al heel wat 😂
| 10:09 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen