×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
de eindeloze stroom


Je verreikt mijn leven. Moeiteloos zuig ik uren kennis op over alle onderwerpen die ik interessant vind. Ik kijk verlekkerd en jaloers naar allerlei online ondernemers die hun droomleven leiden. Zo’n leven wil ik ook. Ik wil ook geld verdienen via internet. Ik wil ook succesvol zijn. Ik wil ook de wereld een verhaal vertellen, verrijken, een boodschap meegeven.

Maar ik doe niets. Het komt door de ADD, ik kan mij niet concentreren. Het komt omdat ik te weinig energie heb, ik ben zo vaak moe. Het komt door dat ik gebrek heb aan doorzettingsvermogen. Het komt omdat ik nergens echt heel goed in ben. Het komt omdat ik mezelf niet durf te laten zien aan de wereld. Het komt door faalangst, het komt door onzekerheid.

Je verklierd mijn leven. Ademloos zuig ik uren kennis op over onzinonderwerpen. Ik kijk verlekkerd naar neppe droomlevens van mensen die zelf ook verslaafd zijn aan social media. Terwijl ze niet door hebben dat hun leven eigenlijk niet zo heel veel voorstelt, omdat ze uren naar schermpjes staren. Zo’n leven hoef ik helemaal niet en geld verdienen via internet zonder actie slaat nergens op en gaat voor geen meter. Ik wil ECHT succesvol zijn. Ik wil de ECHTE wereld een verhaal vertellen. Of misschien wil ik ze juist wel vertellen over stilte, over rust, over eenvoud, over zijn, echt helemaal zijn, zonder afleiding van beeldschermen. Misschien wil ik wel helemaal geen boodschap brengen. We worden overspoeld met lessen en boodschappen. Misschien moet mijn boodschap wel de boodschap van het niets zijn, want eigenlijk alles is.

en ja ik heb ADD, maar ik kan mij best concentreren, alleen van urenlang Social Media ga ik dat niet leren. En ben ik echt moe? Of voelt mijn lichaam zich overspoeld met informatie waar ik niets mee doe, die niet ten uitvoer wordt gebracht, een volgepropte hersenpan die uit elkaar barst omdat de energie zich niet verspreiden kan? Heb ik gebrek aan doorzettingsvermogen? Is er nog wel een ik? Of ben ik 1 geworden met de chaos waarmee ik elke minuut geconfronteerd word. Ben ik nergens echt heel goed in? Of ben ik er nog niet achter waar ik echt goed in ben omdat ik eigenlijk niets doe? Ik slurp alleen maar kennis kennis kennis kennis kennis.

Op Social Media durf ik mezelf te laten zien. Maar als er echt iemand voor mij staat word ik pas echt bang en echt onzeker. Het praat, het beweegt en je kan het ook nog aanraken! Je kan een rechtstreekse echte reactie en emotie zien. Je kan niet weg klikken. Het raakt je hoe dan ook en er zit helaas geen beeldscherm tussen.

Heb ik faalangst? Weet ik wel wat falen is? Kan ik wel falen, verstopt achter al mijn beeldschermen?  Of is dat juist falen? Waar ben ik dan bang voor? Als ik toch al aan het falen ben?

Ben ik onzeker?

Is er zekerheid?

en als die er is, vind ik die dan online? Vind ik die dan in de overvloedige informatiestroom die eindeloos door gaat en niet ophoudt?

Kan ik zonder Social Media?

Mis ik dan niet te veel feestjes, events, boodschappen, trends, kennis, inspiratie?!

en als ik dat mis?

Wat blijft er dan nog van mijn leven over?

Heb ik een leven?

Is dit leven?

1 ding is zeker. Ik ben te missen. Maar dat voelen en weten. Dat wil ik niet. Dat doet pijn. Dat voelt leeg.

Is mijn echte leven waardevol? Vol waarde? Vol? Heeft het waarde?

en hoe groot is die waarde?

Ben ik altijd te druk? Heb ik moeite met timemanagement?!

Wie leidt mijn leven en mijn agenda?!

Ben ik dat?  Of is dat de eindeloos kennischaos is die mij blijft stalken?

Wil ik deze antwoorden weten?

Wil ik de gevoelens voelen die er naar boven komen tijdens het nadenken hierover?

en wil ik hier iets mee gaan doen..?

Waarschijnlijk vlucht ik.
Is het niet vandaag dat wel weer morgen.
Zelf zonder dat ik het door heb
In de eindeloze mediastroom.
Waar mijn leven voelt als een droom.
Om niet te voelen, dat ik eigenlijk geen leven heb. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts