×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMyLife: Update augustus 2018

MyLife: Update augustus 2018


De maand augustus is voorbij, ik hoop de zomer nog niet. Veel heb ik er niet aan gehad. Mijn lijf is en blijft vermoeid en mijn immuunsysteem draait overuren.  Ik ben nog steeds niet over de klappen van de laatste winter heen en het voelt niet alsof dit gebeurt. Mijn kaarsje raakt opgebrand, positief denken heeft niet geholpen, meer rust ook niet. 


Juli en ook augustus stond in het teken van sprookjes (her- en opschrijven), verhalen lezen, dichten en elfjes. Onverwachts had ik nog heel wat Elfjes (20) te plaatsen. De meeste in 1 nacht gemaakt bij een beeld van een sprookjesfiguur en voorzien van een spreekwoord/gezegde. Weer bij mijn positieven kon ik ze mij nauwelijks herinneren. 


In augustus kwamen o.a. de tautogrammen er bij. Wie tautogram intypt bij Yoors komt er vele tegen. Veel tautogrammen met de "K" zelfs. Daar deed ik aan mee en won zowaar, met dank aan spelbuiten. Ook de tautogrammen schreef ik achter elkaar.

Ook schreef ik een tautogram verhaal: Winny Wachters Worst (140 woorden) en met Catrine-DeMew een tautogram-verhaal over: Dasty's dikke dampen. Met haar schreef ik ook, over en weer, wat Hopla 1 copla's (8). Ons thema was 'energie' (met dank aan haar stroomuitval). 


Miranda Tabor en FrutselenindeMarge hielden mij van de straat, letterlijk en spreekwoordelijk. Het neusje van de zalm schreef ik voor Miranda. Ook schreef ik het verhaal: De stokoude schoenmakers kleine gastjes. Al deze verhalen bestaan voornamelijk uit spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Ook nieuwe spreekwoorden worden gemaakt, door Yoors leden nog wel (zie: De Klaploper). Ik schreef mijn eerste Madrigaal (3 uiteindelijk), weer een andere dichtvorm.

Ik frutselde ook wat mee in de marge met Kaka en Kssst, Till Uilenspiegel en deed mee aan Hans van Gemert zijn zomerse schrijfuitdaging 2018. Daarna ben ik weer even lekker over gegaan op de Rondeel. Gewoon voor het leuke. Niet alles hoeft tenslotte een uitdaging of hersenkraker te zijn. 

Ook het schrijven van sprookjes ging gewoon door. Ik heb er ca. 20 online bij getoverd, waaronder: Het Aardmonster (deel 1 en  2, deel 2 op Marjoleins verzoek), Dokter Weet Alles en Aladdin (op verzoek van FrutselenindeMarge)

Niet alleen bij Yoors, maar ook thuis deden wij aan schrijfuitdagingen mee. Onze vakantiemap is dan ook zo goed als vol. Er worden alleen nog wat foto's e.d. bijgeplakt. Het leuke van de map is dat we dezelfde onderwerpen/opdrachten hadden, maar een andere uitvoering. Zo hebben we 3x een andere vakantiebeleving. 

Ook heb ik een collectie: zomer 2018 - zomervakantieherinneringen gemaakt en een collectie: Goed om te weten (hier staan blogs van Yoors leden). 


En ja ik schrijf nog steeds al mijn blogs met 1 vinger op mijn smartphone (en spaar voor een bruingoedje of..). Ik word er steeds handiger in, al wordt Yoors steeds gebruikersonvriendelijker. Ik heb onlangs via een laptop kunnen kijken hoe Yoors er daarop uit ziet. Het is een wereld van verschil. Zelfs als ik de desktopsite optie op mobiel aanvraag is dit totaal anders dan wat ik op de laptop zie. 

Veel opties zijn er voor telefoongebruikers niet. Spellingcontrole is daar 1 van. Het zien van het tekstscherm een andere en de "post in" is nog steeds niet werkzaam. Dat hier ooit verandering in komt betwijfel ik. Wie alleen een telefoon heeft kan het beste een elders geschreven tekst (niet in word open office werkt wel probleemloos) in Yoors plakken en het daar bij laten. Geen blog in blogs en opmaak spaart heel erg veel tijd. Ik moet dit dus weer gaan overwegen, want 3-4 uur aan een blog puzzelen is voor mij niet meer haalbaar. 

Gelukkig zijn er Yoors leden die mij op mijn type-, schrijf en grammaticale fouten wijzen. Hier ben ik erg blij mee (ik loop niet graag de hele dag met mijn gulp open of een snottebel rond terwijl iedereen het ziet en niemand zijn mond open trekt). Ik hoop dat jullie dit willen blijven doen.


Tot slot wil ik:

Soberana, Annemiek en Hans bedanken  voor hun vertrouwen en dat ik hun in de kijker mocht zetten en alle Yoors leden nogmaals hartelijk bedanken voor het lezen van mijn verhalen, hun tips, kritiek, correcties, steun, sturen van links, advies, eye openers, hersenkrakers, giften, maar bovenal het vele dat ik hier geleerd heb en mij ondanks alles de nodige afleiding bezorgt.

Elke gek zijn gebrek, bij Yoors is geen gebrek te gek.

#wakeupkitty #vrijeschrijver #vrijschrijven