×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMyLife: Het einde of... eindresultaat

MyLife: Het einde of... eindresultaat


Om de zoveel jaar maak ik de rekening van mijn leven op. Daar ga ik niet bewust voor zitten, het gebeurt gewoon. 

Het valt mij dan steeds weer op dat er feitelijk niets veranderd is. Het leven is een vicieuze cirkel.

Al is er mij veel overkomen, ik ben uiteindelijk weer terug bij af. De vraag blijft dan hoe zinvol die afgelopen jaren waren. Scholen kwamen en gingen, de banen kwamen en gingen. Net als de auto's, mensen en dieren in mijn leven, ook zij kwamen en gingen. 

Ik heb mij ondanks alle ellende wel eens beter gevoeld, maar ook altijd weer slechter. Mijn ziekte is niet beter geworden en ook niet over gegaan. 

Ik ben er nog, tegen verwachting in en dat is alles. Nou ja alles... nu is over een aantal jaren de tijd aangebroken dat alles en iedereen wegvalt. Dat ik niet meer mijn hele leven hoef af te stemmen op anderen. Dan zou ik eindelijk kunnen slapen of een winterrust houden. Niet meer gedwongen in weer en wind de deur uit hoeven. Mijn taak te zorgen voor... zit er dan grotendeels op. Mijn einde is dan weer zoals in het begin met de vraag: Wat zal ik vandaag nou eens gaan doen?

Met dank aan Catrine deMew voor de foto van de open deur.


Vrij schrijven is je gedachten neerschrijven. Denk aan een woord of situatie en schrijf je gedachte/mening op. Het is makkelijker dan je denkt.

Kom ook bij Yoo.rs en deel jouw ervaringen.