School: Favoriete juf


Had ik een favoriete juf op school? Nee. Juf Mulder had ik in de 1e en 2e klas. Een overvolle klas met meer dan 40 leerlingen die zij aan kon. Daarna had ik alleen meesters.

Meester Wouda was favoriet. Hij bespeelde vele instrumenten en leidde het schoolorkest. 

Meester Boom was er maar kort. Hij ging mee op schoolkamp. Iedereen was dol op hem en dat zal de reden wel geweest zijn dat hij er na de zomervakantie niet meer was. Ik zat op een strenge school. Aardig zijn tegen leerlingen hoorde daar niet bij.


Juf Bloem is de favoriete juf van mijn dochter. Welke les zij geeft is onduidelijk (ik let niet altijd op). Juf Bloem is leuk omdat zij zachtaardig is en dingen vertelt waar je wat aan hebt. "Zij is christelijk maar valt je er niet mee lastig", aldus mijn dochter en zo is de interesse gewekt.

De juf vertelt dingen uit haar jeugd, uit de omgeving, maar ook wat er zoal op verpakkingen staat. Dat je moet kijken wat je eet en niet allles moet geloven wat er gezegd wordt.

De juf vertelde vandaag dat zij als kind niet heeft leren zwemmen. De badmeester zei dat zij hopeloos was en het nooit zou leren. Toen zij 17 was is zij als nog zwemles gaan nemen en bleek zij geen hopeloos geval te zijn. Ik merk op dat het wel verdacht vaak voorkomt dat de juf wijs gemaakt wordt dat zij iets niet kan of ergens te oud voor is. Zo ook als het om het halen van het rijbewijs gaat. De juf wil dat graag halen maar de rijschool heeft haar wijs gemaakt dat zij daarvoor te oud is. Die man had er dus geen zin in. Een luie zak die liever snel zijn geld verdient met jongeren die al kunnen rijden. Ik ben benieuwd hoe oud juf Bloem dan wel niet is. De juf is net 40 geweest. Leuk als je dan al wordt afgeschreven als "niet leerbaar". Dikke kans dat juf nog zo'n 50-60 jaar leeft. Ik voel de neiging opkomen haar wat rijlessen te geven. Voorlopig heb ik mijn dochter gezegd dat de juf maar eens bij een andere rijschool moet informeren. En anders zo'n sjieke 45 km wagen aanschaffen als "hoogbejaarde" hoeft zij daar geen rijbewijs voor te halen en dan ook niet meer met collega's mee te rijden. Dat vindt zij namelijk erg vervelend, omdat zij hun niets terug kan geven.

help
signup

Deel je foto's en verhalen en krijg beloond bij Yoo.rs. Gauw lid worden dus.