×

Yoors


Inloggen
×

Yoorsnotifications_noneadd
17-11-2018 13:23
1 volger , 1 antwoord
camera_alt
Afbeelding toevoegen
Weinig geld: 5 #bespaartips - vaste lasten (ik heb minstens 1200 euro bespaard!)

Weinig geld: 5 #bespaartips - vaste lasten (ik heb minstens 1200 euro bespaard!)


Alleen wie op zijn geld zit, zijn uitgaven bewaakt, verdient. Geld besparen ís geld vergaren.


1. Hou je woonkosten/vaste lasten zo laag mogelijk
Jarenlang heb ik in een dure, doortocht huurwoning gewoond die zeker de prijs niet waard was. Aan onderhoud werd niet gedaan. Ik heb de knoop doorgehakt en ben verhuist. Ik ben nu 300 euro per maand goedkoper uit.

2. Zoek jaarlijks de goedkoopste energie leverancier.
Dankzij mijn verhuizing betaal ik minder voor gas en stroom. Ook ben ik op zoek gegaan naar de goedkoopste energieleverancier. Ook dit scheelde weer ruim 30 euro per maand en na afloop van het jaarcontract krijg ik ook nog een bonus van 260 euro!

Update: 

Mijn 1- jarig contract is per 8 november 2018 verlopen, via gaslicht.com ben ik op zoek gegaan naar de goedkoopste energieleverancier (independer.com is duurder). Ik wil ook een bonus. 

Mijn huidige energieleverancier (#Oxxio) moet ik om een aanbieding vragen, deze komt niet automatisch zoals op hun site vermeld. 

Het aanbod: 

- 30% meer betalen per kwh en m3, 

- 4,45 euro per maand meer aan vaste (administratie?)kosten en 

- een bonus van 50 euro. 

Dat vind ik geen bod ik vertrek naar de #Nuon voor een jaar. Hier zou ik goedkoper uit zijn en ik krijg een bonus van 250 euro. 

Oxxio zeg ik zelf op, geef ik de meterstanden door en gelijk krijg ik mijn jaarafrekening te zien. Ik krijg geld terug, dit binnen een week (dat klopt).

De Nuon geef ik dezelfde meterstanden door als de Oxxio. Via e-mail krijg ik bericht dat zij het overgenomen hebben.

Oxxio stuurt mij vlot de (2e) jaarafrekening. Deze gaat over de dagen vanaf de datum dat ik de meterstand doorgaf tot einde contractdatum.  Ik krijg nogmaals geld terug. 

Loonde overstappen voor mij? 

Ja. Ik betaalde bij Oxxio minder per maand en kreeg eerst ruim 580 euro terug (inclusief bonus) en daarna ruim 100 euro, een mooi bedrag om bijvoorbeeld de WOZ mee te betalen.


3. Gemeenteheffingen
Hoe minder huur hoe lager de WOZ waarde en gemeenteheffingen.
Hoe kleiner de restafvalbak hoe minder je betaalt en... er kan dan bij mijn gemeente ook kwijtschelding aangevraagd worden.

4. Telefoonkosten
Ik bel zelden (2-3x per jaar) en ik heb dus een prepaid kaart van Lebara. De simkaart is gratis, doet het ook uitstekend in het buitenland en je kunt ook online opwaarderen (al vanaf 5 euro je krijgt dan voor 10 euro beltegoed).
Via het beltegoed kun je ook op internet al is dit wel wat duurder dan internet tegoed kopen.

5. Koop een 2e hands auto
Niets daalt zo hard in waarde als een nieuwe auto. Ook op 2e hands kun je garantie krijgen.

Ga voor een auto die net gekeurd is en leer een aantal dingen zelf. Let ook op de kosten van de wegenbelasting en loop belangrijke punten zelf na. Winterbanden kunnen ook tweedehands gekocht worden (die van 4 van mij kosten 100 euro inclusief overzetten op eigen velgen op zetten en uitlijnen).

Update:

Ik heb mijn Mazda station ingeruild voor een even oude Renault Clio (bijna 10 jaar oud). Dit scheelde flink in wegenbelasting. De verzekeraar rekende mij voor dit kleine autootje echter meer dan bij de Mazda. Via independer.nl ben ik op zoek gegaan naar een andere verzekeraar en heb deze gevonden. Het verbruik is ongeveer gelijk (pas je rijgedrag aan).

signup

Kom er ook bij!