×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
MyLife: Update februari 2018


Februari zou mijn maand worden. Ik zou mijzelf verwennen. Dat is aardig mislukt of ik moet de vele dagen dat ik in bed gelegen heb mee tellen. 

Een groot aantal dagen heb ik nauwelijks iets kunnen doen. Eerlijk gezegd kan ik niet zeggen dat ik allemaal goede ideeën kreeg van het in bed liggen

Dankzij mijn lieve vriendin heb ik de blog over mijn oma kunnen afmaken. Zij is zo lief geweest om voor mij naar het kerkhof te gaan waar mijn beide grootouders begraven liggen.


Consuminderen en afval-arm leven

Niets kopen (met uitzondering van eten) is mij ook in februari gelukt, afval-armer leven niet, al kwam ik er ook niet in om.


De minimaliseer-challenge, op facebook, heb ik door bedlegerigheid niet af kunnen maken. Niet zo heel erg. Ik had daarvoor al aardig schoon schip gehouden en alles wat oud, kapot of in mijn ogen nutteloos is verdwijnt sowieso. Mocht ik weer een opruimwoede-aanval krijgen dan haal ik die slag gewoon weer in.


Marktplaats heeft mij in februari niets opgebracht. Dit had gekund als het voor een habbekrats was weggegaan, maar daar pas ik voor. Ik wacht dan liever wat langer.


Het positieve zoeken

Elke dag probeer ik nog steeds het positieve van de dag op te schrijven in mijn agenda. Daar moest ik soms wel heel erg lang over na denken (de pijn negerend). Zo werd van iets heeel kleins vaak toch iets groots (positiefs) gemaakt. 

De pomponnenboom is in ieder geval een spontane, creatieve en positieve invulling. Ik ben er blij mee tijdens deze lange, koude winter.

Helaas is het bij  mijn “Hart van Yoors” vaak minder makkelijk om nog iets positiefs te melden.

Wel heel positief is de toezegging van Donald Trump iets te gaan doen aan de vele schietpartijen in Amerika. Er moet een nieuwe wapenwet gaan komen.


Budget

Mijn in- en uitkomsten zijn aardig geregeld al zeg ik het zelf. Veel gaat automatisch. Hier en daar heb ik een kleine aanpassing gedaan en ik heb alles keurig geboekt in de budget-app. Dit hulpje zorgt er voor dat ik bewust ben en blijf van mijn uitgaven. 


Sparen

Ook deze maand is het gelukt om weer wat aan de kant te zetten. Alleen de hond kreeg geen zakgeld (sorrie). Dit potje zit al aardig vol en kon wel een maandje overslaan.

Inmiddels zit er ook wat geld in het potje: studie kinderen, pensioen en ook heb ik een nieuw potje gemaakt namelijk: Yoors, want mijn eerst uitbetaling is binnen.


Gezondheid

Helaas slik ik nu 10 mg prednisolone in plaats van 5 mg en veel beter voel ik mij niet. Meer innemen zorgt er voor dat ik de hele nacht vermoeid en opgefokt wakker lig dus dat is geen optie. Ik voel mij liever moe en kan slapen.


Buren

Af en toe laat ik de buurman even uit. Hij moet daar om lachen als ik dat zeg, maar is blij dat ik hem wat help met zwerven, al is het maar in de supermarkt. Tijdens mijn ziekte heeft hij ons een keer een flinke bak spaghetti met gehaktsaus gegeven. Als dank-je-wel heb ik ook voor hem een chocolade-cornflakes hart gemaakt en voor de buurvrouw gehakt in bladerdeeg. Het is fijn dat deze buren niet de stress en overlast bezorgen zoals bij Buurman & buurman steeds het geval was.


Yoors

Op Yoors ben ik ondanks alles nog aardig actief geweest. Al heb ik nog wel een beetje last van een inhaalslag wat het beantwoorden van de reacties betreft en het reageren zelf. Per ongeluk heb ik ook nog eens mijn inbox geleegd.


Yoorslid Peterdenharder hield een Valentijnsdag “challenge”. Daar heb ik aan meegedaan met mijn gedicht: Denk ik aan Valentijn dan...


Met mijn chocolade-cornflakes harten (cadeau voor Valentijnsdag) heb ik mee gedaan aan de Crea-challenge 2018 van Ingrid Tips en Meer. De bedoeling is dat je elke maand een cadeau maakt en zo lekker creatief bezig bent.


Ook heb ik een poging gewaagd aan de Yoors challenge van Henkjan mee te doen met mijn enige Carnavals ervaring ooit. En ja dankzij deze ervaring was ik gelijk genezen. Carnaval is niets voor mij, ik ben geen feestbeest, ik drink niet en ik hou ook absoluut niet van verkleden. Aan Henkjans challenges zal ik zo snel niet meer mee doen. Ik merk dat ik de opdracht vaak niet begrijp. Ik ben niet zo'n ervaren computer gebruiker en internetter en ik ervaar van deze opdrachten toch vaak stress.


En...  ik deed toch nog (twee keer) mee met de schrijfuitdaging van Hans van Gemert. Deze vond ik toen ik hem aan het begin van de maand zag ontzettend moeilijk. Ik schreef o.a. "Is zij gek?en "De Modderstroom".


De maand februari stond in het teken van de nieuwe donorwet (ADR). Deze is er doorgedrukt. Iedereen die zijn wens niet registreert is vanaf 2020 actief donateur! Wat dit betekent (o.a. dat er in het stervensproces wordt ingegrepen) kun je in mijn blogs m over donorschap, lezen. Zeker interessant is de blog over hersendood. Een situatie die wel degelijk omkeerbaar is.

De handel in lijken (lijkenhandel loont) kwam ook in februari ter sprake. Iets om over na te denken.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts