Weinig geld: Geld is heilzaam

Weinig geld: Geld is heilzaam


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Geld maakt gelukkig dit is wetenschappelijk bewezen. Wij laten ons dus niets meer wijsmaken door mensen die anders beweren.


Hoe maakt geld gelukkig?

Wie spaargeld heeft voelt zich zekerder, veiliger en gelukkiger en dat is (voor de gemoedsrust) heel wat waard.


Wie contant geld telt voelt zich gelukkiger, is gezonder én voelt minder pijn! Dit geldt ook voor het tellen van het geld van een ander (heel fijn voor de ATM vullers, contant geld kassa medewerkers, enz).


Wie geld vindt voelt zich ook gelukkiger  en voelt minder pijn.


Het allerbeste is dus om je spaartegoed van de bank te halen, desnoods om te wisselen in stuivers (of als je niet zoveel hebt in centen) en net als Dagobert Duck je geld te tellen, poetsen en er in zwemmen


Contant geld uit geven doet pijn. Goed om te weten, want wie niets heeft of vindt zal het te tellen fortuin wel eerst bij elkaar moeten sparen.

Ik ga deze pijnstiller in ieder geval uitproberen.

help


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Contant geld is tastbaar. Op papier zijn het cijfertjes. Ik buk me voor een cent, altijd gedaan :-)
| 18:36 |
Ja, je hoort ook wel eens zeggen; 'ik ben liever ongelukkig mét geld dan zonder'. En daar zit een kern van waarheid in. Maar ook geldt: 'The best things in life are free'. Feit is dat geld beheert moet worden, je moet er op letten, etc. Maar het is ook een fijn idee als je weet dat je je kosten kunt betalen, boodschappen kunt doen en tanken. Geld is fijn maar niet zaligmakend denk ik...
| 23:02 |
Volgens mij zijn de beste dingen allang niet meer gratis. Zon, frisse lucht, water alles moet betaald worden. Met geld ben ik gelukkiger hoor.. heb ik gelijk afleiding en kan ik tellen ... bergen kaas kopen, een behoorlijke auto, enz
| 21:13 |
Dat snap ik wel Kitty, alleen had ik liever dat ik gezond was en dat er jaren geleden toen ik het écht nodig had meer hulpverlening was. Maar goed, dat heeft geen zin om daaraan te denken. Wat ik maar wil zeggen is dat geld niet alles is maar wel verrekte makkelijk, haha!
| 21:20 |
Zo is het en het is niet of rijk en ziek of gezond en arm zoals er zo vaak gezegd wordt. Ik ben ookziek en dat gaat niet beter worden. Dan ven ik liever ziek met geld dan kan ik nog wat geluk(kig maakt) kopen :)
| 21:24 |
Dat is ook zo. En je kunt het ook gewoon altijd goed gebruiken... Ja, wie niet eigenlijk! 😉
| 21:32 |
Wat leuk, contant geld, de overheid wil alleen nog maar dat we pinnen. Daar was ik het al niet mee eens. Leuke blog. 
| 20:20 |
Ik doe daar niet aan mee. De overheid wil ook.schulden bij jongeren aanpakken... (hoe zouden die nu gekomen zijn?)
| 21:27 |
ik hoef niet rijk te zij maar gewoon kunnen rondkomen maakt wel gelukkig hoor
Ik heb veel respect voor mensen die het met nog veel minder geld dan wij gewoon voor elkaar krijgen !
| 14:20 |
Ik heb nog nooit 'pijn' gevoeld bij het uitgeven van geld; waarschijnlijk omdat ik geen domme impulsaankopen doe. Wij vinden heel vaak geld: muntjes van 1 en 2 ct. zijn hier erg klein. Veel mensen vinden het lastig als ze dat als wisselgeld krijgen en gooien het dan zomaar op straat. De muntjes liggen uitbundig op het trottoir te glinsteren en wij rapen ze altijd op. Thuis doen we ze in een leeg jampotje en als dat vol is wisselen we het bij de eigenaresse van de Chinese toko.
Met geld kun je niet alle geluk kopen, maar sommige wel!
Wij laten ons geld liever bij de bank; contant geld trekt hier inbrekers en overvallers.
 
| 07:06 |
Vroeger lag er nogal eens wat op de grintpaden. 1 en 2 centen heeft de NL overheid er al geprobeerd uit te werken hoewel Aldi ze nog steeds aanneemt en geeft.  Vind dat nog steeds vreemd. In elk land leert de Nederlander in korte tijd met alle munten en briefjes omgaan maar bij de euro zou zij dat niet kunnen.
| 08:32 |
Mensen protesteerde direct tegen de 1 en 2 euro munten. Maar ze vertegenwoordigen wel een zekere waarde. Door het afromen zijn wel de prijzen gestegen. En dat hadden de protesterende waarschijnlijk niet door. Ik buk ook voor 1 eurocent. 
| 15:43 |
Ik ken niemand die protesteerde.. en ik het buitenland kan men ineens wel er mee omgaan. Ik blijf het raar vinden
| 18:04 |
Oh ik hoorde om mij heen gezeur en gezever. Een portemonnee vol met muntjes. Ik dacht, geef ze gewoon uit. 5 x 1 is ook 5 cent. 
| 18:06 |
Volgens mij was het het financiële plaatje.. maken kost te veel
| 18:09 |
Zou kunnen. Maar ook het gezever over die muntjes. Maar ja, in België kan men er nog  mee betalen. 
| 18:11 |
Overal in de EU en in Nederland ook bij de Aldi.
| 18:18 |
Oké. Ik kom nooit in de Aldi. Vind het geen fijne zaak. En is ook verder weg voor mij. 
| 19:55 |
ik moet zeggen dat ik het heel leuk vond vroeger dat je je salaris contant kreeg uitbetaald in een zakje. En dan verdelen over potjes  en rood staan was er niet bij hé dat tijdperk was er toen nog niet. Ik heb bij een bank gewerkt in die tijd en heb heel wat geld mogen tellen.
| 23:11 |
Ik kreeg overwerk nog lang in een zakje uitbetaald op vrijdag. Geld was toen inderdaad tastbaar. Op is op
| 08:33 |
nou inderdaad als je geld op vrijdag op was en je kreeg het op maandag. Nou kon je mooi op een houtje bijten.
| 22:21 |
Leuk om te lezen; geld maakt gelukkig.
Als je geld hebt kun je ook dingen doen die je als geen geld hebt niet kunt doen.
Geld biedt mogelijkheden.
| 20:53 |
Zeker weten. 
| 08:33 |
Ik ben gewent om zuinig te doen.  Dus weet niet beter. Heb ook wel eens geld op straat gevonden. Wat voel je dan blij al is het weinig . 
| 15:44 |
Wie het kleine niet eert! De winkelwagentjes scoren ook nog wel als het om geld vinden gaat
| 08:34 |
Haha. Ik ga echt mijn spaargeld niet van de bank halen. Veel te hard nodig voor later wanneer wij met pre-pensioen gaan. Maar ook voor nu om gewapend te zijn voor tegenvallers. 
Over geld vinden gesproken. Een aantal jaar geleden op oudjaarsdag, was ik in de Marskramer, daar stond een deerntje van een jaar of 7 bij de kassa haar geld te tellen. Ze kwam 1 euro tekort en het huilen stond haar nader, want ze kon haar nieuwe knuffel niet kopen. Dus ik zei: 'kijk eens op de grond" en lag snel een euro op de toonbank. De verkoopster begreep mij direct en zei tegen het meisje: het klopt hoor. Die glimlach, meid onbetaalbaar. En wat gebeurt mij later op straat, ik vond een 2euro munt. Dubbele winst. Zoiets vergeet ik dus nooit meer. 
| 12:00 |
Wat een prachtig verhaal.
| 20:52 |
Dank je wel. 
| 09:25 |
De voorzienigheid heeft je met 100% rente beloond; dat krijg je bij geen enkele bank.😄
| 06:47 |
Was het maar waar
| 08:35 |
Precies. 
| 09:25 |
Geweldig verhaal. Zij zal het ook zeker nooit meer vergeten!
| 08:35 |
Nou dat weet ik niet. Ze mag het vergeten en andere herinneringen maken. 
| 09:25 |
Dat mag maar vaak blijven dat soort dingen je bij.. het kleine aardige gebaar van een vreemde
| 10:29 |
😘
| 11:40 |
:)
| 21:07 |
Je bent een heldin! 😘
| 18:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen