Wandelen; Blijf Stress en Pijn de baas!

Wandelen; Blijf Stress en Pijn de baas!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vorige week kreeg ik van een vriendin een link naar een artikel van Professor Erik Scherder. Gaat bij die naam ergens een lampje branden? De man die je misschien ook wel kent van de colleges van DWDD (de Wereld draait door) over "Het Brein". Een ontzettend vriendelijke en oprechte geïnteresseerde man. Dat weet ik uit ervaring omdat ik de beste man ruim een uur telefonisch heb gesproken.

Het toeval, (toeval bestaat niet, maar toch..) wil namelijk dat mijn Opa en Oma naar een lezing van hem zijn geweest. Zij hebben na afloop gesproken met Professor Scherder en hem mijn hoofdpijnprobleem voorgelegd. En natuurlijk wilden ze heel erg graag weten of hij wellicht een oplossing zou weten voor mijn pijnen. Dat het neurologisch is is een ding wat zeker is, maar waarbij zou ik eventueel verlichting van de pijn kunnen vinden? De Medici zijn er namelijk van overtuigd dat het niet kon  komen door de toen nog aanwezige tumor.  "Het zich tussen uw oren mevrouw...". Ja..Hallo! De tumor zat inderdaad in mijn hoofd, en dus tussen mijn oren! De pijnen zijn na de operatie zeker niet verminderd en dus kan de hoofdpijn daar niet door veroorzaakt worden.

Dat er sprake is van een tumor die het centraal zenuwstelsel heeft belast en wellicht beschadigd praat niemand over. Waarschijnlijk doordat ze er niet bekend mee zijn. Vanaf 1970 zijn er namelijk maar 100 casussen bekend van een Centraal Neurocytoom. En ja, daar moet ik het maar mee doen. Ik ben namelijk ook zo'n Casus...met als vervolg; "Leer er maar mee omgaan"....Simpel gezegd.

Maar goed, om even terug te komen op de vriendelijke en alleraardige Professor. Hij kon ook weinig voor me betekenen. Omdat alles (psychisch) uitgesloten is en er, volgens hem, waarschijnlijk toch een neurologische en zenuwbeschadiging moet zijn gaf hij me wel enkele tips om zo veel mogelijk afleiding te zoeken. Stilstaan of niksen is namelijk een dooddoener en raak je juist alleen maar psychisch van in de war. In dit artikel geeft hij namelijk aan wat je kunt doen om te leren omgaan met stress

Iets wat ik destijds meteen ter harte heb genomen, ik ben gaan wandelen omdat dat nog de enige vorm van sport is wat me een beetje redelijk afgaat omdat het geen extra druk in mijn hoofd oplevert. En natuurlijk moet de conditie wel een beetje op peil blijven ;-)

Hopelijk levert het jullie ook een paar inzichten op om Stress en Pijn, een beetje de baas te blijven! Ik ben overigens een uitdaging aangegaan met mijn schoonvader, samen gaan we de avondvierdaagse wandelen! Lees hier verder over mijn wandel uitdaging!


De Kniezebietertjes
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik wandel ook heel erg graag, het is zo lekker je hoofd leeg maken door te wandelen ontstressen.
| 20:35 |
Heerlijk! Jij ook wandelse...
| 21:56 |
Dankjewel ;-)
| 18:41 |
Ik wandel heel graag
| 22:33 |
Die man is geweldig. Succes met de avondvierdaagse. Wandelen is heerlijk. Zolang het lukt blijven doen. Ik doe het met stokken.
| 13:32 |
Echt wel, een hele sympathieke man! Zeker weten dat ik het blijf doen, alleen met camera en stokken gaat niet helemaal lekker ;-)) Jij ook wandelse...
| 13:57 |
Met camera én stokken is zeker niet handig. Maar ik heb mijn fotograaf altijd bij me als ik met stokken op stap ga. ☺
| 14:04 |
Haha..dan heb jij het nog beter voor elkaar!
| 14:55 |
Hahahaha, ja inderdaad.
| 14:57 |
wandelen heeft vele voordelen
| 12:41 |
Zonder meer, goed voor lichaam en geest ;-)
| 13:54 |
Wandelen inspanning voor ontspanning ;-)
| 12:19 |
Zeker weten! Ik zeg altijd; "Het kost energie maar levert me ook weer energie op!"
| 13:54 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen