×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn school verleden - opleiding(en) - mijn toekomst.

Mijn school verleden - opleiding(en) - mijn toekomst.


Sinds dit schooljaar volg ik de opleiding administratief medewerker, secretariaat en receptie. Het is voor mij een stap geweest om weer aan een nieuwe school te beginnen aangezien ik niet altijd leuke ervaringen heb gehad met mijn vorige scholen/opleidingen. Maar van opgeven ben ik niet! Hier onder zal ik in het kort uitleg geven over mijn vorige opleidingen : - Middelbaar onderwijs : Mijn middelbare school liep prima tot klas 3, ik heb namelijk mijn school niet afgemaakt vanwege gezondheids redenen. Dit was voor mij heel lastig maar het was op dat moment het beste voor mijn gevoel. Ook omdat ik niet meer de energie had/kon opbrengen om nog naar school te gaan. Na een tijdje begon ik toen toch een andere opleiding namelijk de Entree opleiding Niveau 1 (een opleiding voor mensen die geen diploma hebben kunnen behalen door wat voor rede dan ook) Het ging mij het begin van de opleiding vrij goed af, tot we op een gegeven moment ook stage moesten gaan lopen. nieuwe mensen..  alweer! Onbekende mensen en dingen doen die ik niet aankon zo wel kwa mind als lichamelijk.. ik besloot om na een langere tijd tijdelijk te stoppen. Ik pakte later weer op en ging van stage naar stage.. nergens vond ik mijn plek.. Uiteindelijk heb ik dan toch mijn plekje gevonden na zoon 1,5 tot 2 jaar.. eindelijk voelde ik mezelf op mijn gemak. Ik was sterker geworden en kon meer aan niet zonder ups & downs maar elke dag probeerde ik weer door te zetten. Na zoon 2,5 jaar was ie daar dan toch eindelijk, het papiertje! Eindelijk! Wat was ik opgelucht, dit speelde zich af begin dit jaar (Januari) 2017, in Februari stond mijn vervolg opleiding alweer voor de deur.. Ik besloot de opleiding Beveiliging te gaan doen. Maar toch kwam daar bij kijken nieuwe mensen, nieuwe klas, nieuwe school.. alles begon weer waar ik steeds zoon moeite mee had. Ik was trots op mezelf.. ik heb het toch geflikt om het weer te gaan proberen! en dat deed ik.. Op het begin van mijn opleiding had ik het prima naar mijn zin. De klas was oke, ik voelde me oke, en het was allemaal gewoon oke! Na een tijdje.. toen iedereen elkaar een beetje had leren kennen kwamen er spanningen en irritaties, uit eindelijk zelfs ruzies en bedreigingen.. wat een hel alles begon weer opnieuw alleen dan nog veel erger. Ik trok dit mezelf enorm aan en zat hier dagelijks mee, ik wilde niet meer naar school, zag het niet meer zitten en was het meer dan zat dat ik geen opleiding direct kon afronden zonder gedoe en of gezeur. Weer zat ik thuis.. geen ritme, geen structuur en vooral geen dag invulling het voelde weer als terug bij af voor mij. Na een aantal maanden thuis te hebben gezeten wist ik dat ik ondanks mijn tegen slagen het toch weer een kans wou geven.. Tenslotte voelde ik me van thuis zitten totaal niet beter. Ik besloot mezelf weer in te gaan schrijven bij een nieuwe opleiding, en een andere school. Let's go weer een nieuwe start en gaan! Intake gehad en yes, aangenomen! Hopen op dit keer een betere afloop dacht ik.. Nu.. na zoon 2 a 3 maandjes verder doe ik het prima, ik heb mijn lesje geleerd maar er blijven altijd verbeter puntjes.. geen mens perfect! Heb een kleine klas met in totaal maar 5 meiden.. 1 van de meiden waar ik een goede band mee heb verlaat helaas de opleiding, wat voor mij toch een tegenslag was maar vooral voor haar zelf ontzettend vervelend. 1 van de andere meiden gaat op stage, ook ik en mijn 2 mede studenten worden waarschijnlijk zeer binnen kort door verwezen naar een plekje bij een stage bedrijf. Nu hopelijk na al mijn mistakes en moeite met stages word dit een goeie stage. Ik sta er voor open en ga er voor. Ik geef niet op! ☺


Dit was voor nu mijn blog over mijn school/schoolverleden. Hopelijk vonden jullie het een beetje interessant om te lezen. Ook graag een reactie als je misschien nog tips hebt voor mijn vervolg blog(s), bedankt voor het lezen!

♥ Liefs Worldofamarens.

  

       

       
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties