MyLife: Nooit vergeten


Als je geen vertrouwen hebt in je buik dan heeft je buik ook geen vertrouwen in jou, zei mijn vader ooit. 

De huid vergeet nooit, las ik ooit. Mijn geheugen ook niet en mijn brein draait overuren. Mijn lijf heeft het dus druk.

Mijn grootste orgaan is ziek. Het is ontstoken, pijnlijk, gescheurd en bont en blauw. Het heeft dus heel wat te herinneren. Vermoedelijk schakelt het daarom uit. Ineens kan ik geen lepel optillen, zak ik onaangekondigd door mijn benen, kan ik niets vastpakken, ben ik van de wereld en ga ik midden in bed liggen als ik dat voel aankomen zo kan ik er tenminste niet uitvallen.

De buurman legt mij uit hoe de grastrimmer/bosmaaier werkt. Dat ik dat ding niet kan optillen, laat staan aantrekken, deert hem niet. De lezing gaat door. Buurman helpt wel even een tuigje aan doen dan hoef ik niet te tillen. Het hoort niet bij deze maaier maar dat mag de pret niet drukken. Ik krijg de maaier niet aangetrokken, zoonlief ook niet. De buurman zal het wel voor doen. Ook hij krijgt hem niet aangetrokken.

Wij gaan naar huis. Er is genoeg benzine geroken en onze allergie komt opzetten. Mijn hand stinkt naar benzine en mijn huid brandt en is nog veel pijnlijker als ik erover wrijf. Benzine is ongezond. Mijn luchtwegen en huid zullen dat nooit vergeten.

help

Ook de buren zorgen voor verrassende verhalen.

MyLife: Alles slijt

140 woorden vrij schrijven en de regenboog

My life: Service

10 minuutjes schrijven maar

Beperkte rechten?

10 minuten vrij schrijven

Vrij schrijven is zo gek nog niet. Creatief bezig zijn en je gedachten de vrije loop laten... de eierwekker tikt ...

Dit is geschreven op.1e Pinksterdag 2018

signup

Word Yoo.rs lid en beloon de maker en jezelf!