×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen

Opinion: Re Hans Stolp: Wat gebeurt er als je dood gaat!


Daar sta je dan met lege handen. R.I.P. is niet meer dan een sprookje. Geen rust maar wederom hard werken, vele pijnlijke momenten.

Uitnodigend vind ik de dood niet klinken na het kezen van Hans Stolps verhaal.

Bijzonder pijnlijk vind ik zijn opmerking over euthenasie... zeggen er niet over te oordelen maar het toch doen.

Hugo Claus wordt als voorbeeld aangehaald met de opmerking: "In deze tijd maken we er liever een eind aan dan dat we afhankelijk zijn".  

Afhankelijk zijn is in deze tijd en maatschappij niet geoorloofd. Je bent een nutteloze opvreter als je: ziek, oud, werkeloos enz bent.


Afhankelijk zijn betekent dat je in je eigen uitwerpselen ligt en blij mag zijn als je wat te eten krijgt.

"Er een eind aan maken" is voor de meesten niet weggelegd.

#euthenasie #afhankelijk #opvreter #Hans-Stolp
Ingrid Tips en meer
Wat ik interessant vind aan het artikel is dat ik me serieus afvraag of de dood is, zoals de massa altijd is ingepeperd.
28-01-2018 10:15
28-01-2018 10:15 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Dan is mijn eerste vraag: wat is de massa ingepered? Ik heb geen idee
28-01-2018 10:36
28-01-2018 10:36 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
nou als ik die dingen leeft vraag ik mij alleen af hoe kom je aan die kennis, er is nog nooit iemand terug gekomen die het precies kon vertellen dus zijn het allemaal aannames van mensen, die het vanuit hun fantasie en verbeeldingskracht uitleggen en klopt het dan? nieuwe zielen of oude zielen ik voor mij geloof daar niet in omdat de zielen in 1 keer zijn geschapen, hoe ik dat weet precies ik kan het ook niet bewijzen nieuwentijdskinderen ach weer een hokje, een label, hoe ik die ziet, heel simpel zielen die al in het licht zijn en niet meer terug hoeven, maar terug komen om de aarde te komen helpen met hun opgedane kennis van alle levens die ze al ervaren hebben. Maar ook dit kan ik niet bewijzen. De christus in ons, is de vonk van licht, het stukje van het Goddelijke, dan worden ze fakkeldragers, alsof door naar deze persoon te luisteren ze dat worden omdat ze nu kennis hebben over..... zo kan je dus alles anders uitleggen, wat mij het meeste opviel in de tekst is mijn overtuigingskracht: In mijn eigen woorden, die hebben hoop ik genoeg overtuigingskracht. Het gaat immers niet om theorieën, maar om persoonlijk doorleefde inzichten.” hoe kan je de dood en alle andere theorieën doorleven, als ik overtuigd moet / mag worden ben ik al weg, een overtuiging staat vast, wordt vast gezet, geeft geen ruimte meer om te veranderen, in mij opinie mag de mens het zelf gaan doorleven door zelf te zoeken, te ervaren en niets als een waarheid aan te nemen. maar daar is in deze tijd geen ruimte voor, we gaan naar dit soort lezingen om kennis aan te horen, dat is alleen maar goed,, maar ga verder met die kennis. want er is niemand op aarde die weet hoe het echt zit. Ik vraag altijd aan mijzelf waar komt het vandaan? Van wie krijg ik die kennis en zeker als ik het van boven krijgt, welke Engel, Welke gids, wie is daar? omdat de aarde positief en negatief is, wat niet bestaat maar de mens denkt dat het er wel is, dus van wie komt kennis zowel positief als negatief wie het weet mag het zeggen.
28-01-2018 10:05
28-01-2018 10:05 • Reageer
Ries van Meerten
ben het ook totaal niet met hem eens in vele opzichten, er wordt teveel met overtuiging vast gelegd
28-01-2018 09:40
28-01-2018 09:40 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Mocht je hierop een visie of aansluitend blog hebben graag
28-01-2018 09:45
28-01-2018 09:45 • 2 reacties • Reageer