×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
MyLife: Update augustus 2018

MyLife: Update augustus 2018


De maand augustus is voorbij, ik hoop de zomer nog niet. Veel heb ik er niet aan gehad. Mijn lijf is en blijft vermoeid en mijn immuunsysteem draait overuren.  Ik ben nog steeds niet over de klappen van de laatste winter heen en het voelt niet alsof dit gebeurt. Mijn kaarsje raakt opgebrand, positief denken heeft niet geholpen, meer rust ook niet. 


Juli en ook augustus stond in het teken van sprookjes (her- en opschrijven), verhalen lezen, dichten en elfjes. Onverwachts had ik nog heel wat Elfjes (20) te plaatsen. De meeste in 1 nacht gemaakt bij een beeld van een sprookjesfiguur en voorzien van een spreekwoord/gezegde. Weer bij mijn positieven kon ik ze mij nauwelijks herinneren. 


In augustus kwamen o.a. de tautogrammen er bij. Wie tautogram intypt bij Yoors komt er vele tegen. Veel tautogrammen met de "K" zelfs. Daar deed ik aan mee en won zowaar, met dank aan spelbuiten. Ook de tautogrammen schreef ik achter elkaar.

Ook schreef ik een tautogram verhaal: Winny Wachters Worst (140 woorden) en met Catrine-DeMew een tautogram-verhaal over: Dasty's dikke dampen. Met haar schreef ik ook, over en weer, wat Hopla 1 copla's (8). Ons thema was 'energie' (met dank aan haar stroomuitval). 


Miranda Tabor en FrutselenindeMarge hielden mij van de straat, letterlijk en spreekwoordelijk. Het neusje van de zalm schreef ik voor Miranda. Ook schreef ik het verhaal: De stokoude schoenmakers kleine gastjes. Al deze verhalen bestaan voornamelijk uit spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Ook nieuwe spreekwoorden worden gemaakt, door Yoors leden nog wel (zie: De Klaploper). Ik schreef mijn eerste Madrigaal (3 uiteindelijk), weer een andere dichtvorm.

Ik frutselde ook wat mee in de marge met Kaka en Kssst, Till Uilenspiegel en deed mee aan Hans van Gemert zijn zomerse schrijfuitdaging 2018. Daarna ben ik weer even lekker over gegaan op de Rondeel. Gewoon voor het leuke. Niet alles hoeft tenslotte een uitdaging of hersenkraker te zijn. 

Ook het schrijven van sprookjes ging gewoon door. Ik heb er ca. 20 online bij getoverd, waaronder: Het Aardmonster (deel 1 en  2, deel 2 op Marjoleins verzoek), Dokter Weet Alles en Aladdin (op verzoek van FrutselenindeMarge)

Niet alleen bij Yoors, maar ook thuis deden wij aan schrijfuitdagingen mee. Onze vakantiemap is dan ook zo goed als vol. Er worden alleen nog wat foto's e.d. bijgeplakt. Het leuke van de map is dat we dezelfde onderwerpen/opdrachten hadden, maar een andere uitvoering. Zo hebben we 3x een andere vakantiebeleving. 

Ook heb ik een collectie: zomer 2018 - zomervakantieherinneringen gemaakt en een collectie: Goed om te weten (hier staan blogs van Yoors leden). 


En ja ik schrijf nog steeds al mijn blogs met 1 vinger op mijn smartphone (en spaar voor een bruingoedje of..). Ik word er steeds handiger in, al wordt Yoors steeds gebruikersonvriendelijker. Ik heb onlangs via een laptop kunnen kijken hoe Yoors er daarop uit ziet. Het is een wereld van verschil. Zelfs als ik de desktopsite optie op mobiel aanvraag is dit totaal anders dan wat ik op de laptop zie. 

Veel opties zijn er voor telefoongebruikers niet. Spellingcontrole is daar 1 van. Het zien van het tekstscherm een andere en de "post in" is nog steeds niet werkzaam. Dat hier ooit verandering in komt betwijfel ik. Wie alleen een telefoon heeft kan het beste een elders geschreven tekst (niet in word open office werkt wel probleemloos) in Yoors plakken en het daar bij laten. Geen blog in blogs en opmaak spaart heel erg veel tijd. Ik moet dit dus weer gaan overwegen, want 3-4 uur aan een blog puzzelen is voor mij niet meer haalbaar. 

Gelukkig zijn er Yoors leden die mij op mijn type-, schrijf en grammaticale fouten wijzen. Hier ben ik erg blij mee (ik loop niet graag de hele dag met mijn gulp open of een snottebel rond terwijl iedereen het ziet en niemand zijn mond open trekt). Ik hoop dat jullie dit willen blijven doen.


Tot slot wil ik:

Soberana, Annemiek en Hans bedanken  voor hun vertrouwen en dat ik hun in de kijker mocht zetten en alle Yoors leden nogmaals hartelijk bedanken voor het lezen van mijn verhalen, hun tips, kritiek, correcties, steun, sturen van links, advies, eye openers, hersenkrakers, giften, maar bovenal het vele dat ik hier geleerd heb en mij ondanks alles de nodige afleiding bezorgt.

Elke gek zijn gebrek, bij Yoors is geen gebrek te gek.

#wakeupkitty #vrijeschrijver #vrijschrijven
enigma
Als ik dit lees, krijg ik de indruk dat je 'een beetje afscheid neemt', wat hopelijk niet zo is ? 
08-09-2018 17:36
08-09-2018 17:36
DiaantjesLife
Ik heb er een hoop gelezen en ook een hoop gemist, want ik bracht vele uurtjes lekker buiten door in de zon in de zomer periode. Ik heb bewondering voor al je verhalen en blogs. Niet alleen omdat je ze via je telefoon schrijft, maar ook om de inhoud. Ik blijf je zeker ook volgen en lees zoveel mogelijk! 
06-09-2018 07:08
06-09-2018 07:08
marijke
ik lees ze graag dus ga zo door zou ik zeggen.
06-09-2018 00:25
06-09-2018 00:25
Catrine-DeMew
Al met al heb je heel veel gedaan en ik vond het leuk met je te schrijven. Nog bedankt daarvoor.
05-09-2018 13:46
05-09-2018 13:46
Soberana
Ongelooflijk hoe productief en creatief jij bent: en dat met jouw gezondheidstoestand en notabene met 1vinger typend op een smartphone. Ik zou het je niet kunnen nadoen; respect!
05-09-2018 13:40
05-09-2018 13:40
lekkerereceptenvoor2
Zo creatief en productief als jij bent. Echt ongelofelijk. Dat krijg ik niet voor elkaar. En al helemaal niet met een mobiel. Ik hoop voor jou dat je aankomende herfst en winter gevrijwaard blijft van alle griep en aanverwante aandoeningen. Je bent ook nog eens een prachtmens. XX
05-09-2018 10:24
05-09-2018 10:24
FrutselenindeMarge
En wel blijven he,dit leest als een afscheidsrondje
05-09-2018 10:15
05-09-2018 10:15
Marjolein
wat naar dat het lichamelijk nog niet gaat... je bent wel heel creatief geweest deze zomer!
05-09-2018 09:51
05-09-2018 09:51
Hans van Gemert
Het is haast niet te bevatten hoe creatief en actief schrijvend je bezig bent geweest! En dat allemaal met één vinger op een mobiel! Bij mij werkt overigens op mobiel het eerst typen in Word en dan kopiëren en plakken wel. De rest is inderdaad 'nogal moeizaam'. Ik vind het superknap om te zien hoe je toch die opmaak voor elkaar krijgt.
05-09-2018 09:41
05-09-2018 09:41
Encaustichris
Dat klinkt als een hele actieve en creatieve zomer! Ik heb niet alles van je kunnen lezen, maar niet getreurd, langzaam maar zeker lees ik bij.
05-09-2018 09:19
05-09-2018 09:19
notifications_noneadd
19-10-2018 12:54
4 volgers , 5 antwoorden
notifications_noneadd
17-10-2018 17:52
3 volgers , 3 antwoorden