MyLife: Te vroeg

MyLife: Te vroeg


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wil je zachtjes doen als het zo ver is, vraagt de bovenbuurvrouw, ik kan er niet tegen om dat te horen. Ik beloof haar dat ik geen kick zal geven, want zo ben ik. 

Niemand tot last zijn, ook al zijn anderen mij wel tot last en zou ik zoiets nooit vragen. 

Als het dan zo ver is, is het enige wat ik zeg dat de dokter met spoed gebeld moet worden. Mijn dokter heeft geen dienst, de dienstdoende valt weer in slaap. Als deze weer gebeld wordt is het dringend. Die boodschap komt niet echt over. Ik had de bovenbuurvrouw namelijk beloofd geen kick te geven. 


Ietwat (flink) in paniek belt de beschonken huisarts die van mij op om te vragen wat hij moet doen. De ambulance bellen ..., zegt mijn arts. Daar mag ik dan zelf naar toe lopen. Alle trappen van de flat af. Van top tot teen zit ik onder het bloed en mijn laarzen staan vol. In de ambulance wordt mij gevraagd het nog even op te houden. Niet gillen of schreeuwen of vragen en het gewoon even ophouden. De dokter kruipt terug in bed en ik ben op weg naar het ziekenhuis zonder iets te zeggen. 

Daar aangekomen is de eerste vraag of ik wel verzekerd ben en het pasje bij mij heb. De paniek is groot als de arts verdwijnt en de co-assistent bij mij moet blijven. Nog groter als zij ziet dat er een navelstreng om de hals zit. Hysterisch gilt zij om de arts en ik zeg: als ik de baby vast hou dan kun jij de navelstreng om de hals af halen. Ik krijg een paar rake klappen vergezeld met de woorden: afblijven met je vieze vingers toe bedeeld. Een bevalling om nooit te vergeten. Hoewel ik binnen 5 minuten bevallen ben staat er in mijn dossier dat ik moeilijk te begeleiden ben.

help

Afbeelding pixabay.com


10 minuten vrij schrijven en je gedachten de vrije loop laten.


Op 18 december 1985 beviel ik van een dochter na een draagtijd van 6 maanden. Haar gewicht was 1500 gram. De dienstdoende huisarts in Rijssen was dronken, sliep zijn roes uit en moest zich voor het medisch tichtcollege in Zwolle verantwoorden.

Ik heb er spijt van dat ik hem zijn ambt verder heb laten uitoefenen, maar ook dat de gynaecoloog en co-assistent niet voor het tuchtcollege zijn gedaagd.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

#freewrite #freewriter #creatief #bevalling #rijssen #slechtearts #vrijschrijven #buren #bevalling #bevallenenopstaanBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een vreselijke mensen allemaal
| 17:52 |
Ik heb medelijden met wie bij hun moet bevallen.
| 09:05 |
jeetje meis wat afschuwelijk. Dit vergeet je toch nooit meer. Liefsxxx
| 23:53 |
Nee zeker niet, het was ook niet de enige keer. Ook ben ik niet alles vergeten nadat ik mijn kind vast hield..
| 09:04 |
nee dat geloof ik best ook al zeggen ze dat dat wel zo is.😘
| 17:07 |
Ohh, verschrikkelijk zeg!! Eerst dacht ik dat het fictie was... Maar met 'jouw geluk' besefte ik al gauw dat het waar kon zijn. Klappen van de co-assistent?!! Nu moet ik me echt inhouden zeg! Hoe is 't mogelijk wat jij allemaal hebt meegemaakt! Inderdaad, echt alles en iedereen voor de tuchtraad slepen! Dat heb ik ook een keer gedaan maar niet doorgezet helaas. Dapper dat je dit verteld, net als je denkt dat je je nergens meer over kunt verbazen...

❤️
| 19:08 |
Ik geloof niet dat ik aan fictie doe. Zoveel fantasie heb ik niet. Er wordt nog heel wat gemept door verloskundigen en artsen... en dan mogen ze ook nog zeggen dat als zij te laat komen of er zelfs niet bij aanwezig zijn dat jij moeilijk te begeleiden bent!
| 09:03 |
Dat meen je niet?! Ja met verloskundigen heb ik niets te maken natuurlijk. Met artsen ook niet vaak gelukkig. Maar ik liet me toch echt niet slaan, tenminste als ik in staat ben iets terug te doen. Ongelofelijk!
| 15:02 |
Wauw...wat een verhaal... krijg er kippenvel van.
| 11:50 |
Gauw aan wat anders denken.
| 20:33 |
Een gruwelijk nare beleving ..traumatisch gewoon..arme jullie
doet mij denken aan die 2 van mij..al was de eerste feitelijk als tweeling begonnen 
Heel verdrietig voor je
| 22:54 |
Jouw verhaal weet ik nog goed en wat een bijzondere kinderen jij hebt. Mist de tweeling niet iets?
| 20:34 |
Ja de eerste 7 jaar praatte hij met zn tweelinghelft en er was ook n beetje  vanaf de geboorte een diep verdriet of zoiets.. 
| 21:04 |
Dat lijkt mij wel logisch het lijkt mij een ontzettend gemis en leegte...
| 21:07 |
dat was voelbaar ja pf nou
| 21:34 |
Jong zeg, wat een vakmensen.
| 20:52 |
Ja dat was een slachters opleiding of zo
| 20:34 |
geen groter beest dan je (mede)mens is jouw geval. Bah, wat zal dit vreselijk voor je geweest zijn!!
| 13:12 |
Ik geloof dat ik altijd omringd was door dit soort medemensen.
| 20:31 |
herkenbaar ... ooit. Gelukkig ook andere ervaringen mogen opdoen. Dat maakt de wereld een stuk m(w)enselijker
| 12:56 |
jeetje zeg, dat vraag je toch niet aan een buurvrouw?! Belachelijk. En dan die huisarts... wat een horror!
| 10:39 |
Er zijn dus mensen die zoiets wel vragen. Die huisarts was vreselijk en een onbenul.
| 20:32 |
Wat een vreselijk mens die buurvrouw. En wat een bevalling van hel heb je meegemaakt. Gelukkig is het goed gekomen met jou en met je dochter. En zo'n man mag gewoon doorgaan met zijn werk. Arme vrouwen. 
| 08:16 |
Hij mocht inderdaad gewoon door gaan. Hij kreeg een soort berisping. Ik denk niet dat het echt geholpen heeft. Vermoedelijk functioneerde hij zo al járen in dat streng gereformeerde dorp.
| 20:34 |
Vreselijk. 
| 08:04 |
Heel erg verdrietig. Dit had nooit mogen gebeuren. Niets hiervan is ook maar een heel klein beetje jouw verantwoordelijkheid. MEN had hem nooit verder zijn ambt mogen laten uitoefenen. En de beroepsgroep had zelf de gynaecoloog en co-assistent voor het tuchtcollege moeten dagen. Of had jij dat ook allemaal nog moeten doen, nadat je dit al te verwerken had. 
Je bent heel dapper, toen en nu. ❤️
| 22:51 |
Dank je wel... het medisch tucht college vond dat ik de gynaecoloog en co-assistente ook voor het gerecht had moeten slepen en niet alles moest afreageren op die arme huisarts.
| 20:35 |
Afreageren?! Noemen ze dat zo, als je gewoon de juridische weg bewandeld. Jakkes, die hele kliek heeft ze niet helemaal op een rijtje. Hufters. Jammer dat er daar zo veel van zijn. Gun je heel veel lieve en vriendelijke mensen om je heen. 
| 21:21 |
Wat een horrorverhaal, vreselijk!
| 22:50 |
Ik zou willen dat ik kon zeggen dat dit het enige was. Helaas is dat niet zo.
| 20:36 |
dat had ik al begrepen, ja
| 21:39 |
Wat verschrikkelijk dat je dit zo hebt moeten mee maken en ja, ik snap dat je nu denkt "had ik maar". Te gek voor woorden dat dit zo überhaupt heeft kunnen gebeuren! Gelukkig is het met je dochter en jou goed gekomen, lees ik bij de reactie van Soberana. Dit vergeet je nooit meer! 
| 21:19 |
Goed gekomen is de vraag... dit is mijn 2e dochter. Nadine is de eerste.
| 20:37 |
Oh, dan heb ik het verkeerd begrepen............ is het goed gekomen? 
| 21:57 |
Het is goed gekomen :)
| 21:41 |
Oh gelukkig X 
| 21:43 |
Die artsen en dat ziekenhuispersoneel waren een stel barbaren. En buurvrouw was een onmens!
Dat jij en Nadine het hebben overleefd, mag een Godswonder heten.
Ik ben bij mijn 1e bevalling ook met ambu weggebracht, maar vergeleken met jouw bevalling was de mijne peanuts!
| 20:44 |
Dat ziekenhuis was een bende. Net gefusieerd en de afdeling verloskunde lag vol. Ik werd samen met een andere net bevallen vrouw (zij schreeuwde de longen al uit haar lijf toen ik binnen kwam en de arts ging naar haar) ergens elders op een kamertje achteraf gedumpt. Wij werden urenlang vergeten en te vies om beet te pakken. Ik had niets bij mij. Mijn kamergenote moest uren om de steek bellen en ophalen was er ook niet bij. Het vaderuurtje (mij bezoeken waar mijn kind was werd niet verteld) was om 19 uur en hij mocht nog geen kam en nachtpon komen brengen (dat was ruim 14 uur later!). Mijn kamergenote kreeg haar baby bij zich, voelde zich daarover opgelaten en ongemakkelijk, mijn kind was spoorloos en ik lag dubbel van de naweeën ruim 3 dagen lang).
Ik heb heel wat uren in het ziekenhuis doorgebracht (geen auto met de bus) om kinderen met hartstilstand aan een been te schudden en apparatuur uit en aan te zetten. Te vragen waar mijn ingeleverde gekofte melk was (elk kind kreeg het alleen die van mij niet), sondes eruit halen (doe je hem er ook zelf in?), enz enz.
Dit was overigens de 2e bevalling. Nadine is ouder (ook prematuur en dysmatuur).
| 20:47 |
Sorry, ik dacht dat dit je eerste bevalling was. Dus bij al deze ellende had je ook nog de zorg voor een peuter?!!
'Vaderuurtje'??! Dus je was nog samen met die man?! Sorry dat ik me ermee bemoei, maar ik hoop dat je die slapjanus direct daarna hebt gedumpt! Kwam op bezoek, liet jou en de baby daar weer achter?? Een beetje vent had direct een taxi gebeld, jou & kind daar weggehaald, die 'dokter' een pak slaag gegeven en het halve ziekenhuis verbouwd!
| 21:11 |
Daarvoor kwam de buurman Mehmed.. een Turk die ook al de zorg voor mij op zich nam als mijn ex was wieberen. Hij had een babyfoon gelegd, schrobde de galerij, sleepte zelfs het bier voor mijn ex de trappen op. Hij pastte ook op de oudste (net 9 maanden) toen ik met de ambulance naar het ziekenhuis moest. Een kraamtijd heb ik niet gehad. De buurman zei dat hij mij wel zou wassen en de eigen huisarts zei dat hij wel dagelijks zou komen. Het ziekenhuis was zeer geschokt maar ik kon gaan. Mijn ex stond er als een Jan doedel bij. Dat hij zich liet afschepen door het vaderuurtje... daarvoor heeft hij van mij de wind van voren gekregen.
| 21:40 |
Je hebt dus 1x in je leven een gouden buurman gehad, Goddank!
Ex kon blijkbaar niets anders dan bier drinken en mooie kinderen maken.
| 21:57 |
Hij kon ookgoed roken, opscheppen en stinken. Het mooie is beslist niet zijn aandeel geweest.
| 19:35 |
👍
| 02:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen