Het Geheim Achter Win-Acties

Het Geheim Achter Win-Acties


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een gepersonaliseerd Valentijnsgedicht, gratis kaartjes voor een filmfestival inclusief Grand Gala en je eigen letters in chocolade toegestuurd krijgen per post: het is slechts een greep uit de win-acties die ik het afgelopen halfjaar heb opgezet voor Willy's Wereld. Toch lijken deze acties op de een of andere manier te weinig publiek te trekken en ik vraag me regelmatig oprecht af waarom dit zo is. Zijn de cadeautjes te klein of zijn wij als volk te verwend om kleine attenties als bijvoorbeeld repen chocola nog te kunnen waarderen? Ik besprak dit laatst met mijn lieve collega Japke die ook mooie blogs schrijft. Check haar website www.japkeschrijft.nl of volg haar op Facebook: https://www.facebook.com/japkeschrijft/. Laatst heb ik bij haar een duurzaam geproduceerde, tweepersoons hangmat van Tropilex in verschillende kleurtjes gewonnen door mee te doen aan een win-actie via haar blog. Dat is toch hartstikke tof? Toch kwamen er ook bij haar niet extreem veel mensen af op haar win-actie waarbij je toch een groot en tof cadeau kon winnen!

Nu snap ik dat het momenteel zomerperiode is en dat er een hoop mensen op vakantie zijn, maar de mensen die in Nederland verslaafd zijn aan Social Media (en dat zijn er echt heel veel!) kijken toch ook dagelijks op hun Facebook, Twitter en Instagram wanneer zij in het buitenland zijn en WiFi tot hun beschikking hebben? Het kan ook zijn dat we de juiste doelgroep niet aanspreken of bereiken, dat we ons niet op het juiste platform bevinden, of dat niet alle Facebookberichten van onze blogs bovenaan eenieders tijdlijn komen te staan. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met het algoritme van Facebook dat voornamelijk berichten aan je toont waar je al mee bekend bent of die aansluiten op je eigen ideeën. Misschien spelen we niet goed genoeg in op de actualiteiten (zoals het creëren van Fidget Spinners waarbij elk kleurtje een andere filmstill bevat die je kunt verzamelen) of zijn we gewoon echt niet goed in het toepassen van de juiste marketingregels. Alle feedback over wat jullie zelf zouden vinden van bovenstaande beschreven win-acties is meer dan welkom!

Om bovengenoemde redenen wil ik jullie uitdagen: Denk eens out of your own box!

Als jullie iets zouden kunnen winnen dat te maken heeft met (leren) schrijven én film(festivals), wat zou dit dan moeten zijn als hier ook daadwerkelijk jouw interesse ligt? Ik wil er namelijk heel graag achterkomen wat het geheim is achter win-acties die dus wel extreem goed lopen:)

De persoon die het meest originele antwoord geeft op deze vraag in de comments op www.WillysWereld.nl, wint het door zijn of haar zelfbedachte cadeau!! (Ga wel uit van een maximum budget van 45 euro).

Wat zijn de spelregels om mee te kunnen doen?

1. Like mijn Facebookpagina: www.facebook.nl/willyswereld of volg mij op Instagram: www.instagram.com/WillysWereldNL.

2. Deel dit bericht met zoveel mogelijk vrienden of volgers op Facebook of Twitter met hashtag #WillysWereldNL om je kansen met ieder uniek antwoord te vergroten en gezamenlijk een mooie en eventueel grotere prijs te winnen!

3. Laat je e-mailadres achter in je reactie(s) op de website, zodat ik contact met je op kan nemen wanneer je gewonnen hebt.

Heel veel succes en plezier!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Eigenlijk doe ik nooit mee, of het gebodene wil ik niet hebben, of ik ben te laat, zoals nu, bij iets wat ik wel had willen winnen.
| 00:36 |
Dag Willy, ik heb net gaan kijken op je website, knap werk dat je doet, dit al om te beginnen ;-). Ik ga je voorlopig nog niet inhuren, maar heb je wel al vastgezet bij mijn favorieten :-). Alhoewel ik een frequente lezeres ben, ben ik 'onder de vrienden' gekend als iemand die mijn persoonlijke spreektaal schrijft, wat als 'niet juist' of 'eigenaardig' kan overkomen voor mensen die mij niet kennen, maar goed.

In uw geval zou ik winnaars een boek cadeau doen variërend van poëzie, psychologie tot boeken van de 'know hows' van grote bedrijfsleiders. Ik denk dat ge hier heel breed in kunt gaan, niet duur én vele kunnen toch een boek appreciëren, denk ik dan. Desnoods kunnen ze hem ook zelf weer als cadeau weggeven.
En u , als schrijver zijnde, kan misschien een eigen creatie ontwerpen, een persoonlijk boekje... het is maar een ideetje.

Nog een fijne avond verder.
| 18:51 |
He Hallo,

Dank voor uw lieve reactie (vanuit België gok ik zo?). Deze winactie is al tot een eind gekomen en één van mijn Facebookvolgers heeft een gratis online blogcursus van mijzelf gewonnen:) Zij was er erg blij mee, want zij kan de nieuwe tips en tricks weer gebruiken om te bloggen voor haar bedrijfswebsite. Ik heb ook een keer tickets weggegeven voor een filmpremière, maar op Yoors hebben veel mensen daar blijkbaar te weinig belangstelling voor. Weinig echte film- of filmfestivalfans, helaas ;)

Op dit moment loop ik met het idee rond om een boek te schrijven over alle misstanden binnen loondienstwerk. Ik vertel dan vanuit eigen ervaring welke bizarre situaties er zich hebben voorgedaan. Is dat ook iets waarin u geïnteresseerd zou zijn?

Hartelijke groetjes,

Willy
Owner@WillysWereld.nl
| 20:09 |
Juist, uit België dus :-). Ja, ik ben sinds vandaag terug actief bezig op Yoors, dus een late reactie van mijn kant uit.
Wel, dat heb je dan super opgelost hé, een online blogcursus is zowat het mooiste wat je iemand kan geven... Natuurlijk vanuit uw functie hebt ge veel interessante geschenken ;-).

Goh, ik kijk al uit naar uw volgende schrijven. Ik zowel een eigen traditioneel bedrijf gehad én werk nu nog gedeeltelijk in loondienst én het andere gedeelte vul ik op met MLM.
Ben héél benieuwd naar je schrijven, laat maak komen dus ;-)
| 20:20 |
denk dat er gewoon teveel acties zijn die op niet uitdraaien maar enkel reclame zijn en dat daardoor mensen minder actief zin bij zulke dingen
| 18:29 |
Ha Frieke,

Wat bedoel je met: 'die op niets uitdraaien?' Als je iets hebt gewonnen, heb je iets gewonnen toch? Of zie ik dat verkeerd?

Groetjes
| 20:11 |
bij jou zal dat vast zo zijn maar veel aktie's eindigen meestal met gsm nummer inbrengen vooraleer je weet of je gewonnen hebt, je wordt dan per telefoon regelmatig lastig gevallen met aanbiedingen die je niet wil en
| 20:35 |
Die chocolade letters leken me wel erg lekker hoor :)
Maar ben wel iemand die graag meedoet met win-acties eigenlijk.
Al gaat het om wat kleins, ben er toch altijd erg gelukkig mee als ik weer eens wat win.
Zat zonet een klein testpakketje in de brievenbus voor de hond, gewoon een klein zakje brokken - een kuipje - blikje voer. En daar zijn we allebei weer erg blij mee.
| 11:35 |
Geen idee wat eigenlijk wel goed zou lopen. Ik volg voornamelijk mamablog en die winacties lopen vaak storm. (sieraden, verzorgingsproducten, dagjes weg, knuffels, speelgoed e.d.)

Tropilex heb ik vorig jaar ook een actie van op mijn blog gehad, wel wat meer verkeer/volgers daardoor, maar dat was minimaal. Denk dat die actie ook niet echt lekker loopt omdat er heel veel bloggers tegelijk die actie hebben.
| 22:02 |
filmstickets is misschien een leuk idee of een dvd of blu-ray box?
| 21:25 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen