Write a Prisoner: Waarover schrijf je?

Write a Prisoner: Waarover schrijf je?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Waar schrijf ik over als ik met gevangenen schrijft? Dat verschilt, heeft met interesses, het soort brief dat ik krijg en mijn stemming te maken.


In het begin is het moeilijk iets te schrijven. Ik weet dat brieven gelezen en ook achter gehouden kunnen worden. Ook weet ik niet wat een gevangene gaat doen met wat ik schrijf, wat er gebeurt met mijn brieven.


Zelf heb ik lang over koetjes en kalfjes gepraat. Dat is geen probleem, want mijn "koetjes en kalfjes" zijn totaal anders dan die in Amerika en weer anders dan die van een gevangene (kun je een beetje vertellen dan kun je van niets iets maken). Veel gevangenen doden de tijd met lezen dus een verhaal is altijd welkom. 

Ook zij zijn voorzichtig met wat zij schrijven. Ook zij weten niet wie er mee leest.

Komen brieven regelmatiger aan en wordt er over en weer langer geschreven, dan worden er meer onderwerpen besproken (de wapenwet, de restricties na uitzitten straf) en worden ook zorgen en verdriet gedeeld.


Zelden bel ik. Ik hou niet van telefoneren, al heb ik dit met twee gevangenen gedaan. De eerste was een drugsbaron. Hij had veel privileges en kon bellen wanneer het hem uitkwam. Wel fijn gezien het tijdverschil. Deze bel sessie was om elkaars stem te horen.


Met nummer twee, Karl, had bellen meer voeten in de aarde. Ik heb een aantal keren dezelfde formulieren moeten invullen en zo waren we al snel 6-7 maanden én veel frustratie verder (De formulieren waren met betrekking tot bezoekrecht en het versturen van pakketten. Alleen dan mocht er gebeld worden.). 

Gebeld” betekent in dit geval: de gevangene mag jou bellen op een, met de gevangenis, afgesproken tijdstip. Dit tijdstip weet jij niet dus dat betekent dag en nacht met de telefoon in de hand zitten en gelijk opnemen (de beltijd is beperkt, er moet betaald worden door de gevangene ook als er geen verbinding is. Het gesprek wordt overigens opgenomen). Daar had ik na een poosje schoon genoeg van. 

Ik ben ongeschikt om steeds met een telefoon te slepen en in deze in de gaten te moeten houden (en ja ik ben ook dat mens die het geluid standaard uit heeft).

Ik wil mijn eigen ding doen en als ik moe ben dan ga ik mooi naar bed ongeacht het tijdstip. Meestal neem ik mijn telefoon niet mee. Ik word namelijk regelmatig wakker omdat “iets” mij wekt.


De enige keer dat ik Karl sprak ging het net zo. "Iets" wekte mij.

Ik keek naar de klok. Het was exact acht uur en precies op dat moment hoorde ik het belsignaal van mijn telefoon. Ik nam op.

En... het was Karl. Wat mij het meest van dat korte gesprek is bijgebleven is dat hij een prettige stem heeft en dat ik hem zowaar kon verstaan (mijn grootste angst is: een knauwende, onverstaanbaar wauwelende Amerikaan aan de lijn, want daarop zou ik afknappen).


Deze "write a prisoner" doet mij aan de schrijfuitdaging april2018 van Hans van Gemert. 

Het zou leuk zijn als jij mee schrijft. Kijk voor de spelregels in het blog hieronder. Heel veel schrijfplezier.

help

Afbeelding: pixabay.com

Schrijfuitdaging april 2018

Schrijfuitdaging april2018 van Hans van Gemert

Wil je meer weten over hoe het is om met een gevangene te schrijven? Lees dan de onderstaande blogs.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

#pen-pal #gevangene #telefoongesprekBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik kan me voorstellen dat je op sommige stemmen/spraak zou kunnen afknappen, maar omgekeerd kan ook, dat een stem heel aantrekkelijk klinkt. Het lijkt me best spannend om na verloop van tijd iemands stem te horen. Dus ik begrijp dat je wilde bellen. Maar doe je dat nu helemaal niet meer?
| 20:29 |
Ik kan niet bellen met een gevangene deze kan alleen mij bellen en de gevangene moet betalen. Ook als jij niet opneemt. Bellen wanneer zij willen mag niet. Daar zijn regels voor. Ik denk dat die per gevangene enngevangenis verschillen. De gevangenen waarmee ik schrijf kunnen nauwelijks een postzegel betalen dus bellen kan er niet van af.
| 20:41 |
Ik bedoelde eigenlijk of je niet meer gebeld wilde worden, maar begrijp nu dat de gevangenen niet in de mogelijkheid zijn. Respect voor wat je doet! Het lijkt me niet makkelijk.
| 20:50 |
Oh ja hoor ik wil best wel gebeld worden. Het voelde vertrouwd maar het knaagt wel weer als 5 min bellen meer kost dan 20 brieven
| 21:50 |
Jammer dat het zo duur is voor mensen die het amper kunnen betalen.
| 23:15 |
Wel apart elkaar dan ineens horen
| 09:21 |
Zou niks voor mij zijn. 
| 19:24 |
Wat bijzonder om te doen lijkt mij. Ik zou het niet kunnen. De rand van het gevaar opzoeken is niks voor mij. Daar krijg ik mentaal en lichamelijk last van. Het is fijn dat er mensen die het wél kunnen. Mijn petje af voor jou.
| 09:48 |
Wat is precies de rand van het gevaar in deze? Andere kant van de wereld, opgesloten, als je e-mailt is adres en je e-mail niet bekend. Ben benieuwd.
| 03:38 |
Je geeft die mensen zo veel steun denk ik.
| 21:00 |
Ik ga er maar van uit al ben ik er niet altijd zeker van. Karl heeft in ieder geval vaak wat te lachen dankzij mijn brieven of schrijfstijl of "leven"?
| 06:28 |
Voor de gevangenen is het denk ik erg belangrijk! Mooi werk dus.
| 16:43 |
Voor sommigen het over grote deel schrijft niet of niet lang terug of wil wat van je
| 18:43 |
Daar zou ik het geduld niet voor hebben: wachten tot het de heren gevangenisbewaarders behaagt de telefoonverbinding tot stand te brengen. Daar komt nog bij dat de autoriteiten van de USA dan ook nog jouw prive-nummer hebben.
| 16:33 |
Dat hoeft niet hoor er zijn manieren om een telno in Amerika te krijgen dat geef je op en dat nummer verbindt weer door met dat van jou. Je kunt ook internet bellen met een speciaal programma maar dan moet je ook klokslag zitten wachten en daar hou ik niet van. Goed internet is ook een vereiste en dan hopen dat de gevangene net geen straf heeft of er een lockdown is enz enz
| 18:46 |
Mooi dat je dit doet.
| 16:31 |
Mooi dat je dit doet!
| 10:46 |
Ja zo doe ik nog iets met mijn leven en heb ik wat te schrijven
| 11:01 |
Verder is het wel echt of?
| 08:01 |
Jawel volgens mij ging de telefoon ook wel rond dat tijdstip
| 11:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen