×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


MyLife: Terugblik 2017

MyLife: Terugblik 2017


Kun jij je herinneren wat er jou allemaal overkomen is in 2017?

Hoe begon je het jaar en hoe sta je er nu voor?


Net als velen had ik mijn dagen/perioden van stress en (veel) pijn en gebrek alsmede gebrek aan begrip, om van naastenliefde nog maar te zwijgen.


Ik begon het jaar met gebrek aan water. Hieruit volgend: reparaties en hoge, onverwachte kosten. Ook stroomstoringen (inclusief de knetterende meterkast) zijn mij niet bespaard gebleven. Van een moestuin is het niet gekomen. Ook heb ik dit jaar niets ingemaakt.


De WOZ en gemeentebelasting kon ik maar net betalen. Van het Waterschap kreeg ik een rekening met het totaalbedrag van 0 euro. Op mijn reactie heb ik nooit een antwoord gehad. Later in het jaar kreeg ik een betalingsherinnering mét boete!


Ik heb het weer een jaar zonder koelkast gedaan en ben van de keldertrap gevallen. Geruime tijd was ik bont en blauw, ik heb ook voor de zoveelste keer een been opengehaald. De genezing van elke wond duurt gemiddeld zo'n 4-6 maanden. Ik strompelde dus het grootste gedeelte van het jaar, al etterend, 2017 rond.


Mijn laptop en mijn telefoon gingen kapot. Mijn telefoon viel gelukkig binnen de garantie en ik kreeg zolang een leentoestel ter beschikking (met dank aan de Media Markt).


Twee keer dit jaar ben ik in elkaar geslagen door dezelfde buurman. De eerste keer probeerde hij mij ook nog onder voorbij razende auto's te duwen voor de ogen van mijn jongste twee.

De tweede keer werd ik in bijzijn van anderen geslagen en deze anderen staken geen hand uit. Wel bleven zij staan kijken en vertelde het nieuws rond (bedankt heren jullie roddelen duidelijk meer dan de doorsnee vrouw).

Beide pakken slaag en ook gebeten worden door een hond had ik te wijten aan het feit dat ik een buurvrouw te hulp schoot (hulp bieden loont niet).


De politie is je beste kameraad niet en die pet past inderdaad iedereen! Na het doen van aangifte (duurde uren) en alles intypen (deze dame was drukker met grappen en grollen maken met haar collega's tussendoor) kreeg ik de vraag: wilt u aangifte doen?

Stappen zijn er door de politie niet genomen.


Mijn auto is van achteren beschadigd door... en er zijn wat spullen op magische wijze vernield (een aantal andere buren had hier ook last van, zelfde soort schade aan auto ook).


Ondanks mijn goede voornemen anderen niet te helpen heb ik dit dus toch veel gedaan (de denkbeeldige ezel is slimmer dan ik en ja Gutheit ist dummheit!).


Heel wat keren heb ik:

- op andermans dieren gepast (op mijn kosten), 

- de jankerds en klagers van alles toegestopt (eten geen geld), 

- hen aangehoord, 

- hun zooi opgeruimd (letterlijk hun stront). 

Heb ik mij ook letterlijk stuk gelopen en nee ook dit jaar heb ik (hiermee) geen vrienden gemaakt. Behalve dan wellicht die gehandicapte jongen die ik zomers nog wel eens een stuk chocolade geef (zijn eisen tav het merk waren dit jaar hoger en hij bestelde ook alvast een merk cola bij de chocolade, maar daar ben ik niet ingetrapt).


Ook heb ik aan fundraising gedaan om de oude factuur voor beenspalken voor een klein meisje te kunnen betalen. Dit kostte mij heel wat tijd en nachtelijke uren, liep goed tot het moment dat de schuldsanering mij ging bedreigingen (hun wanprestaties kwamen aan het licht).


Ik had nogal wat autokosten in 2017, maar uiteindelijk vielen deze mee wat de apk betrof. Het was beslist de goedkoopste apk in jaren (mijn hele leven?). Dat er iets mis was met de auto hoorde ik wel degelijk goed (en beter dan de monteur) en is ook keurig opgelost. Ik heb het ook voor elkaar gekregen te betalen zonder op een groter stuk hout te moeten bijten.

Daarnaast kon ik mijn dochter ook nog wat financieel helpen.


Ondanks dat ik wat gespaard had voor de verhuizing en geen schulden heb gemaakt daarvoor, had ik toch moeite om mijn financieën in 2017 weer op enig (mijn) niveau te krijgen.


Ik ben dus gaan budgetteren met een app (beter dan alles opschrijven met de hand). Scoupy,  CampinaFriesland en "elke dag gratis" zijn in mijn leven gekomen en  ik heb op een aantal zaken nog kunnen bezuinigen (nee ik hoef nog niet 32x met een theezakje te doen zoals Dagobert Duck). Ook geef ik mijzelf nu ook 8 euro zakgeld per maand :)


Om mijn financieën zsm op niveau te krijgen en weer wat spaarpotjes gevuld te krijgen, doe ik nu voor een maximum van 120 euro per maand boodschappen. Dit lukt tot nu toe. Ook ga ik zo min mogelijk naar de winkel (in December maar 1x boodschappen gedaan en in 2018 ga ik proberen zo lang mogelijk zo min mogelijk te kopen).


Ook in 2017 voelde ik het weer een keer knappen in mijn hoofd. Maar de hoofdpijn is verdwenen, al blijft de kou op mijn hoofd, en mijn geheugen is nog intact.  Ik kan nog Engelse woordspelletjes en memory spelen en af en toe Pou verzorgen.


Tv heb ik nauwelijks gekeken (geen aansluiting). Ik heb wel weer boeken gelezen zoals: "Er ist wieder da", auteur: Timur Vermes en "Judas", auteur Astrid Holleeder.


De verfilming van "Er ist wieder da" heb ik ook gezien (en nog heel wat andere films al is het minder dan voorgaande jaren).

De beste film die ik dit jaar zag was: "The Hundred Year Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared" (deel 2, "de 101 jarige" ook gezien).

Om mijzelf op te fleuren (tevens probaat middel tegen de vervelingsdip van jongste dochter) is "Keizer Kuzco" steeds weer geschikt gebleken (alleen horen werkt ook).

Het meest teleurstellend vond ik "Minimalism" (Netflix). Waarom hier zo over gejubeld wordt is mij een raadsel. 


Consuminderen, minimaliseren, ontspullen bevalt mij uitstekend. Ik heb dan ook heel wat dingen van de hand gedaan. Heerlijk (het idee dat anderen in mijn spullen snuffelen of mijn zooi moeten opruimen zit mij ook niet lekker)! Ik ga dus steeds meer op mijn oma lijken die altijd zei als je haar wat gaf: "Wat moet ik er mee? Ik kan het toch niet meenemen in mijn graf".


Er is een einde gekomen aan de stress die een "vriend" al jaren met zich meebracht. Ik heb de vriendschap beëindigd en hoef hem niet meer uit de brand te helpen. Ook de hoop dat hij mij ook eens helpt bij nood heb ik op kunnen geven. Hierdoor is er veel meer rust in ons gezin (als hij aankondigde dat hij kwam liep iedereen al op zijn tenen). 

Hiermee is het bezoek aan huis dan ook geminimaliseerd. De huisarts kwam al niet aan huis en ik kreeg via een brief meegedeeld dat ik een andere heb.


Ik ben ook weer een jaar verder met "write a prisoner", heb het contact met een oude inmate onlangs hervat en er wellicht een nieuwe bij (via e-mail is het prettigst voor mij het scheelt papier, pen, envelop, portokosten en tijd, de doorsnee gevangene leest en typt echter niet zo snel en betaalt per minuut).


Mijn prednison is nog maar 1/4e van de dosering. Dit maakt dat ik er slechter uitzie of mij ook zo voel. Ik heb aanzienlijk minder energie, veel meer pijn, ben vermoeid (lees: om 10:00 uur op) maar het positieve is dat ik wel ben afgevallen :)

Ik breng ook meer tijd in bed door en heb in 2017 meer kunnen slapen dan het voorgaande jaar (lees: mijn hele leven). Al voel ik mij nooit uitgerust.


Voor het eerst in mijn leven heb ik wat geïnvesteerd, gegokt (tenslotte heb ik ook al geen geluk in de liefde). Ik heb wat Satoshi (BTC) en, op verzoek van mijn zoon die graag zo rijk als Dagobert Duck wil worden,  ETH gekocht van een beetje geld dat ik kan missen. 


Ook dit jaar bedacht ik mij dat ik iets voor mijzelf moet doen en ook voor mijn kinderen. Yoors kwam toevallig op mijn pad.

2017 was het jaar van mijn Yoors-lidmaatschap. Veel aardige, liefdevolle en creatieve mensen ben ik tegengekomen. Hiervoor ben ik dankbaar en heb ik geen thanksgiving of kerstgedachte nodig.

Wie alles leest wat ik schrijf kan zich een beeld vormen van mijn leven. Mijn testament is jaren terug al gemaakt. Hier, bij Yoors, komt het testament (de terugblik) van (op) mijn leven. Wie weet ben ik daarna wel gezond :)


"Het is wat het is en wordt wat het wordt"

MyLife: Goed voornemen 2018

en maakt gratis boodschappen mogelijk

Judas

Leven in angst

ENG/MyLife: Dead

What if you parent is a molester?

MyLife: Tante Ellie

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.

Write a prisoner/3

Inmate for pen-pal

Wil jij jouw terugblik op het jaar delen?

Word Yoors  lid

#terugblik #buren #burenhulp #vriendschap #mishandeling #slaag #politie #scoupy #campinafriesland #rekeningen #budget #verhuizen #sparen #hulp #netflix #yoors #testament #2017 #naastenliefde #BTC #Bitcoin #ETH #ether #penpal #pen-pal #inmate #writeaprisoner #laptop #samsung #MediaMarkt 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties