×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wat is jouw hobby?

Wat is jouw hobby?


Dé vraag die altijd en overal weer terugkomt: "Wat zijn je hobby's?"

En mijn antwoord? "Uitgaan en leuke dingen doen met vriendinnen."

Of je nou een nieuw iemand leert kennen, een date hebt of gaat solliciteren. Die rotvraag komt iedere keer weer terug en ik geef iedere keer het zelfde stomme antwoord. Want mijn hobby's, wat zijn dat nou precies? Heb ik ze überhaupt wel?

Afbeeldingsresultaat voor hobby

Vroeger was het makkelijk om te zeggen wat je hobby was. Je zat op paardrijden, dansen of voetbal en dat was dan ook meteen je antwoord. Ik heb bijvoorbeeld bijna mijn hele leven gedanst (ballet, streetdance en modern) en dat was altijd een goed antwoord. Nu dans ik evengoed nog heel veel, de hele dag door sta ik namelijk te wiebelen en zaterdags in de kroeg vind ik het ook heerlijk om mijn dancemoves in de strijd te gooien. Alleen is dat niet écht een verantwoord antwoord tijdens een sollicitatiegesprek...

Tegenwoordig vind ik het dus lastiger om te vertellen wat mijn hobby's zijn. Natuurlijk hou ik van winkelen, uitgaan en uiteten gaan met mijn vriendinnen, maar om het nou hobby's te noemen, Not so much.

Vriendinnen van me zijn daar beter in. De een kan onwijs mooi tekenen, een andere maakt prachtige foto's en nog eentje heeft een complete site en facebookpagina gemaakt van de kleurplaten die zij inkleurt. En ik? Tsja, ik eet dus graag. Ohja, en ik hou een blogje bij! Hé misschien is dat wel mijn hobby!

Al mijn hele leven ben ik bezig met schrijven. Als er op de basisschool een verhaal geschreven moest worden van minimaal 3 pagina's, kwam ik met een compleet boekwerk aanzetten. Ook heb ik vanaf mijn 13e verschillende blogjes bijgehouden, maar heb ze ook allemaal weer verwijderd omdat ik net zo makkelijk een maand of langer niets poste.
Voor de rest heb ik her en der wat korte verhalen geschreven en heb ik een aantal dagboeken volgemaakt.

Tijdens het typen van dit artikel kom ik er meer en meer achter dat schrijven de enige 'hobby' is die mij mijn hele leven al achtervolgd. Naast dansen en eten dan. Ik had er alleen nooit zo veel aandacht aan geschonken. Ik heb namelijk in mijn hoofd dat een van de voorwaarden van een hobby is dat je er goed in moet zijn en het aan anderen moet kunnen laten zien. Maar ik vind het nogal spannend om mijn schrijfsels te laten lezen aan mensen. Straks vinden ze het raar en stom.

 

Door de jaren heen heb ik heel wat andere hobby's geprobeerd. Zingen viel al heel snel af, voor acteren ben ik te verlegen en tekenen ligt ook niet echt in mijn straatje. Verder heb ik een kleurboek liggen, maar zodra ik mijn potloden bij elkaar heb gevonden heb ik al geen zin meer en het zelfde geldt voor fotograferen: zodra ik er aan begin vind ik al mijn foto's stom en lelijk en vind ik dat ze niets voorstellen.
Aan het einde van de dag zit ik dan weer in mijn dagboek te schrijven en vind ik eindelijk rust.
Dat zelfde geldt als ik een blogartikel of kort verhaal schrijf. Zodra ik er aan begin word ik ineens rustig in mijn hoofd.

Misschien is het laten zien wel helemaal geen voorwaarde. Misschien gaat het er juist om dat je plezier hebt in wat je doet! En dat heb ik zeker in schrijven!

Tot zo ver mijn zoektocht naar een hobby. Na 20 jaar kom ik er achter dat ik hem altijd heb gehad, ik heb er alleen nooit aandacht aan geschonken. Nu heb ik eindelijk een antwoord als mensen vragen wat mijn hobby is: schrijven. Korte verhalen, blogs en gewoon een dagboek. Het maakt me blij en ik word er rustig door in mijn hoofd en lijf.

Moraal van het verhaal? Doe lekker waar je blij van wordt! Ook als je het liever niet aan anderen laat zien, zoals ik met mijn verhalen. Een hobby doe je voor jezelf. Probeer dingen uit en kijk waar je iedere keer op terug uitkomt, alleen op die manier kom je er achter wat je écht leuk vindt.

Dus, nog één keer: "Wat is jouw hobby?"

Liefs, Mariska

.
MissWriter
Schrijven - Fotoshop - video editor [ondertitelen/voice-over/vertalen/monteren] - Fotograferen - mijn fb pagina met meer dan 9.000 fans - hier bij Yoo.rs schrijven en ook lezen en reacties geven - mee doen aan schrijfwedstrijden - biografie schrijven - alles met multi media - tuinieren - alles is leuk... Zoveel hobby's ik kom tijd te kort joh! Oh ja en ik heb pas nog twee nieuwe boeken erbij ben ik ook aan het lezen. Kom eens kijken op mijn fb pagina https://www.facebook.com/AwKloeteOetMestreech.Teksten.op.Fotos/ Groetjes Cindy
28-04-2017 00:57
28-04-2017 00:57 • Reageer
Ladybug
Haken, lezen, Pokemon, sinds een dag; Yoors......
14-04-2017 22:11
14-04-2017 22:11 • Reageer
Millieballon
Leuk geschreven. Je hebt nu de passende hobby om te noemen :-)
14-04-2017 14:18
14-04-2017 14:18 • Reageer
EstherTekenenEnMeer
Tekenen, heksen, schrijven, creëren, tekenen en zei ik al tekenen?
14-04-2017 14:00
14-04-2017 14:00 • Reageer