×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
De kracht van de verdringende gedachte

De kracht van de verdringende gedachte


Er zijn van die momenten in het leven dat je gedachten maar 1 kant op lijken te gaan en zolang dat je dag niet te veel beïnvloed is dat niet zo heel erg,  Ook helpt het als het leuke gedachten zijn , kan nog steeds lastig zijn voor de dagelijkse gang van zaken maar dat nemen we dan op de koop toe.

Lastiger of soms zelfs vreselijk als het negatieve gedachten zijn die je leven op dat moment zo beïnvloed dat je tot niets ander meer in staat bent. wat je ook probeer de negativiteit blijft winnen en  het enige wat dan nog helpt is je zelf verstoppen onder een steen en wachten tot de zon weer wil schijnen in je hoofd,

Wat zou het mooi zijn als je dan een tool zou hebben die de bestaande gedachte kan verdringen voor een andere meer positieve toon , eentje waarmee je de dag ( of in mijn geval de nacht ) weer op kan pakken. 

Deze gedachte moet je wel eerst oefenen, dus op een rustig ontspannen moment ga je er even voor zitten om een bestaand moment uit je leven te filteren, een moment waar je met plezier op terug denkt,

 Een door mij recent toegepast moment is, zittend op een terras genietend van de zon met aangenaam gezelschap, uitzicht op een watertje met daarachter weides met mooie bloemen en een kudde paarden met veulens. ik was daar rustig en ontspannen en voelde een soort van rust in mijn lichaam. 

De truc is om dit bestaande moment uit mijn leven , te her-beleven  en te overdrijven, nog net iets mooier te maken als dat het al was . dus ik zit thuis op de bank met mijn ogen dicht  en verplaats mezelf in gedachte naar dat terras, ik voel de warmte van de zon op mijn lichaam en lieg er in gedachte een graadje of 5 bij , heerlijk weer dus, ik hoor het ruisen van het riet en het kabbelen van het water en hoewel de bloemen zichtbaar aan de overkant van het water staan verzin ik er 100 bij en als ik echt mijn best doe dan ruik ik ze ook echt, verderop hinnikt 1 van de veulens en al mijn zintuigen geloven dat ik daar nu echt ben ...... serene rust en ik voel me intens gelukkig  "MIJN MOOIE PLEKJE " dit denk ik hardop "mijn mooie plekje " een plekje waar niets moet en alles mag , ik ben hier gelukkig .

Zoals eerder omschreven was ik in goed gezelschap maar heb ik die persoon expres niet in mijn mooie plekje herbeleefd niet omdat ik dat niet leuk zou vinden maar ik wil deze gedachte als "MIJN" ontsnap plekje maken een plekje waar ik volledig gelukkig ben zonder dat ik afhankelijk ben van de aanwezigheid van een ander. Het is mijn gedachte en mijn mooie plekje ( de ander heeft geweldig bijgedragen om dit gevoel te bereiken en daardoor kon ik deze gedachte beter her-beleven ) Om de gedachte in te kunnen zetten op donkere momenten moet het echt een plekje zijn waar de"gelukkige ik" centraal sta. 

Nu je deze mooi gedachte in je hoofd heb her-beleefd en hardop benoemd, kun je hem ook oproepen in minder mooie momenten de eerste 2 of 3 keer zal het een tijdelijk effect hebben maar hoe vaker je dit toepast in geval van piekeren of rondtollen in negatieven gedachten of gevoelens hoe makkelijker het word, voor mij werkt het heerlijk.  Op de momenten dat ik de slaap niet kan vatten of niet naar bed wil gaan uit angst voor piekeren of discussies in mijn hoofd , roep ik "mijn mooie plekje " naar voren en voel de rust wederkeren, Mijn negativiteit word verdrongen door de positieve  gevoelens, ik bij blij met de kracht van de verdringende gedacht 


Slaap lekker allemaal
Schorelaar
Goed uitgelegd, reclame voor NLP.
21-01-2018 18:11
21-01-2018 18:11 • Reageer
MereltjevanBrabant
Dat zou zo maar eens kunnen werken, mooie techniek ;-)
14-05-2017 14:38
14-05-2017 14:38 • Reageer
Mitja JM
Mooi, ware kunst om dat goed te kunnen, zelf al tijd aan het oefenen, zijn momenten dat het lukt, al zijn er net zo vaak momenten dat de verdringen de gedachten zich omhoog werken, misschien omdat ze voor mij eerst erkend moeten worden omdat ze al een leven verdrongen zijn. Al was het om te overleven.
14-05-2017 09:54
14-05-2017 09:54 • Reageer