MyLife: Een eigen bv beginnen


Gisteren was mijn vriendin en naamgenote jarig. Eerder tranen omdat ik er niet kon zijn, nu alleen nog zorgen. Vriend is zijn baan (alweer) kwijt en gaat voor zichzelf beginnen (nog een jaar WW). Bij de notaris is de BV opgezet.

Een BV in wat, vraag ik.

Het is iets met leasen en klussen en...? Zij heeft er een hard hoofd in dat het wat wordt, want hij wil wat anders dan zij en er moet wel van geleefd worden.

Ik heb er een hard hoofd in omdat ik mij geen beeld kan vormen bij "leasen en klussen" enzo. Welke doelgroep ga je daarmee aantrekken?

Eerst maar een site en facebook pagina maken en whatsapp-bereikbaar zijn. Een logo is van later belang net als een boekhouder. De eigen administratie bijhouden is echt niet zo moeilijk (zeker niet zolang er geen klant is) en een begroting en inventarislijst kan elke huisvrouw maken (helemaal diegenen die moeten goochelen met geld), los van het feit dat er zat programma's op internet te vinden zijn.

Zonder eigen site besta je niet, las ik laatst.

Ik besta dus niet, want ik heb geen eigen site of je moet blogspot of google+ daarvoor aanzien.

Het aardige van een site is dat je ook zonder iets te hebben iets kunt zijn.

Een mooie site kan suggereren dat je een topbedrijf hebt, terwijl je in werkelijkheid in hok onder de trap leeft of op een vervallen zoldertje bivakkeert. De vele oplichters en scammers zijn een goed bewijs daarvan.

Netwerken, alle bekende social media gebruiken, je bek overal ingooien en je naam rondstrooien is de sleutel tot succes.

Doen dus als jij ook voor jezelf wilt beginnen. Ook aan mooie praatjes valt goud geld te verdienen net als het verkopen van gebakken lucht.

Misschien moet jij maar voor jezelf wat beginnen, opper ik. Gewoon iets wat je in de loop der tijd kunt uitbreiden.

Er zijn zat zaken waarvan zij verstand heeft en zij kan mensen ook wegwijs maken in de wereld van "rugzakjes" en instanties. Dat vervelende uitpluiswerk waar iedereen een hekel aan heeft in de wereld van de bureaucratie en het van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Doe iets waar je goed in bent en durf jezelf te verkopen!

Mijn oma zei het al: Een brutaal mens regeert de hele wereld en dat klopt. Het is toch echt haantje de voorste die altijd met de bek vooraan staat en durft te vragen (of zelfs eisen) en krijgt.

Misschien moet je in België gaan wonen, stel ik voor.

Een kennis woont daar. Het gaat haar (lichamelijk) niet goed, maar terug naar Nederland wil zij niet. Ik zal gek zijn, zegt zij, alleen die achterlijk hoge ziektekostenverzekering al.

Hier betaal ik 9 euro per maand en huisarts en deels tandarts zit daar bij in. Haar dochter poetst 13 uur per week en verdient daarmee 450 euro en krijgt ook nog eens kilometervergoeding, dat krijg je niet in Nederland aldus haar. En daar heeft zij gelijk in. Tel ik daarbij op dat de Nederlanders ook nog eens voor het stroomgebrek in België mogen bijlappen... (hoezo 1 EU overal alles gelijk?)

Ik bedenk me dat ik voor alleen al het prijsverschil in ziektekostenverzekering heel wat boodschappen kan doen. Medelijden heb ik alvast niet, ook de kinderbijslag zorgde bij haar voor een flink inkomen.

Voorlopig zit verhuizen er voor mijn vriendin niet in.

Voor de jongste is eindelijk een school gevonden die hem wel leert lezen en schrijven en waar hij het naar zijn zin heeft. De koopwoning zou dan ook onder de prijs verkocht moeten worden en zo zijn er nog tal van redenen.

Of het water echt aan de lippen komt te staan is afwachten. Vriend vond steeds weer werk, er is een overvolle voorraadkast, een familie die beslist bijspringt in tijd van echte nood en naar ik vermoed een aardige spaarpot. Het grootste probleem zou hooguit zijn als zij echt ergens op moeten bezuinigen.

#kittywu #bezuinigen #werkloos #eigenzaak #bv-beginnen #belgië #jarig #eigen-site