×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
YES.....10.000! Blogviews....


Eigenlijk was ik begonnen met bloggen om mijn gedachten een beetje op rij te zetten, therapeutisch en misschien kon ik wat meer inzicht aan jullie geven over ons bijzondere leventje. Mijn gedachten delen en zo veel mogelijk informatie verstrekken over Wessel, zijn en dus ook ons leven met het Smith Magenis syndroom, en meer informatie over onze manier van gezond & zelfvoorzienend leven. Dat er na mijn eerste blog in september vorig jaar inmiddels zoveel mensen een kijkje op mijn site hebben genomen maakt me best wel een beetje trots. Blijkbaar ben ik op de goede weg, en jullie positieve reacties bevestigen dat alleen maar. En dat is dus het onderwerp van vandaag, ik heb inmiddels ruim 10.000! kijkers gehad op mijn blogs...echt, dat vindt ik veel en had ik echt nooit verwacht.

Collages
Bloggen blijft spannend, wat iedereen heeft immers een (publieke) mening en opinie over je. Waar schrijf je wel over en waar juist niet. Het is een beetje alsof je met de billen bloot gaat. Een drempel over, en dat is soms nog steeds schrikbarend eng. Ik schroom er namelijk ook niet voor om mijn mening, gevoel of belevenissen met jullie te delen. Ongecensureerd en niet mooier gemaakt dat de werkelijkheid is. Het is nou eenmaal wat het is, ik blijf een geboren Westerling maar ik denk dat ik wat dat aan gaat toch best een beetje van de Groningse nuchterheid heb overgenomen.

In de afgelopen maanden zijn er een aantal nieuwe uitdagingen op mijn pad gekomen, ben ik weer meer gaan fotograferen en schrijven en probeer mijn weg te vinden om de dagelijkse pijn een plekje te geven. En ook daar schrijf ik over, dat niet altijd alles is wat het lijkt en mensen soms eens iets verder moeten kijken dan wat ze in eerste instantie zien. Een lach op je gezicht betekent namelijk niet altijd dat het ook goed met je gaat, het is een manier van overleven. Mensen oordelen maar veroordelen vaak voordat ze het naadje van de kous weten. Als je oprechte interesse hebt vraag het dan gewoon. Bovendien blijf ik het soms best lastig vinden om "Moeder op afstand" te zijn, een moeder langs de zijlijn die toch zo betrokken mogelijk wil zijn bij haar zoon op kamers.

Sommigen van jullie hadden al een kijkje achter de schermen in ons leven maar ik hoor ook van mensen dat ze een compleet ander beeld gekregen hebben van ons en van onze situatie en achtergrond. Daarnaast hadden ze zich nooit voor kunnen stellen dat we naast ons roerige leven ook nog zo veel mogelijk zelfvoorzienend proberen te leven. We zien er immers niet uit als "typisch geitenwollensok in sandaal". Met beide voeten op, en soms in de grond, zijn we wel. Natuurlijk heeft dat ook te maken met alle belevenissen en uitdagingen met Wessel en daarnaast door mijn hersenleed.

Zuinig zijn we daarnaast ook, verspilling en overdaad is namelijk een woord waar ik steeds meer afkeer tegen ben gaan krijgen. En niet eens zozeer omdat we het financieel moeten maar wel omdat we wat bewuster in het leven staan. We nemen niet alles automatisch voor kennisgeving aan en zoeken veel dingen wat meer uit. We moeten namelijk af en toe wel even stil blijven staan bij het feit dat deze maatschappij zo in is gericht om zo veel mogelijk te kopen en te consumeren. Daarom dus ook de tips en trucs waarbij jullie misschien ook wat in de kosten en aanschaffingen zouden kunnen besparen.

Dat maakt dat ik weer verder ga met de volgende blog, er borrelen weer zoveel ideeën die hun weg naar het "digitale scherm" moeten vinden! Hopelijk blijven jullie met plezier de blog en onze belevenissen volgen. En mochten jullie tips, trucs, aanmerkingen of aandachtspuntjes hebben, Deel ze graag met me, en we gaan samen voor de volgende 10.000 kijkers!

De Kniezebietertjes
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts