×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


MyLife: De voorraad opmaken

MyLife: De voorraad opmaken


Eens in de zoveel tijd ziet de supermarkt mij verschijnen. Dan sla ik voorraad in.

Met name peulvruchten, maar de afgelopen keer zaten er ook blikken soep bij.

Het leven valt mij zwaar, het lukt niet altijd meer om wat te koken en er moet wat te eten in huis zijn, iets wat de kinderen ook kunnen klaarmaken.


De kinderen zijn niet moeilijk en eten graag bonen.

Bruine bonen, tuinbonen, witte bonen in tomatensaus... als er verder niets bij zit is het oké.


Het wordt steeds moeilijker om rond te komen.

Zoonlief is gegroeid en heeft nette kleding en schoenen nodig. Daarvoor moet gespaard worden. Elke maand gaat er dus wat in een potje. Dit betekent dat er keren zijn dat er niets in andere potjes kan en ik moet bezuinigen... mijn inkomen is er ook dit jaar flink op achteruit gegaan.


Nog steeds hou ik de regel aan: betaal jezelf eerst.

In mijn geval betekent dat:

-vaste lasten,

- schoolgeld,

- kinderen zakgeld,

- honden zakgeld/voer,

- het uitjes potje en

- zakgeld voor mij.


Als alles betaald is, is er bitter weinig over om van te eten. Deze maand kom ik op 21 euro voor ons gezin.

We gaan dus onze voorraad opeten (daar hoop ik in februari ook nog van te eten) zodat het beetje geld wat over is besteed kan worden aan wat nodig is (wc papier, fruit voor de kinderen, yoghurt en eventueel wat vlees of kaas) of onaangeroerd kan blijven (ik hoop op het laatste, want ik wil niet elke maand op 0 uitkomen).

En als er meer geld nodig is? Dan gebruik ik gewoon weer mijn zakgeld.

Weinig geld? Deel je ervaringen.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties