MyLife: Vorig leven


Als ik een vorig leven gehad heb, was dat vast als reptiel. Ik heb het namelijk in doorsnee koud en voel mij beter door zon. Veel zon, veel warmte.

Ik zie er ook schubbig uit dus dat verklaart vast een hoop. Vissenhuid noemt men het, maar dat is het niet. Als zeemonster floreer ik namelijk niet en als zeemeermin ben ik ook totaal ongeschikt. Ik kan mij nog steeds herinneren hoe ik bijna verdronk, ik kan mij nog steeds de zwemlessen voor schooltijd in een buitenzwembad herinneren (ik stond er met name te bibberen en te klappertanden) en ik kan mij ook nog steeds die haak herinneren waarmee ik kordaat van de kant af en onder water in het diepe werd geduwd (er werd geen ontbijtkoek van Peijnenburg aan gehangen om het zwemmen te bevorderen).

Een vissenhuid heb ik dus niet. Al is het ook maar omdat vissen mooi glanzen en mijn huid dat niet doet. Op mijn huid is meer zalf gesmeerd dan op half Nederland en het helpt geen bal. Vijf minuten later is er niets meer van te zien.


Zalf brengt ook geen vocht in. Flauwekul. Als dat zo was dan kwam ik met een stralende huid uit een regenbui of onder de douce vandaan. Dan zouden mijn handen na een afwas niet kurkdroog zijn en mijn vingers niet vol kloven zitten.

Misschien heb ik iets van een krokodil of schildpad? Iets van een slang zou mij liever zijn. Heerlijk een paar keer per jaar uit mijn oude, droge huid kruipen. Wat was achter mij laten en iets nieuws beginnen.

Heerlijk 10 minuten vrij schrijven. Dat ontspant en ik ben weer een gedachte armer.

Kom ook eens bij Yoo.rs kijken