×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMyLife: Bang alleen thuis?

MyLife: Bang alleen thuis?


Ben je niet bang alleen in huis, vraagt mijn vriendin. 

Nee, zeg ik. 

Zij zegt dat zij zich niet meer prettig voelt in haar huis en ook de wijk gaat achteruit. Haar vriend voelt zich niet prettig bij zijn nieuwe werkgever en in de omgeving zijn woningen met een stukje grond er omheen onbetaalbaar. 

Haar zoontje wordt gepest op school en er wordt niets aan gedaan. Waarom hij gepest wordt weet ik niet. Ik krijg er niet echt een antwoord op als ik er naar vraag. De dochter gaat het wel goed op de middelbare school. Zij wordt niet gepest. De klas tolereert elkaar. 

De wens van vriend is om te emigreren. Misschien inmiddels ook haar wens, maar nu de oudste net op een nieuwe school zit... Ik heb haar gezegd zich op het emigreren te concentreren. Haar dochter zal echt niet eeuwig bij haar blijven. Daarbij zou ze bij opa en oma kunnen wonen. Iets wat zij het grootste gedeelte van haar leven heeft gedaan. 

Toen ik vanmorgen wakker werd kwam er met een golf iets omhoog... vergelijkbaar met misselijkheid. Misschien is het angst? Iets wat ik al jaren niet meer gevoeld heb. 

Ik bedacht mij dat mijn vriendin daar waarschijnlijk last van heeft.  Zo'n bal ergens binnen in, de spreekwoordelijke knoop in je maag of de slag met de hamer. Nu ik verhuist ben durft zij mij ook niet meer op te zoeken omdat zij de rotonde Velperbroek niet durft te rijden. 

Angst vreet aan je, ongemerkt en de omgeving merkt er niets van omdat je toch die kordate meid lijkt te zijn.

help

Afbeeldingen: pixabay.com


10 minuten vrij schrijven, meer valt er niet te zeggen.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

#freewrite #freewriter #vrijeschrijver #angst #bang #onzeker