Opinion: Negatieve feedback bij Yoo.rs

Opinion: Negatieve feedback bij Yoo.rs


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Geniet jij ook zo van de nieuwe optie om feedback te geven of zal het je wel worst zijn?


Van mij hoeft het niet. De optie zat eerst zelfs danig in de weg, maar dat probleem is gelukkig opgelost.


Positieve feedback is nooit weg. Even op het groene pijltje, woordje uitkiezen of je eigen mening kort intypen, enter en klaar. Scheelt weer 3 woorden typen en sterretjes aanklikken.


De negatieve feedback is best wel negatief. Ook daar kun je zelf wat intypen. Waarom je de negatieve feedback van jouw keuze aanklikt kun je NIET opgeven.

Ik laat negatief dus links liggen. 

Plagiaat bijvoorbeeld blijkt nogal wat keertjes aangeklikt te worden.  Klik jij dat bij mij aan wil ik graag weten wat jij bij mij plagiaat vindt. Een afbeelding of mijn tekst of een bepaald gedeelte van de tekst. Deze feedback onderbouwen lijkt mij wel zo netjes (dit wordt niet gedaan in de reactie!).


Ook als het gaat om "spam" lijkt het mij wel op zijn plaatst dat dit onderbouwd wordt.


Iets verbeteren kan alleen als er niet alleen negatieve feedback gegeven wordt, maar ook gezegd wordt wát er fout/anders moet en waarom. Anders heeft, mijnsinziens, de feedback geen enkele zin.

help

Toevallig heb ik deze tekst zelf geschreven en heb ik de afbeelding ook zelf van pixabay.com gehaald!

signup

Word ook Yoo.rs lid en word beloond voor je schrijven!

#anoniemklagen #hartvanyoors #negatievefeedback #Yoorsblognieuws 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (26 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik vind het ook een beetje een vreemd systeem. Ik heb gisteren voor het eerst feedback gekregen. Er stond bij "leuk". Maar op de post staat nu -1. Snap er echt niks van, vaag gedoe.
| 09:39 |
Ik weet niet hoe dat kan. Lijkt mij een fout. Leuk is positief. -1 dan heb je negatief of 1x positief en 2x negatief?? Misschien ook daar een bug in?
| 10:27 |
Ik zag het verkeerd. Omdat ik Yoors voornamelijk vaak op mijn telefoon doe, vallen sommige dingen gedeeltelijk weg omdat ze niet op mijn scherm passen ofzo. Daarom viel een groot deel van het plusje weg waardoor het een min leek.
| 10:51 |
Ah gelukkig is dat opgelost.
| 10:53 |
Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb ook bij een post een paar keer de feedback “spam” enzo gekregen.... daar snapte ik helemaal niks van, aangezien uitleg uitbleef.... achteraf gezien kan het zijn dat het ingevoegde filmpje niet zichtbaar was... er was namelijk iemand zo lief om te vragen of ze het aan haar lag dat ze niks zag.. trouwens... was jij dat niet? 😜
Daardoor denk ik dat dat het probleem was... maar in plaats van dat die feedback-gevers dat nou ook even na zouden vragen... is wel zo eerlijk natuurlijk... ik wist van te voren niet dat het filmpje niet zichtbaar was, dus komt het nogal onverwacht...
| 20:07 |
Maar een niet zichtbaar filmpje vind ik geen spam
 Bij mij is helaas wel vaker iets niet zichtbaar met dank ad provider. De rode knop heb ik nog nooit gebruikt. Ik ben wel diegene die niet standaard 5 sterren geeft.
| 16:36 |
Nee, maar daar zonder het filmpje, stond er maar 1 zinnetje... dus ja.. ik weet het niet...
| 17:55 |
Ik heb echt geen verstand van dat soort dingen :S
| 21:41 |
Ik had dat filmpje ge-embed... toen iemand zei dat ze het niet kon zien, heb ik het gewoon in een snipped geplaatst
| 17:57 |
Ik heb gewoon liever reacties, positief of negatief. Die pageviews betaald vind ik ook vervelend. Beloon gewoon de reacties, dan komt er misschien weer wat meer interactie.
| 09:34 |
Wat meer interactie of in ieder geval dat wat er nu is er in houden zou ik ook fijn vinden. Die gaat zeker vervallen als de sterretjes verdwijnen. Ik geloof er ook niet in dat het huidige feedbacksysteem voor betere blogs gaat zorgen.
| 10:16 |
Ik ook niet, maar goed, we zullen zien. Ik heb teveel blogs hier op yoors om het de rug toe te keren, maar voor de inkomsten hoef ik het allang niet meer te doen. Wellicht ga ik me nog eens verdiepen in adsence, maak ik een website en kijk of ik de kosten op die manier dekkend kan maken. In het begin kost het moeite om bezoekers te krijgen, maar goed: als ik het onder eigen naam doe, heb ik misschien al wat meer publiek. Kzal wel zien.
| 10:30 |
Je hoeft het de rug niet toe te keren. Je kunt het ook als reclame gebruiken of via andere sites jouw yoorslink en wie weet wat meer inkomsten? Een post opnieuw opslaan zorgt er ook voor dat iedereen die weer ziet. Yoors is verder niet bedoeld om je een salaris te verschaffen. Het is een stukje beloning die je krijgt en dat vind ik een mooi gebaar/iniatief. Verder zul je hier net als elders (veel) tijd moeten steken in contacten leggen dmv reageren. Dat vind ik hier vele malen makkelijker dan bij fb.
| 11:04 |
Dat klopt ook, maar door alle veranderingen, vind ik het niet beter geworden. Op bepaalde punten zelfs slechter! Neem de pageviews, sinds die er zijn wordt er veel minder gereageerd op elkaar. Dan ook nog de vele posts die gewoon uit de krant worden gehaald of van een andere site erbij opgeteld, tja, dan zitten er wel een aantal op die het puur voor het geld doen. En laten we eerlijk zijn: ik ben hier ooit begonnen, om zo de andere websites die ik heb advertentievrij te houden. Helaas ben ik nu aan het overwegen om toch maar adsense op die sites te gaan zetten, want met de inkomsten die we nu hier verdienen, kan ik die andere echt niet onderhouden...
| 11:16 |
Ik weet niet hoe lang je hier al bent. Zelf ben ik er sinds eind vorig jaar (okt?). Ik zie wel veranderingen maar met name met betrekking tot werken op de telefoon en dan de feedback, probleem met de sterretjes (vooral vervelend als je mee doet aan een uitdaging). Dat is voor mij wel een achteruitgang. De inkomsten kan ik niet echt vergelijken met toen en nu. Ik denk wel dat het verstandig is om een oplossing te zoeken voor je sites als het onderhoud daar van een zorg is en daarvan niet van Yooors afhankelijk te zijn. Misschien zijn er ook andere oplossingen (blog/review schrijven tegen betaling bijvoorbeeld?)
| 11:24 |
Bijna anderhalf jaar of zo.
| 11:55 |
Ja dat is wel heel wat langer en dan zul je het verschil ook beter kunnen zien
| 12:36 |
Ik ben het met je eens! Ik gebruik zelf nooit de feedbackknop voor negatieve feedback, dan zou ik het via een privébericht doen. Positieve feedback geef ik als extraatje naast mijn review, maar eigenlijk zou alleen een review ook volstaan.
| 09:16 |
En wel zo leuk om ook een hoe, wat, waarom er bij te krijgen
| 10:13 |
Ik heb gelukkig alleen nog maar positieve feedback gehad, op eentje na. En die was zo vreemd dat ik het niet serieus kon nemen. Ik vind het wel een leuk systeem, eigenlijk.
| 09:12 |
Als het een vreemde reactie is, dan zegt dat wel genoeg. Maar een verklaring zou wel zo aardig zijn. Want wat vindt iemand leuk of mooi of creatief? De opmaak van het blog? De inhoud? De afbeelding? Of heeft leuk ook te maken met hoe jij je voelt op dat moment. Bij plagiaat hoort zeker ook de vermelding waar het origineel dan volgens de melder is. 
| 10:12 |
Het nadeel van de feedback is dat de maker geen punten krijgt en dat is niet eerlijk. Zeker niet omdat het ook nog eens anoniem is. Wat toch als het negatief is? Dan kan je je er niet eens tegen verdedigen. Het is geen eerlijk puntensysteem.
| 15:18 |
Ik wist niet dat de maker niets krijgt. Waarom niet? Zoals Miranda Tabor al aangeeft eens draaien zonder die punten
| 15:44 |
Wat ik begrepen heb is dit een pilot en gaat straks de sterretjes vervangen. Voor nu vind ik het een oneerlijk puntensysteem waarbij de maker noppes krijgt.
| 15:58 |
Ben ook niet blij met dit systeem van feedback. Zie er de positieve kant niet zo van en er zit wel een negatieve aan. Het voed ook het idee dat je in twee, drie woorden wel even snel, makkelijk en anoniem (voor de maker) een 'oordeel' kunt geven, terwijl die maker er misschien wel een uur of meer aan gewerkt heeft. Dat je daar dan evenveel punten voor krijgt als een uitgebreide reactie onder het blog is ook niet bevorderlijk. Zou liever zien dat die feedback geen punt kreeg en dan eens kijken of het nog wordt gebruikt. 
| 08:36 |
Misschien goed om dat uit te proberen. Geen YP voor de feedback én een uitleg geven waarop je feedback gebaseerd is.
| 14:56 |
Ik kies voor keuze B (worst)🍗 (bij gebrek aan een worstje dan maar een kippenpootje)
| 15:52 |
Dat is waar feed-back moet/mag je de ruimte geven te kijken waar en wat en de ander kan aangeven HOE deze het (anders) ziet enz. Ik vind ze hinderlijk. Typ met liefde mijn teksten in omdat het contact mij het waard is te verbinden.  Maar dat is van mij. Ieder zijn/haar ding erin
| 13:34 |
Dat heb je mooi gezegd en lijkt mij de opzet
| 22:32 |
Voor MIJ werkt het wel zo , anders verwordt het toch ook tot een bijna 'nietszeggende' communicatie. Wat is er dan nog van jezelf bij in het contact ?  
| 12:48 |
Ik denk niet veel en het lijkt mij dat de contacten ook minder worden.
| 14:26 |
dat denk ik ook, e zijn geen 'triggers' meer die tot mooie communicatie/verbinding/overleg etc kan leiden.  ik denk dat het 'afstompend' werkt
| 14:30 |
Ik kreeg al eens op mijn kop in het begin dat ik geen lange reacties en discussies mocht (voort)zetten. Dat vond de blogster onbeschoft
| 14:42 |
Ieder heeft het recht iets te vinden. Aangeven dat je niet (mee wenst te reageren zpu wellicht een optie kunnen zojn ? Hoewel ik de context niet ken lijkt me dit altijd een oplossing. Je kunt niet dwingen tot antwoorden..lijkt mij
| 15:07 |
ik heb alleen maar positieve feedback ontvangen, maar ik vind een review leuker (krijg je ook punten voor natuurlijk en voor de feedback niet). Eigenlijk hoeft het van mij niet. Ik heb het zelf ook nog niet gedaan bij andere posts.
| 10:00 |
De meerwaarde heb ik ook nog niet echt ontdekt
| 22:46 |
ik denk dat de feedback knop nu vaak gebruikt wordt omdat je er een extra yoors punt mee kan scoren 
Ik ben erg voorstander van feedback geven aan elkaar , paar keer in een persoonlijk bericht feedback gekregen en daar leer ik van , ik zie het als een cadeautje maar ik kies zelf of ik het uitpak zeg maar 
Ik ben het met je eens dat feedback een toelichting nodig heeft , anders heb je er niets aan .
Wat mij betreft is dat ook bij positief gegeven feedback zo !
| 09:10 |
Je hebt gelijk. Ook de positieve feedback heeft toelichting nodig. Waarom vind je iets mooi of leuk? 
| 22:46 |
By the way... ik haal ook altijd zelf mijn afbeeldingen zelf van pixabay. 
| 21:29 |
Ikzelf gebruik de feedback knop niet als vervanger van een reactie, maar als extraatje. Ik zet eerst een reactie, dan een feedback. De negatieve termen zou ik enkel gebruiken bij  echte reden.  De feedback plagiaat zetten bij iemand zou ik alleen maar doen bij absolute zekerheid en na het eerst te bevragen via openlijke reactie (wat ik ooit deed). De persoon in kwestie kan zich dan tenminste verdedigen. als het blog even snel weer verdwenen is weet je ook genoeg. beschuldigd worden van plagiaat geeft een rot gevoel, maar het betekent ook dat het artikel of de tekening zeer goed is . Een van mijn eerste blogs kreeg buiten Yoors de reactie: " het zoveelste vertaald en gekopieerd artikel , pfff . "  Ik liet haar in een PB weten dat het blog inderdaad gekopieerd was, weliswaar rechtstreeks uit mijn eigen dagboek. Ze bood openbaar haar excuses aan . Ik was een paar minuten van streek, maar bedacht toen opeens: "Als ze twijfelen is't dat het goed geschreven is voor een startende blogger." Je kan er dus ook op die manier mee omgaan. Sindsdien zet ik er steeds bij dat de tekst door mij geschreven is. Intussen weten we ook al dat de verantwoordelijken de daders kunnen identificeren. Dat zal valse beschuldigingen snel afschrikken. Persoonlijk vind ik feedback krijgen heel interessant. ik leer graag van mijn fouten. 
| 21:26 |
Hier heb ik niets aan toe te voegen. 
| 22:45 |
Ik ben het met je eens. Eerlijk gezegd vind ik het vooral naar dat het anoniem is en mensen elkaar evt via die weg kunnen beledigen met scheldwoorden of zo, klinkt misschien overdreven :x
| 21:24 |
Wel een goed punt!
| 22:44 |
Ik ben het wel met je eens. Gewoon zeggen waarom en ook de schrijver de kans geven te reageren.
| 20:06 |
Ik vind dat je moet kunnen omgaan met zowel positieve als negatieve feedback. postieve feedback wordt ook niet onderbouwd en dat is ook geen probleem? Een verklaring hiervoor is misschien dat we ons over het algemeen aangevallen voelen als iemand negatieve feedback geeft. Je kan hier echter ook lering uit trekken, of de feedback naast je neerleggen. En als je er voor zorgt dat je altijd een bronvermelding gebruikt (ook van afbeeldingen) dan loop je dit probleem niet. Verder post ik mijn artikelen ook op andere sites, maar daarbij link ik naar yoors, dus dan kan gelijk gezien worden dat ik dat ook geschreven heb. 

Misschien moeten we met zijn allen gewoon iets minder lange tenen groeien en de meningen van andere accepteren. 
| 18:58 |
Of gewoon via een reactie je kritiek (positief of negatief) laten weten? Waarom heeft dit met lange tenen te maken?
Als jij mij beschuldigd van plagiaat terwijl ik hier eigen werk plaats heb jij de verplichting te bewijzen dat ik dat gestolen heb. Zoals bij #VampireMeerkat het geval is, ipv stiekem anoniem te rapporteren.
| 22:56 |
Er komen vodden van... zeker als mensen ten onrechte beschuldigd worden van plagiaat of zo.
| 10:42 |
Laten we er van uit gaan dat het probleem duidelijk is en het team deze proef gaat bekijken. Erg vind ik het dat er ook mensen zijn die daarom hun blog verwijderen.
Haast nog erger zou ik het vinden als hierdoor een rotsfeer gaat ontstaan of mensen zich onwelkom voelen en vertrekken.
| 17:48 |
Dat zou echt heel erg zijn. Ik vind het idee dat er achter zit wel goed, maar ik geef liever geen feedback met dat pijltjessysteem dan negatieve.
| 10:36 |
Dat is bij mij net zo
| 22:35 |
Ik had begrepen dat de feedback in het leven was geroepen opdat het yoorsteam  een duidelijker beeld zou krijgen van wat mensen graag lezen en wat ze afkeuren. Maar het kan ook zijn dat ik het verkeerd heb begrepen.
Wbt plagiaat: er zijn genoeg yoorsies die hun artikelen, foto's etc. ook elders plaatsen: hetzij op een eigen website, hetzij op een ander forum. Ik huldig de stelling: altijd eerst aan de poster vragen of dat het geval is.
Jeanette plaatst moppen en anekdotes, ik herkende er 1 en heb haar gevraagd of zij die eerst ergens anders had gepost:
yoo.rs/jeannette.van.poppel/blog/en-zo-word-je-minister-1525192901.html?Ysid=11672
Zo kan het dus ook.

De keerzijde van openlijk plagiaat signaleren:
Een paar jaar geleden hadden we op yoors een tiener die aan de lopende band artikelen van internet kopieerde. Er was toen nog geen meldknop, 2 andere yoorsies en ik spraken haar daar een paar keer op aan en plaatsten de link naar het oorspronkelijke artikel in onze reacties. Haar vader die hier ook een account had, schold ons uit voor 'ouwe wijven' en 'yoorspolitie' etc.
| 07:35 |
Dat rapporteren van een reactie (vlaggetje) is ook een optie. Hier kun je aangeven hoe of wat.
Ik denk velen al lang voor Yoors elders bezig zijn. Op meer dan 1 plek is heel normaal en ook niet altijd dezelfde naam.

Ik dacht dat de feedback knop was om de 5 sterren te vervangen met een beetje extra.

Een artiest die eigen werk laat zien bij Yoors en anoniem beschuldigd wordt van plagiaat vind ik ver gaan. Dan zou ik graag willen weten wie deze anonieme melder is en waarop dit gebaseerd wordt. Die optie ontbreekt of word niet gebruikt. Dat geeft mij dan weer het "anonieme" in Nederland zo geliefde kliklijn gevoel. 
Waarom idd niet informeren hoe het zit? Zoals jullie deden met bewijs links?
De reactie van vader vind ik al genoeg zeggen. Dochter kan ook over een onderwerp lezen en het zelf in eigen woorden opschrijven. Citeren met bronvermelding kan ook.
Hoe is dat eigenlijk afgelopen?
| 09:04 |
Vlaggetje gebruik ik bij scheldpartijen, komt gelukkig weinig voor, was er destijds nog niet. Het meisje in kwestie was 13 en niet al te snugger: kon nauwelijks zelf een foutloze zin schrijven, laat staan dat ze een tekst in eigen woorden kon weergeven. Uiteindelijk zijn vader en dochter van Yoors verdwenen.
Gevoel van anonieme kliklijnen kan ik mij  voorstellen. Ik kan me ook voorstellen dat jij laaiend bent dat Deirdre wordt beschuldigd.
Ik vind haar tekeningen knap en professioneel maar reageer er zelden op, aangezien ze vaak betrekking hebben op films e.d. die ik niet ken. Mss handig (hoewel niet noodzakelijk) als zij er een extra verwijzing onder plaatst?
| 14:51 |
Die verwijzing heb ik ook al geopperd. Ook omdat niet iedereen weet wie en wat zij tekent en dit wel een extraatje is bovenop iets tekenen. Fans zullen het wel herkennen. Ook wil ik dat zij haar werk signeert. Zij tekent en illustreert al meer dan 20 jaar en er gaan heel wat mensen mee aan de haal.
| 17:29 |
Als er anderen er mee aan de haal gaan, zou ze zeker haar werk moeten signeren!
| 17:47 |
Dat moet zij sowieso. Overigens is zij al eerder beschuldigd van plagiaat. Ook eigen werk. Ze kan vele tekenstijlen. Ik denk niet dat een leek het verschil kan zien tussen bvb haar Disney tekeningen en echte
| 17:51 |
Volledig met je eens! Van kritiek kun je leren, mits het juist is onderbouwt. Misschien dat er op termijn wel een oplossing is voor dit feedback systeem. Zelf ook ervaring mee in de negatieve zin. Maar lig er niet wakker van.

Elk nieuw opgezet systeem heeft tijd nodig om aangepast en verfijnd te worden tot het een geheel goed werkend systeem is. 😊
| 06:39 |
Henkjan liet gisteren weten dat het de aandacht heeft en na de vakantie verder aan gewerkt wordt. 
| 17:30 |
Positief vooruitzicht dan 😊
| 17:59 |
Daar heb je 100% gelijk in! Lekker makkelijk; even 'plagiaat' of 'spam' intoetsen en klaar. Maar niet voor jou, want je kunt niet vragen waarom of hoe of wat en blijft met een negatieve reactie achter. Als iemand zo dapper is om negatieve feedback te geven, laat hem of haar dan ook naar voren treden. Zoals het nu kan, ontstaat er weer iets onderhuids. Dat willen we toch niet bij Yoors? Het Yoorsteam zou misschien ook een pb naar die persoon kunnen sturen en vragen om toelichting?
| 01:33 |
Zelf laat ik de rode feedback voor wat het is. Ik ben slecht in controleren hoe of wat en moet wel heel erg zeker zijn dat... maar dan nog zou ik eerst een pb sturen.
Vervelend vind ik ook als mensen met een rotgevoel blijven zitten en zelfs hun blog daarom verwijderen (ook.al is het geen plagiaat maar als waardeloos betiteld).
De vraag rijst bij mij nu: wat beoordeel je eigenlijk?
Of jij dat recept lekker vindt, de hond op de foto lelijk? Of beoordeel je tekst, inhoud, uiterlijk van een blog  en soort inhoud zodat dit de kwaliteit van het soort blogs omhoog haalt?
| 17:35 |
Het is ook heel simpel, men kan niet met 1 of 2 woorden op een nette en fatsoenlijke manier melden wat er precies 'mis' zou zijn met een blog. Laat dan idd. dat soort incomplete, negatieve reacties achterwege, heb een beetje lef en stuur een pb idd.
| 17:40 |
Wellicht kan het yoorsteam bedenken wat het doel is en bij negatief voor extra venster waarin reden en bewijs geleverd wordt. Het is voor hun ook geen doen alles na te trekken.
| 17:43 |
Dit blog is interessant maar die had jij ook al gelezen zag ik: y.is/UUdgV
| 19:53 |
Klopt
| 22:29 |
Ik schrijf nog altijd liever mijn mening uit, ik maak niet echt gebruik van het feedback systeem.
| 00:05 |
Dat systeem zal ook mede gebruikt worden omdat je snel een (extra) YP scoort
| 17:36 |
ja dat ben ik wel met je eens. Je ziet dat je feedback hebt maar niet van wie. Als het negatief is dan moet je dat in een pb denk ik uitleggen nu ist lekker makkelijk anoniem negatief zijn.
| 22:40 |
Wat Diaantjeslife zegt! 1 Troost: mensen die geen feedback geven kunnen het niet zien.

Maar ik had begrepen van B&B entertainment dat je dan wel een reden kunt aangeven. Ik zag namelijk dat devrapporteerknop was verdwenen dus uitleg daarvan op concept gezet.

Zelf maar paar keer gerapporteerd. Met reden. Niet om te sarren.
Sinds de feedback er is, geen plagiaat meer gezien. Zelf wel 2x die feedback gehad. Onterecht, dat moge duidelijk zijn.
| 22:33 |
Ik sla de negatieve knop over. Henkjan heeft laten weten dat het opgelost gaat worden na de vakantie of...
| 22:40 |
Ja, de feedback optie is nog in ontwikkeling, zo had ik van hem begrepen.
| 22:44 |
Ik heb het nog niet gebruikt, en niet ontvangen. 
| 22:33 |
Wat naar zeg , gebeurd dat veel?
Ik had het met een re post
| 22:28 |
Ik hoor het steeds vaker van anderen. Ook alleen plagiaat en geen verklaring bij de reacties.
| 22:33 |
Het yoorsteam kan nagaan wie het gaf.
Zit iemand bewust te sarren, zou ik zeggen: verwijder dat lid.
| 22:45 |
We wachten maar af tot na de valantie. #VampireMeerkat wordt ook beschuldigd van plagiaat en het zijn toch echt haar tekeningen. Ze staan op Deviantart (zelfde naam) dus veel onderzoek is er door de melder niet gedaan. 
| 22:50 |
Pfff. Ik zou daar nooit iemand van betichten als ik het niet zeker weet. Tsss. Heeft diegene niets beter te doen!
| 23:04 |
Ik dus ook niet dus het zet tot denken. Net zoals jij toen zei: 1x per ongeluk klikken is het niet
| 23:08 |
Afwachten wat het wordt.
| 23:10 |
miaachien is het verkeerd gegaan?ik wilde van middag ergens op reageren stond het ineens onder die yoga blog in uitgelicht?
| 23:17 |
Een ander bugje...
| 23:18 |
geen idee
| 23:20 |
Daar heb je zeker een punt.
| 22:25 |
Dat ben ik volledig met je eens! Van kritiek kun je leren, mits het juist is onderbouwt. 
| 22:25 |
En het klopt. Als je eigen werk plaatst en er wordt gezegd dat je het gejat hebt dan vind ik dat aardig grof. Wil ik vd melder weten waarop dat gebaseerd is.
| 22:35 |
Absoluut waar, dat zou ik dan ook heel graag willen weten. 
| 22:39 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen