4 jaar bewustwording

4 jaar bewustwording


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is ruim 4 jaar terug dat ik me realiseerde dat ik mezelf op een vreselijk manier had verwaarloost. Ik zat dag in dag uit thuis op mijn bank tv te kijken . En mezelf vol te proppen met chips chocolade koffie en cola. Het leven ging voorbij . Elke dag hetzelfde. Zo was het nu eenmaal. Levens motto "het is wat het is " In mijn gedachten was ik nog een jonge God ,als ik iets zou willen dan kon ik dat !!! Ik had daar nu even geen zin in maar dat was mijn keuze .......

NIET dus ik was ontvoerd door de sleur, in de volle overtuiging dat ik alles in de hand had. Ik woog 146 kilo , slikte medicijnen voor hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes,prostaat en astma. Ik deed niets aan sport, ging nergens heen, leefde langs mijn vrouw en kinderen.

Het vreemde was dat ik dacht dat ik gelukkig was. De ontvoerder had het prima voor elkaar ik was vrijwillig gevangen.

Gelukkig was er een moment van bezinning. Om oude tijden te herleven en om de kerst te ontvluchten ging ik met het gezin op wintersport. DE BESTE BESLISSING OOIT. Als door een donderslag getroffen realiseerde ik me daar in de Alpen dat ik oud, dik, en ziek was geworden. De "jonge God " gedachte viel als een lawine van mij af en de realiteit kwam met een dreun bij me binnen.

Bij thuiskomst meteen hulp gaan zoeken. Een diëtist, een arts, een beweging deskundige en een psycholoog.

Zo.... geregeld, deze mensen gaan mij wel weer even snel terug veranderen in een jonge God . De bewustwording was begonnen. Dit traject duurde 18 maanden en hoewel ik braaf naar alle afspraken ging, zorgde deze hulpverleners er helemaal niet voor dat er iets veranderde. Oké ik verbruikte minder suiker. Mijn voedsel werd natuurlijker, ik keek zelfs vaker naar studio sport en toch werd ik niet gezonder. Waar ging het toch mis ??

De psycholoog (in mijn gedachten de minst noodzakelijke hulp verlener) vertelde me dat ik mezelf zat tegen te werken en dat dat kwam vanuit ervaringen uit mijn jeugd..... "wat een gek" dat softe gelul , ik moest gewoon karakter tonen en wilskracht dan kwam alles goed. Door dit soort "nonsens" werd ik alleen maar tegendraads en reageerde ik zoals ik altijd had gedaan...... dit laatste zinnetje zou nog een belangrijk punt worden in mijn bewust wording proces.

Na 18 maanden was mijn hulp traject afgelopen en de psycholoog vertelde me dat ik nog heel veel werk had te doen aan mezelf. En hoopte dat ik mezelf daarvoor open zou stellen.

Gefrustreerd over het feit dat ik 1.5 jaar verder was en alleen maar bewuster was geworden over mijn zieke lichaam en mijn weinig bevredigende leven ging ik op zoek naar wat mijn volgende stap kon zijn. Die opmerking van de psycholoog zat me toch niet lekker. Zou ik de verandering in mijn leven toch zelf kunnen bewerkstelligen ? Maar hoe dan ?

Het volgende stukje tekst bracht me in contact met NLP

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken zoals ik altijd dacht.

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen wat mij altijd overkwam.

IK was de sleutel tot succes. IK moest dingen anders gaan doen IK ben baas over mijn leven en IK bepaal mijn eigen prioriteiten.

Ik ben nu 4 jaar na het moment in de Alpen. Weeg 45 kilo minder en slik geen enkel medicijn meer . De weg naar bewustwording was lang en bewogen. Ik heb heel veel fouten gemaakt tijdens deze reis,pijn gehad, verdriet, wanhoop, er waren tijden bij dat ik het niet meer zag zitten. Maar ook momenten van intens genot. Trots .liefde en geluk. Voor het moment van bewustwording was ik een gevangenen van de sleur. Elke dag was het zelfde. Nu is mijn leven een rollercoaster van emoties. Die jonge God zal ik gelukkig nooit meer worden maar ik ben hard op weg om een gelukkig mens te worden
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat eerlijk en goed verteld.
| 18:08 |
Mooi Wim! Als je weet waar dingen zijn ontstaan, het besef, de gevolgen, de keuzes, komt het inzicht dat alleen jijzelf dat kan veranderen, zonder inzicht gaat dat niet! Heel het leven gaat dit zo door! Dus goed bezig!
| 12:38 |
mooi verhaal! er wordt vaak gezegd dat die weg van bewustwording je hele leven blijft duren...
| 10:05 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen